Archief

Basis Opleiding Scheidsrechter bij Broekster Boys

De KNVB organiseert bij Broekster Boys een scheidsrechterscursus (BOS-cursus, Basis Opleiding Scheidsrechter) organiseren. Ook belangstellende van VIOD kunnen hier aan deelnemen. Iemand die hiervoor interesse heeft, kan zich aanmelden. Dit kan gedaan worden via wendela.vonk@knvb.nl. Ter zijner tijd kan dit ook via de website van de KNVB zelf.

De cursus wordt gehouden op de volgende data:

•Woensdag 16 september 2015
•Woensdag 28 oktober 2015
•Woensdag 18 november 2015
•Woensdag 16 december 2015

De avonden zijn van 19:00 tot 22:00 en tijden zijn nog onder voorbehoud.

De cursus is voornamelijk praktijkgericht en heeft als doel om de scheidsrechter bagage mee te geven om zo goed mogelijk wedstrijden te leiden. Er wordt geen spelregeltoets afgenomen maar voornamelijk gekeken naar hoe de scheidsrechter in het veld presteert. Er wordt verwacht dat er vanuit jullie eigen vereniging een praktijkbegeleider wordt georganiseerd. Ook moet de scheidsrechter 4 wedstrijden fluiten op groot veld (11 tegen 11). De kosten van de cursus zijn €70,- per persoon. Voor meer informatie wordt verwezen naar de meegezonden aankondiging of de KNVB (wendela.vonk@knvb.nl).

VIOD revue in jubileumweekend

In het kader van het 50-jarig bestaan van VIOD is op initiatief van Ilse van den Berg, speelster van VIOD VR2 en lid van de Jubileumcommissie, de VIOD revue ontstaan. Een ploeg bestaande uit enkel dorpsgenoten en tevens VIOD supporters/leden doen elke week, nu zelfs twee keer in de week, hun uiterste best om een mooi toneelstuk voor te dragen tijdens het Jubileumweekend. Een mooie mix van ervaring en enthousiasme zorgt voor een inmiddels hechte groep die het zeker waard is om op vrijdagavond 4 september op de bühne te zien schitteren! De revue zal gaan over het heden en verleden van voetbalvereniging VIOD, gecombineerd met de nodige humor. De stukken zijn geschreven door Joukje Hamersma, geregisseerd door Sietse Bijlsma en de muziekbegeleiding wordt door Ben Brunt gedaan.

Voor de revue op vrijdagavond 4 september hoef je je niet aan te melden en de entree is gratis. Voor zaterdag 5 eptember is opgave wel verplicht om deel te nemen, dit kan middels de link bovenaan deze zijde onder het kopje Reünie.

20150713 200437

Eerste serie techniektrainingen CSF voetbalschool bij VIOD groot succes

Afgelopen vrijdag was alweer de laatste techniektraining van de CSF voetbalschool in samenwerking met sport & loopadviesbureau Hugo Veenker en VIOD. CSF biedt de mogelijkheid voor jongens en meisjes om techniektraining te volgen naast de gewone trainingen. Tijdens deze trainingen richt men zich op het verbeteren van de voetbal- & coördinatieve vaardigheden. De volgende aspecten komen aan bod: coördinatie, balgevoel, techniek & domineren in de 1 tegen 1. Alle deelnemers hebben enorm veel progressie geboekt. Tijdens de trainingen werden filmopnames gemaakt, die te bewonderen zijn op http://controlsoccerfootwork.nl/csf-tv. Wessel Reuvers won tijdens de laatste training het spellencircuit. Het was jammer dat een aantal voetballers al op vakantie was.

Techniektraining foto 2

Ook huidige leden, vrijwilligers enz. moeten zich aanmelden voor de VIOD reünie

Op zaterdag 5 september aanstaande organiseert de jubileumcommissie van VIOD een grote reünie n.a.v. het 50-jarig bestaan van onze vereniging. Ons bereikt de afgelopen tijd vaak de vraag of de leden zich hiervoor kunnen en moeten opgeven. Ja, ook de huidige leden, bestuursleden, sponsors, donateurs, supporters moeten zich hiervoor opgeven. Aanmelden kan middels een grote button op de homepage van www.vioddames.nl of www.viod-driezum.nl. Op deze dag wordt het beste elftal aller tijden zowel bij de heren als vrouwen bekend gemaakt. Er wordt die dag twee films van 1,5 uur per film over de geschiedenis van het heren, vrouwen en jeugdvoetbal getoond. Hierbij komen alle huidige teams, vrijwilligers etc. ruimschoots in beeld. Ook het eerste exemplaar van het jubileumboek met 50 prachtige verhalen over heden en verleden zal worden uitgereikt. De VIOD-band sluit het grote feest af met een spetterend optreden, waaronder een prachtig clublied. Iedereen kan kennis nemen van het volledige programma middels het opgaveformulier op de websites. Het streven van de jubileumcommissie is om de feesttent vol te krijgen. Geef je snel op en verspreid dit bericht naar de doelgroep via facebook, twitter en e-mail of organiseer een mini-reünie met je oud-teamgenoten.

50 jaar VIOD

VIOD kan teams niet meer in eigen dorp laten trainen

Op de jaarlijkse ledenvergadering werd duidelijk dat voetbalvereniging VIOD het slachtoffer dreigt te worden van haar eigen succes. VIOD is een bloeiende en groeiende vereniging. De jeugd zal het volgende seizoen weer in alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd. Met zeven seniorenteams is VIOD één van de grootste voetbalverenigingen van Dantumadiel. Echter het grootste probleem schuilt zich in de trainingsfaciliteiten. VIOD beschikt over een te klein trainingsveld. De afmeting van dit trainingsveld is ongeveer 60 x 73 meter (van strafschopgebied tot strafschopgebied). In verband met de ligging t.o.v. het hoofdveld, de kantine met terras en de woningen aan de Ophuystrawei kan er alleen van west naar oost en vice versa worden getraind.

IMG 6003

Oefenwedstrijden VIOD heren 1

08-08-2015    VIOD 1 – Sc Veenwouden 1    14.30   Afgelast

11-08-2015    VIOD 1 – Warga 1                    19.30

15-08-2015    Aduard 2000 – VIOD 1             14.30

18-08-2015    VIOD 1 – GAVC 1                    19.00

Eerste training VIOD 1 is op maandag 3 augustus 2015 om 19.30

UITNODIGING LEDENVERGADERING V.V. VIOD

 
Geacht lid/vrijwilliger/sponsor van v.v. VIOD,
 
Hierbij wordt u uitgenodigd voor de op donderdag 25 juni aanstaande te houden ledenvergadering van voetbalvereniging VIOD, die wordt gehouden in de kantine, aanvang 20.00 uur.
Van de diverse jaarverslagen wordt een samenvatting gemaakt. De uitgebreide versies worden digitaal beschikbaar gesteld. De analoge versies liggen in de kantine ter inzage.
Ook de ouders van de leden onder de 18 jaar zijn van harte welkom op deze ledenvergadering. Het bestuur zou het zeer op prijsstellen dat u aanwezig kunt zijn bij deze vergadering.
 
AGENDA
1.         Opening
2.         Mededelingen en ingekomen stukken
3.         Notulen van de vorige ledenvergadering
4.         Jaarverslag v.v. VIOD seizoen 2014/2015
5.         Verslagen diverse commissies           
6.         Vrijwilliger van het jaar
7.         Financieel jaarverslag
8.         Verslag kascommissie
9.         Voorstel contributieverhoging
10.       Pauze
11.       Kunstgrasveld 12.       50-jarig jubileum VIOD
13.       Actualiseren beleidsplan ‘Presteren door plezier’
14.       Bestuursverkiezingen:
Aftredend en niet herkiesbaar: Auke Visser en Tjeerd Visser             Voorstel nieuwe bestuursleden: Jouke Sjoerdstra, Albert Boersma
Vacature: voorzitter
15.       Rondvraag
16.       Sluiting
 
Het bestuur hoopt op een goede vergadering en een goede opkomst.
Namens het bestuur van v.v. VIOD
E. Feddema, secretaris
 
*Tegenkandidaten kunnen zich tot een half uur voorgaande deze vergadering melden bij het bestuur!  
 

Uitstekend seizoen voor VIOD F3

Na een korte oefenronde in de zaal, begon het kersverse F3 van de VIOD jeugd aan de competitie op het veld. De eerste wedstrijd werd met een gelijkspel tegen Oostenburg F8 afgerond. Ook zij speelden voor het eerst op het veld met hun team. Maar de tweede, een ijskoude wedstrijd met een straffe wind in en tegen V en V '68 F3 ging verloren en dan ook direct met 1-6. Maar dat mocht de pret niet drukken, vanaf dat moment werd er alleen nog maar gewonnen door VIOD F3. Dus werd er steeds vaker naar de tussenstand gekeken, waar alleen nog Garyp een geduchte concurrent bleek.

2015 05 30 VIOD F3
Op de foto achter v.l.n.r. Oane van der Meulen, Anco Zuidema, Klaas Jan de Jong, leidster Elly Bouius en Gristha Woelinga. Voor v.l.n.r. Timo Bosgraaf, Benjamin Bosgraaf, Ruben Bosgraaf, Sierd Auke Eekkerk en Germ Golverdingen.

Avondje darten zeer geslaag bij VIOD

Afgelopen vrijdagavond werd er in de kantine een darttoernooi gehouden voor de D en C-pupillen en B junioren. De opkomst was met 20 jongeren fantastisch te noemen. Om 19.00 uur werd er met 4 poules van 5 spelers begonnen aan dit toernooi. Bloedfanatiek en gebrand om die eerste plaats te behalen ging men dan ook van start,maar al snel werd duidelijk dat 3 pijlen gooien niet zo makkelijk is als dat het lijkt. Regelmatig vlogen er pijlen door de lucht en belande er meer pijlen naast als in het bord. Een prachtig gezicht om tezien.

IMG 5683

Einde seizoen VIOD D1 2015

 
23 mei was het zover. De laatste competitiewedstrijd van onze D1. In deze samenstelling moest nog gespeeld worden tegen Be Quick D3. In eerste instantie uit, maar uiteindelijk op ons Treffers Honk in Driezum. Onder leiding van trainer Raymond van Zandvoort werd na een avond jeugd-darttoernooi voor sommige gestart met de wedstrijd. Maar er speelde iets.
 
IMG 20150523 WA0022

Doek valt voor VIOD

Kollumerzwaag- Afgelopen zaterdag stond de finale in de nacompetitie voor promotie/degradatie op het programma tegen Friese Boys. De eerste wedstrijd in Driezum werd er door beide ploegen niet gescoord, dus alles lag nog open. Helaas verloor VIOD deze onderlinge strijd van Friese Boys en zo herhaalt de geschiedenis zich wederom voor VIOD.

003

VIOD speelt eerste nacompetitiewedstrijd gelijk

De eerste nacompetitiewedstrijd in Driezum tegen Friese Boys eindigde zoals het begon. In een teleurstellende wedstrijd werd met 0-0 gelijk gespeeld. Echte goede kansen werden niet gecreëerd. Het waren een paar goede pogingen van Erik van der Veen van afstand, maar deze schoten waren een gemakkelijke prooi voor Auke Hoekstra.

IMG 5586

VIOD Sportief gezien nu ook beter bij de Copa Ropta

Het was weer de dag voor hemelvaart en dan treed VIOD weer aan voor de Copa Ropta in Oosternijkerk. Dit toernooi waar alleen spelers onder de 23 + 1 dispensatie speler aan mee mogen doen was vorige jaar een groot succes ondanks dat er toen geen wedstrijd werd gewonnen, werd VIOD uitgeroepen als winnaar van de 3e helft iets wat het in Driezum altijd goed doet en dan gaat het niet alleen om de kratten bier die zich stapelen tot het plafon ook op dansvloer overtreffen de mannen meestal zelfs de dames, dat overtreffen gebeurd niet met hun soepele heupen maar met hoge sprongen en bewegingen wat soms niet op dansen lijkt. Wel krijgen de heren ook steeds meer aanhang die dan wel van het goede dansen zijn.

Copa Ropta 003

SJOERD en DET buffet CLUB VAN HONDERD

Vrijdag 10 april jongstleden was er speciaal voor de leden van de club van honderd een buffet georganiseerd. Dit buffet werd mogelijk gemaakt door “Cafe Us Thus”. Elk lid mocht een introducee meenemen waardoor we een 75 mensen konden verwelkomen. Na een korte uitleg van voorzitter Jasper van der Veen over de gang van zaken, en eventuele plannen voor de toekomst, kon iedereen  zich te goed doen aan de grote keuze aan eten. Elk lidnummer ontving 2 gratis consumpties van de club van honderd.

Club van 100 buffet 001

VIOD verliest en is veroordeeld tot de nacompetitie

Zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor VIOD en RWF op het programma in Driezum. VIOD moest winnen om zich te handhaven en RWF had nog een kleine kans op de derde periode. VIOD verloor deze wedstrijd jammerlijk met 1-2 van RWF en na de wedstrijd bleek dat concurrent Minnertsga van Birdaard had gewonnen die zo over VIOD heen ging in de eindstand. Zo eindigt VIOD met 35 punten op de elfde plaats in de derde klasse B. Hierdoor is VIOD veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie tegen Friese Boys.

IMG 5138

Afscheidswedstrijd Jasper v/d Veen wordt met 7-2 gewonnen

VIOD 2 ook volgend seizoen in de 3de klasse! Afgelopen donderdag stond voor VIOD 2 haar laatste wedstrijd op het programma. Op sportpark Treffersheech moest het aantreden tegen Kollum 3. Een wedstrijd die voor de competitie geen betekenis had, want KOLLUM was al gedegradeerd en VIOD stond op een keurige 7e plaats. Deze wedstrijd stond daarom ook volledig in het teken van het afscheid van Jasper v/d Veen die besloten heeft na jaren speler en leider te zijn geweest om te stoppen bij VIOD 2.

IMG 4794

VIOD wint spannend duel in Stiens

Dat er genoeg op het spel stond vanmiddag was duidelijk. Stiens deed nog volop mee voor de 3e periode en VIOD heeft de punten nodig om nacompetitie te ontlopen. Waar je met dit aantal punten 35 in elke klasse een subtopper bent. Behalve in 3B daar strijden er nog een aantal teams om lijfsbehoud.

IMG 4818

VIOD F1 Voorjaarskampioen 2015!

Na een vreemde fout op de site van ‘voetbal.nl’, was het nog niet zeker of de F1 van VIOD afgelopen zaterdag kampioen kon worden. Drogeham F1 kreeg op donderdagmiddag plotsklaps 3 punten bijgeschreven en kon in theorie nog boven de F1 van VIOD komen. Een kleine tegenvaller, maar dit mocht de pret niet drukken. De kampioenskar werd evengoed klaargezet, want bij verlies van Drogeham en winst voor VIOD was de F1 alsnog kampioen.

Suawald  VIOD F1 25 04 2015 KAMPIOEN 75
Foto's: Duco Halbesma

Overtuigend VIOD 2 met ruime cijfers langs Ropta Boys 2

VIOD 2 verloor vorige week kansloos van Be Quick 3 en had dus dit weekend iets goeds te maken. De driezumers moesten het thuis op nemen tegen Ropta Boys 2 en in de uitwedstrijd bleek al dat het een lastige ploeg is.

Heren 2

Gehavend VIOD verliest nipt van Dokkum

Dokkum – VIOD was wederom een wedstrijd met veel belangen. VIOD speelt nog vol voor de punten om de nacompetitie te ontlopen. Dokkum gaat vol voor de derde periode. VIOD moest het stellen zonder veel basisspelers. Er waren vier geschorsten: Roelof van der Veen, Jelmer Visser, Jouke Bosgraaf en René van der Veen. Verder waren er drie geblesseerden, allen aan de knie: Nykle Durk van der Valk, Tseard Visser en Ruben Roodhart. Desondanks had VIOD weer een leuke ploeg op het veld staan.

001 Sjoerd Visser

CSF voetbalschool in samenwerking met VIOD en Sport- & Loopadviesbureau Hugo Veenker

CSF biedt de mogelijkheid voor jongens en meisjes om techniektraining te volgen naast de gewone trainingen. Tijdens deze trainingen richten wij ons op het verbeteren van de voetbal- & coördinatieve vaardigheden, de volgende aspecten komen aan bod: coördinatie, balgevoel, techniek & domineren in de 1 tegen 1.

Flyer Voetbalschool  CSF online versie

VIOD 2 hard onderuit tegen BeQuick 3

VIOD 2 mocht afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen Be Quick3. Na 10 minuten spelen werd echter wel duidelijk dat dit een zware middag voor de Driezumers zou worden. Het creëerde nauwelijks kansen en had veel moeite met het goede combinatiespel van Be Quick.

Nieuwe sponsorjassen VIOD 2

Rutger Atema redt punt voor VIOD

Zaterdag stond er wederom een belangrijk duel op het programma voor VIOD, Wykels Hallum kwam in Driezum op bezoek. In een rommelig duel wat meer spannend dan goed was werd er met 1-1 gelijkgespeeld door VIOD.

006 Rutger Atema stopt penalty

VIOD F1 op weg naar het kampioenschap!

De F1 van VIOD wist de laatste 4 wedstrijden al om te zetten in 3 punten. Afgelopen zaterdag moest het aantreden tegen de F2 van Drachten. Op papier leek Drachten niet een lastige tegenstander. Zaterdagochtend bleek echter, dat deze jongens toch een aardig balletje konden trappen.

IMG 6968

Sterk VIOD overklast Zwaagwesteinde op werklust en inzet

De enige gemeentelijke derby van Dantumadeel, vond zaterdagmiddag plaats tussen de dorpen Zwaagwesteinde en Driezum. Dat de Driezumers voor de volle buit waren afgereisd naar sportpark De Wieken doet wel blijken uit de zeer terechte einduitslag van 1-4. VIOD wist het spel van Zwaagwesteinde te tackelen, met volle passie en strijd van iedere speler werd de werklust bekroond met een mooie overwinning.

IMG 4068

Teamuitje VIOD D1 groot succes

Op dinsdag 31 maart stond er voor  VIOD D1 geen training op het schema, maar reisde het team af naar Harkema om daar de wedstrijd van Oranje onde de 19 tegen Zwitzerland onder de 19 te bekijken. Een beslissende wedstrijd want bij winst zou Nederland zich plaatsen voor het EK in Griekenland.

IMG 20150331 WA0002

VIOD pakt volle buit in Oudwoude

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd en derby tegen W.T.O.C. voor V.I.O.D op het programma. Om de nacompetitie te ontlopen moeten er dit seizoen veel punten worden vergaard in de derde klasse B. WTOC had voor de wedstrijd twee punten minder dan VIOD, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Het was dus zaak voor VIOD te winnen in Oudwoude. Theo Alink kon nagenoeg weer over een gehele fitte selectie beschikken.

001 Bauke Visser

VIOD 2 voortaan in een nieuw jasje

Nadat eerder 12 sponsoren bereid waren gevonden om VIOD 2 dit seizoen te helpen aan nieuwe wedstrijdballen en een compleet nieuwe verzorgingskoffer is dit teams sinds 3 weken ook voorzien van maar liefst 7 nieuwe coachjassen. EP: FABER uit Kollum draagt VIOD 2 al twee seizoenen een warm hart toe door elk seizoen wedstrijdsponsor te zijn en heeft nu ook gezorgd dat de coach, grensrechter en wisselspelers er lekker warmpjes bij zitten als het wat kouder word. De selectie wil langs deze weg EP: Faber bedanken.

Nieuwe sponsorjassen VIOD 2

VIOD F2 weet 3de competitie duel te winnen

Na 1 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld te hebben was nu het doel om VenV ’68 F2, die 2 gewonnen en 1 verloren wedstrijd op hun naam hadden staan een toontje lager te laten zingen. Alle 9 mannen van de F2 waren aanwezig en dus kon de strijd 10:30 los gaan.

IMG 3371

Strijdbaar VIOD 2 puntloos van het veld

Na de 1-7 overwinning vorige week op Friese Boys blaakte het team van Iebe Soepboer en Raymond van Zandvoort van het zelf vertrouwen. Afgelopen zaterdag moest er immers 3 punten gepakt worden tegen VenV '68 2 en met het goede voetbal van vorige week moest dit geen probleem zijn.

IMG 3545

VIOD en Rottevalle remiseren naar een gelijkspel: 1-1.

Driesum – In een weinig hoogstaand duel speelden VIOD en Rottevalle zich naar een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen wilden niet verliezen en dat was terug te zien in de wedstrijd, uiteindelijk zorgen good old Jelmer Visser en Johan van der Veen in de slotfase voor de puntendeling.

003 Jelmer Visser

VIOD 3 worstelt zich langs de Wâlden

Onder koude omstandigheden stond afgelopen zaterdag 21 maart voor VIOD 3 de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. De lange winterstop had bij de meeste spelers voor redelijk stijve spieren gezorgd, ook het balgevoel was er bij de meesten niet beter op geworden. Op het programma stond de burenclash met de Wâlden zm.

waterzak bidons

Ruime zege voor VIOD 2

Na twee nederlagen op rij tegen Wykels Hallum en BCV moest VIOD 2 het afgelopen zaterdag gaan opnemen tegen Friese Boys 2.
Thuis gaf VIOD een 2-0 voorsprong weg en werd er met 2-4 verloren. Friese Boys liet toen zien dat als het 1x begint te voetballen een zeer lastige ploeg kan zijn. VIOD was dus gewaarschuwd, maar kon deze middag eindelijk weer eens beschikken over een complete selectie.

IMG 3141

VIOD verliest in Grootegast

Na de wedstrijd waren de meeste mensen het erover eens dat er wel een punt voor VIOD had ingezeten, maar dan moest men wel op de juiste momenten de juiste beslissingen nemen om zo de kansen te benutten. Ook de eigen slordigheden aan VIOD zijde hielp de blauwhemden uit Driezum/Wouterswoude niet.

IMG 3171

VIOD op karakter langs ONT

Driezum- VIOD moest het vandaag stellen zonder de geschorste René van der Veen, de vrij gezellige Bauke Visser en de geblesseerden Sjoerd Visser, Pieter Feddema en Tseard Visser. Lichtpunt van deze dag was de terugkeer van Ruben Roodhart “De Messi uit de Walden”.

001

VIOD geeft niet thuis tegen Minnertsga

Vandaag stond de wedstrijd VIOD tegen Minnertsga op de rol. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De winnaar kan omhoog kijken waar de verliezer de ploegen onder zich dichterbij kan ziet komen. De wedstrijd begon goed voor VIOD, ze hadden veelvuldig de bal en na een aantal minuten was het Sjoerd Visser die te snel was voor de verdediging van Minnertsga en werd van achteren neergehaald, elke andere scheidsrechter had minimaal de gele kaart getrokken maar dhr. Visser was er vandaag niet bij. De vrije trap van Roelof van der Veen was net hard genoeg om de keeper te bereiken.

001

VIOD D1 wint Dantumadeelcup

Afgelopen zaterdag speelde VIOD D1 in de sporthal van Damwald de finaledag van de Dantumadeelcup. VIOD behaalde deze dag omdat ze tweede waren geworden in een poule van 7 teams, maar echt gemakkelijk ging dat niet.
 
2015 02 28 D1 1ste Dantumadeelcup

VIOD wint 6 punten duel overtuigend van Trynwalden

Vijf minuten later dan gepland start de wedstrijd Trynwalden - VIOD. Op voorhand een beladen wedstrijd aangezien de winnaar (tijdelijk) uit de degradatie zorgen is. Vanaf de startblokken is het VIOD die het betere van het spel heeft en Trynwalden heeft meteen een aantal overtredingen nodig om de middenvelders van VIOD af te stoppen.

IMG 1957

 

VIOD 2 goed uit de startblokken na de winterstop!

Na een knappe en zeer belangrijke overwinning vorige week in Zwaagwesteinde moest VIOD 2 het afgelopen zaterdag thuis opnemen tegen Dokkum 2. De bezoekers die nog volop mee doen om het kampioenschap wisten in de eerste ontmoeting een 1-3 achterstand om te buigen naar een 4-3 overwinning. Ook voetballend is Dokkum misschien wel de beste tegenstander in de competitie.

IMG 1609

VIOD pakt de punten tegen Birdaard

Driezum – VIOD moest het vandaag doen zonder de al langer geblesseerden Pieter Feddema, Marcel v/d meulen en Tseard Visser. Jouke Sjoerdstra was geschorst, en Edwin Roodhart ontbrak wegens werk. Ruben Roodhart kon na hardnekkig blessureleed vandaag voor het eerst weer een helft met het 2e meedoen. Bij het 1e zou Sjoerd Visser vandaag weer eens in de basis starten na 3 maanden blessureleed, dit is dan weer eens een opsteker voor het team.

IMG 1723

VIOD verliest eerste competitiewedstrijd van 2015

De eerste competitie wedstrijd van 2015 ging jammerlijk verloren, er werd nipt met 2-3 verloren van SC Berlikum. VIOD moest het tegen Berlikum stellen zonder geblesseerden Pieter Feddema, Ruben Roodhart, Sjoerd Visser, Marcel van der Meulen en de al langer geblesseerde Tseard Visser. Nykle Durk van der Valk was afwezig in verband met een hoogtestage. De selectie werd aangevuld met Kees Hansma en Jelle Kommerie, die beide in de basis mochten starten en dit goed oppakten.

001

Hou het prachtige VIOD sportpark schoon

De schoonmakers van ons prachtige kantine en kleedkamers constateren de afgelopen periode dat er spelers/speelsters zijn die van ons complex een puinzooi maken. In de kleedruimte zit de modder en schimmel op de plafonds. Sommige voetballers/voetbalsters willen niet eens de moeite nemen om hun schoeisel buiten schoon te maken. Maar ook op het veld wordt veel rotzooi achter gelaten. Sommige zijn te beroerd om bijvoorbeeld sigarettenpeuken, plastic drinkbekers en kartonnen koffiebekers in een afvalemmer te gooien. Wij verzoeken de gebruikers van de kleedkamers dan ook om na de training en/of wedstrijd de kleedkamers. Afval hoort thuis in de daarvoor bestemde afvalemmers. Wanneer wij constateren dat er teams zijn die de kleedkamer als een beestenboel achterlaten, worden deze teams verbannen naar de oude kleedkamers. Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag. Geldt voor zowel volwassenen als junioren en pupillen.

Het bestuur

Fietsenstalling

Foto's VIOD zaalmixtoernooi

Alweer 2 weken terug werd traditigetrouw het VIOD zaalmixtoernooi gehouden in de kerstvakantie. Ook werd er dit jaar voor het eerst gestreden om de VIOD penaltybokaal. Bij de jongste jeugd ging Hidde Visser met deze prijs naar huis. Bij de E´s en D´s was deze eer voor Roy de Roos en bij de oudste jeugd trok Jelmer Roodhart uiteindelijk aan het langste eind en ging met de gouden voetbalschoen naar huis.

Hieronder de foto´s van de prijswinnaars.

1ste prijs H F
1ste prijs H en F pupillen

De jongste VIOD-helden in beeld

En weer tovert voetbalvereniging VIOD zo maar uit het niets een nieuwe lichting super voetballers uit de hoge hoed. De jongste VIOD-helden stonden zaterdagochtend te popelen om voor het eerst, na vele trainingen, eindelijk om voor het 'eggie' te mogen voetballen. Zij waren door WTOC uitgenodigd om deel te nemen aan een zaalvoetbaltoernooi voor MP pupillen in de Nije Warf te Wâlterswâld. Een uitwedstrijd die eigenlijk ook weer een thuiswedstrijd was. De kanjers van VIOD wist maar liefst drie keer te scoren. Dit was helaas net niet voldoende om de toernooiwinst te grijpen. Met een keurige vijfde plaats konden de toekomstige toppers terug zien op een geslaagd toernooi. U kunt de samenvatting van de laatste wedstrijd tegen het sterke Opende zien door de volgende link te activeren:  https://www.youtube.com/watch?v=LluLfR7B4W0&feature=youtu.be

2015 01 17 VIOD H1
Achter: Wietze Hedman Annema, Sianne Schaafsma en Jente Postma
Voor: Gerard Boersma, Lyanne Jongsma en Thymen Damstra
Op de foto ontbreekt: Tjidde Geart Rozema

VIOD wint in ware thriller van Wykels Hallum

Zaterdag stond voor VIOD de laatste competitiewedstrijd van 2014 in Hallum op het programma tegen Wykels. VIOD moest het doen zonder Jouke Bosgraaf, die een griepje opgelopen had deze week. VIOD staat op een teleurstellende 12de plek in de derde klasse B en staat daarmee op een te lage stek, vorige week werd er thuis met 3-0 gewonnen van SC Stiens en VIOD wilde dit tegen Wykels een vervolg geven, maar daar was in de eerste helft niks van terug te zien.

IMG 0944

Strijd, spanning en kaarten bij VIOD 2 - Rijperkerk 2

Na de nederlaag van vorige week tegen Be Quick Dokkum 3 moest VIOD 2 afgelopen zaterdag vol aan de bak tegen Rijperkerk 2. Na een goede seizoenstart is het in de laatste 5 wedstrijden niet meer gelukt om de volle winst te halen. Dit moest dan vandaag maar gebeuren tegen Rijperkerk 2.

IMG 0522

VIOD knokt zich naar 3 punten tegen Stiens: 3-0

Driezum- VIOD zat de afgelopen wedstrijden in de hoek waar de klappen vallen. Wedstrijden waarin het meer punten had verdiend werden jammerlijk verloren. Sc Stiens kwam zaterdag op het juiste moment langs, want de Stiensers werden met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

001

Hoog VIOD-gehalte bij doop Marin Damstra

Afgelopen zondag werd in de Vrijgemaakte kerk in Wâlterswâld Marin, dochter van Sytse en Tineke Damstra, gedoopt. Bijzonder aan deze doopdienst was dat dominee Jan Jongsma en Sytse Damstra teamgenoten zijn bij VIOD 3. Dit team is een mix van jonge honden (waaronder Sytse) en belegen oudjes (waaronder Jan). Het gerucht gaat dat Jan Jongsma het beroep in Wâlterswâld heeft geaccepteerd na een positief advies van zijn nichtje Grytsje Jongsma, sterspeler van VIOD VR1. De kleine Marin doorstond de ruim twee uur durende doopdienst glansrijk en was danig onder de indruk van de zangkwaliteiten van de VIOD-supporters Jan Reiding en Eelke Wielstra. Het leek wel een 'battle' in de Voice of Holland echter zonder een duidelijke winnaar. Het bestuur van VIOD wil Sytse en Tineke feliciteren met deze bijzondere dag.

Doop Marin Damstra

VIOD vergeet zichzelf te belonen

VIOD wist wat er op het spel stond vandaag en heeft er alles aan gedaan om de 3 punten binnen te halen. Helaas zitten we in de hoek waar de klappen vallen en werd er met 2-1 verloren.

001

Anton van Zwol nieuwe trainer vv VIOD Driezum

 
Het bestuur van vv VIOD is verheugd te kunnen meedelen dat ze in de persoon van Anton van Zwol een nieuwe trainer heeft gevonden. De oefenmeester heeft een contract voor twee jaar getekend. De vacature van hoofdtrainer stond open nadat de huidige trainer Theo Alink en het bestuur in goed overleg overeen waren gekomen dat het tijd voor vernieuwing was.
 
Anton van Zwol

VIOD verliest derby van Zwaagwesteinde

Afgelopen zaterdag stond de enige derby van Dantumadeel in competitieverband op het programma. VIOD verloor deze derby, de kansen die men kreeg werden niet gepromoveerd tot doelpunten en de goals werden te gemakkelijk weggegeven.

IMG 0587

VIOD 3 verslaat VCR 3

Na twee nederlagen op rij was het tegen het lager geklasseerde VCR 3 wel weer eens tijd voor een overwinning. VIOD speelde vandaag onder leiding van Iebe Soepboer die de afwezige Bauke Andre van der Wal verving. Bij VIOD was vandaag een grote lijst van afwezigen, gelukkig waren enkele spelers van het tweede vandaag bereid het derde uit de brand te helpen.

IMG 0511

Onnodig verlies VIOD 3 bij Birdaard 3

Zaterdag 15 november reisde VIOD 3 af naar Birdaard voor het treffen met het lager geklasseerde Birdaard 3. Bij VIOD ontbraken o.a de afwezigen Germ Prins en Pieter Ele Kuitert en de geblesseerden Jacob de Jong en Durk Wiersma. Voor de rest kon VIOD vandaag over een knappe selectie van 14 man beschikken.

burd 5

Nog enkele exemplaren van het boek 'Vertalen van verdriet' te koop

De verkoop van het boek 'Vertalen van verdriet, n.a.v. de zelfgekozen dood van voetbaltrainer en boekenrecensent Gideon van Ligten, gaat boven verwachting. Het gevolg is dat er nog maar enkele exemplaren te koop zijn. Belangstellenden voor een boek kunnen een mail sturen naar info@vioddames.nl of contact op nemen met Jouke Dantuma, telefoonnummer 06-23949836.

Vertalen-van-verdriet-omslag

Matige eerste helft kost VIOD 2 punten in Garijp

Na een veel belovende start van de competitie en 4 nederlagen oprij snakt VIOD 2 naar een overwinning. Dit moest dan afgelopen zaterdag gaan gebeuren in GARIJP tegen V en V '68 2. Een drassig veld, fitte ploeg, waterig zonnetje en een scheids met 45 jaar ervaring, kortom alle ingredienten voor een heerlijke voetbal middag.

waterzak bidons

VIOD verliest in Rottevalle

Op deze mooie zaterdagmiddag in november moest VIOD aantreden in en tegen Rottevalle. VIOD stond op dat moment 11de met 9 punten en Rottevalle 12de met ook 9 punten. Bij winst zou VIOD naar de middenmoot kunnen kijken maar, het verliep anders in Rottevalle.

IMG 0203

VIOD 3 niet opgewassen tegen Broekster Boys 4

Zaterdag 8 november stond voor de mannen van VIOD 3 het uitduel met koploper Broekster Boys 4 op het programma. Waar VIOD vandaag niet kon beschikken over mannen als Jacob Boersma en Jan Boonstra was Broekster Boys zelfs versterkt met spelers van het tweede elftal dat was afgelast. Een zeer lastig karwei dus.

bb-viod4

VIOD 2 strijdend ten onder tegen Friese Boys 2

Het was even puzzelen donderdagavond voor de leider en trainer van VIOD 2, want na veel afzeggingen moest er wel een team het veld in gestuurd worden afgelopen zaterdag. Blessureleed en werk zorgden ervoor dat VIOD 2 niet met het sterkste team kon aantreden tegen Friese Boys 2. Toch werd er met een positief gevoel aan de wedstrijd begonnen, want ondanks de afmeldingen zit er toch nog steeds kwaliteit in dit team.

IMG 9852

Strijdend VIOD verliest met een minimaal verschil van Fc Grootegast

Voor speelronde acht stond het thuisduel met Grootegast op het programma. Deze promovendus is het seizoen uitstekend begonnen met vier overwinningen en drie keer werd er gelijkgespeeld, een titelkandidaat dus. VIOD verloor echter vorige week knullig van Minnertsga en bivakkeert op de elfde plaats van de ranglijst. Het wordt tijd dat de weg naar boven wordt ingeslagen.

001

Sander Visser schiet VIOD 3 langs de Wâlden zm

Op de eerste dag van de novembermaand stond voor VIOD 3 een uitduel tegen de Wâlden zm op het programma, een heuse derby dus. VIOD moest het vandaag doen zonder routiniers Jacob Boersma en Pieter Ele Kuitert. Een andere routinier, Jacob de Jong kon niet tijdig aanwezig zijn in Damwoude omdat hij ’s ochtends als leider van zijn dochters ploeg zich tot kampioen mocht kronen, proficiat! Derhalve begon hij vandaag op wissel bij de ploeg van coach Bauke Andre van der Wal.

IMG 0890

3de nederlaag op rij voor VIOD 2

 
Na een fantastische bekerwedstrijd vorige week tegen Fean '58 moest VIOD 2 deze week op bezoek bij BCV 3. Weer een ploeg uit de top 3 en dat beloofd op voorhand een pittig middagje te worden, want VIOD wist  nog niet te winnen van ploegen uit de bovenste regionen. Zo werd er verloren van Wykels Hallum met 4-1 en was ook Dokkum met 4-3 te sterk voor de mannen uit Driezum.
  
schoen

VIOD 3 herstelt van valse seizoensstart.

Nadat aan het eind van vorig seizoen leiders Siebe Postma en Tjeerd Visser na jaren van trouwe dienst de leiding van het derde elftal uit handen gaven was het zoeken naar een nieuwe begeleidingsstaf, na een lange en zeer strenge selectieprocedure kwam het bestuur van VIOD uiteindelijk uit bij Bauke Andre van der Wal en zijn rechterhand Klaas Heidstra. De doelstellingen waren duidelijk: Hoger eindigen dan de 11e positie van vorig seizoen en zorgen dat de trainingsopkomst om hoog zou gaan. 

viod bal

VIOD Verliest onnodig bij vv Minnertsga

Minnertsga – VIOD Driesum wist afgelopen zaterdag niet te winnen bij vv Minnerstga, het duel tussen de beide middenmoters eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Een uitslag waar de Driezumers niet tevreden mee kunnen zijn want ze speelden een helft lang met een man meer.

IMG 9677

VV VIOD neemt afscheid van trainer Theo Alink

DRIEZUM, na drie seizoenen zal er een einde komen aan het trainerschap van Theo Alink bij de hoofdmacht van vv VIOD Driezum. Ondanks de nog steeds erg goede verstandhouding tussen de spelers, bestuur en trainer, is er in goed overleg besloten dat het na het seizoen 2014/2015 tijd is geworden voor verandering.

Theo Alink

VIOD 2 kan niet stunten tegen Fean '58 2

Een mooi affiche dit weekend op sportpark treffersheech. VIOD 2 mocht het in de eerste ronde van de beker thuis opnemen tegen Fean '58 2 dat vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse. Een zware opgave voor een team dat net is gepromoveerd naar de derde klasse. Dat het er in de hogere klassen wat fanatieker aan toe gaat bleek wel toen ik om 13.00 uur op het veld kwam, want tot mijn verbazing stond Fean '58 toen het hoofdveld al te keuren terwijl de helft van VIOD nog niet eens aanwezig was. Met waterpas en duimstok werd het veld gecontroleerd op kuilen en juiste grashoogte. Na goedkeuring kon de wedstrijd om 14.00 uur beginnen.

IMG 9507

De Competitie van Viod B1

De competie is weer begonnen VIOD B1 zit in een poel van 12 teams en onze vrolijke noot Eddie de Roos is onze vaste grensrechter, we zijn er erg blij mee! Trainer is Jasper van der Veen en Leider is Willem Mulder. De eerste pot ging tegen Ropta Boys B2 die mannen dachten dat er wat te halen viel in Driesum, hun B1 had in een oefen pot met 0-4 van ons gewonnen. Nou het werd maar liefst 7-0 goed de nul gehouden Jos Dammer!

IMG 6600

VIOD 2 verliest van een sterk Wykels Hallum 2

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van VIOD 2 het thuis opnemen tegen Wykels Hallum 2. Een lastige opgave deze middag, want deze ploeg wist tot nu toe alles nog te winnen. Toch begon VIOD lekker aan de wedstrijd en kwam het na 10 minuten spelen zelfs op een 1-0 voorsprong.

Heren 2

VIOD bindt ook VC Trynwalden aan de zegekar

Na de valse start van VIOD in de 3e klasse, heeft de equipe van trainer Theo Alink inmiddels de weg naar boven gevonden. Na de overwinningen op WTOC en Birdaard werd thuis ook afgerekend met VC Trynwalden. VIOD begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde al na 10 minuten in de 1-0.

IMG 9247

VIOD 2 verliest ongeslagen status

Na 2 gelijke spelen en 2 keer winst is VIOD 2 dit weekend zijn ongeslagen status kwijt geraakt. In Dokkum werd met 4-3 verloren. VIOD begon scherp aan de wedstrijd en mocht na 5 minuten zelfs al de 0-1 binnen schieten. Daarna herpakte DOKKUM zich en ging de wedstrijd gelijk op.

waterzak bidons

VIOD wint van Birdaard

VIOD mocht deze middag aantreden tegen het nog steeds puntloze Birdaard. Waar VIOD vorige week tegen WTOC de eerste driepunter kon bijschrijven, wacht Birdaard nog steeds op de eerste overwinning.

Selectie VIOD Heren 1 seizoen 2014-2015

Weer een overwinning voor VIOD 2

Na een prachtige uit overwinning vorige week in Rijperkerk mocht VIOD 2 afgelopen zaterdag zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen spelen. Om 13.30 uur werd er afgetrapt tegen Zwaagwesteinde 3. VIOD begon goed aan de wedstrijd en was veel in balbezit. Echte kansen werden er niet gecreëerd maar je kon gelijk zien dat VIOD gebrand was om de 3 punten in Driezum te houden.

IMG 8691

Eerste drie punten voor VIOD zijn binnen

Driezum – Voor de vierde speelronde stond de derby tegen WTOC op het programma. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en er wordt voor elke meter gestreden. VIOD verloor elk duel tot nu toe, het werd dus tijd voor de mannen van trainer Alink, dat er weer eens gewonnen werd. WTOC daarentegen had in haar eerste drie duels vier punten bij elkaar gevoetbald.

001

VIOD 2 op karakter langs Rijperkerk 2

Afgelopen zaterdag moest VIOD 2 het uit opnemen tegen Rijperkerk2. Op voorhand een zeer lastige opgave, want voor VIOD is dit geen onbekende tegenstander. VIOD speelde al 2x eerder tegen dit team en werd vorig seizoen zelfs met 5-1 van de mat gespeeld. Toch gingen de mannen uit Driezum met een goed gevoel naar Rijperkerk toe, want met 2 gelijke spelen is men dit seizoen goed begonnen.

viod bal

VIOD verliest van vooraf al feestvierend ONT

Het sportcomplex van ONT is gevestigd aan de Healwei 2A in Opeinde, dit weekend stond niet alleen in het teken van voetbal voor de inwoners van Opeinde want het was namelijk dorpsfeest. Dit dorpsfeest kon een goede voorzetting krijgen door de winst die ONT zaterdagmiddag behaalde tegen VIOD. ONT wist VIOD maar liefst met 4-1 te verslaan en bezorgde de mannen uit Driesum daarmee hun derde opeenvolgende verliespartij van dit seizoen.

001

VIOD 2 speelt gelijk in Kollum

Afgelopen zaterdag mocht VIOD 2 het uit opnemen tegen Kollum 3. Na het gelijk spel vorige week tegen Ropta Boys 2 en een goede 2e helft waren de mannen uit Driezum dan ook positief gestemd deze middag. VIOD begon fel aan de wedstrijd en drukte Kollum gelijk achteruit. Na 3 minuten spelen was daar dan ook bijna de openingstreffer. Een schot van Tjibbe v/d Veer belande echter op de lat.

viod bal

Mat VIOD verliest in Berlikum

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in en tegen Berlikum op het programma. Berlikum speelde vorig seizoen in de Derde klasse A en eindigde daar op een achtste plaats. De laatste keer dat VIOD op bezoek was in Berlikum was op 5 april 2011 wat op een dinsdagavond was. Deze wedstrijd eindigde destijds in een 2-2 gelijkspel. Pieter van den Bosch nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Selectie VIOD Heren 1 seizoen 2014-2015

Yorick de Roos (VIOD F2) viert op bijzondere wijze zijn verjaardag

Afgelopen zaterdag vierde Yorick de Roos zijn zevende verjaardag. Zijn verjaardagsfeestje werd ‘s avonds gevierd, want Yorick moest zich natuurlijk overdag concentreren op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Be Quick F7. Een speciale wedstrijd voor hem, want Yorick is een afstammeling van een stoere Be Quick voetbalfamilie.

001

VIOD verliest in eigen huis van VV Dokkum

Om 14:30 was de aftrap tussen VIOD en VV Dokkum. Dokkum was vanaf het begin gevaarlijk vanuit de aftrap wordt VIOD bijna verrast door een directe diepe bal, gelukkig voor de blauwhemden leverde dit geen kans op maar de toon was gezet. In de 8e minuut is het de eerste echte kans voor Dokkum, een goede voorzet wordt over getikt.

001

VIOD 2 opent seizoen met gelijkspel

Na 3 bekeroverwinningen mocht VIOD 2 afgelopen zaterdag laten zien dat ze klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Met een mooi jong team en een berg zelfvertrouwen vetrok het team dan ook naar Oosternijkerk om het daar op te nemen tegen Ropta Boys 2. Echt heel zelfverzekerd begon VIOD toch niet aan de wedstrijd en het was dan ook snel duidelijk dat dit niet een makkelijk middagje ging worden.

waterzak bidons

Wedstrijdschema's 2014/2015

Om het wedstrijdschema te bekijken klik per team op de onderstaande link.

 

VIOD 2 scoort erop los en bekert verder!

Na 2 overwinningen op WTOC 2 en Kollum 3 stond zaterdag de laatste wedstrijd van het bekerprogramma op het formulier. VIOD 2 mocht op bezoek bij Be Quick Dokkum 3 die ook beide wedstrijden wist te winnen. In deze wedstrijd werd dus beslist wie naar de volgende ronde in de beker zou gaan. VIOD begon goed aan de wedstijd en mocht na 4 minuten voetballen al de 0-1 binnen schieten. Kees Hansma zette met een steek pass Berend Castelein alleen voor de keeper en deze wist beheerst binnen te schieten. Een mooie opsteker voor de mannen uit Driezum, die in de fase na de goal toch vooral veel onder druk kwamen te staan.

schoenen3

VIOD H-tjes ook weer van start!

Ook de kleinste talenten van VIOD zijn begonnen met trainen, deze kinderen in de leeftijd van 4,5 tot 6 jaar trainen 1 keer in de week. Ze spelen nog geen wedstrijden maar leren spelenderwijs met de bal omgaan en doen spelletjes. Dit ter voorbereiding op het "echte"  werk.

Dus wil jullie jongen of meisje ook voetballen? Dit kan dus al vanaf 4 en een half jaar. Waneer het jullie kind iets lijkt dan mag er altijd vrijblijfend meegetraind worden. Kom gerust langs op donderdagmiddag tussen 17:00 en 18:00 om een keer mee te trainen. Iedereen is uiteraard van harte welkom.

Voor alle foto's van de 1ste training klik hier.

IMG 7702

VIOD 2 begint seizoen met 2 overwinningen!

Na een groots kampioensfeest en een welverdiende vakantie begon afgelopen zaterdag  voor VIOD 2 het seizoen weer. VIOD mag het dit seizoen in de 3e klasse proberen met als doel in deze klasse te blijven. Vorige week werd in een oefenwedstrijd tegen DOKKUM 2 al duidelijk dat VIOD aardig mee moet kunnen doen. Er werd goed gespeeld en belangrijker nog er werd niet verloren. Met een 1-1 eindstand was men dan ook zeer tevreden. Afgelopen zaterdag mocht VIOD 2 het thuis opnemen voor de beker tegen WTOC 2.
Een mooie test om te zien hoe het er voor staat want WTOC speelt al wat jaren in de 3e klasse.

Sponsor EP Faber te Kollum

Presentatiegids 2014/2015

Om de digitale presentatiegids door te bladeren klik op de afbeelding.

Voorblad presentatiegids 2014-2015

Na 18 jaar neemt Albert Boersma afscheid van VIOD 1

Klik op de foto om het hele album te bekijken met de foto's genomen tijdens de afscheidswedstrijd van Albert Boersma genomen door Duco Halbesma.

Afscheidswedstrijd Albert 14-06-2014-193

Tussenstand van de VIOD WK pool

De eerste ronde zit er op, nu Nederland het boven verwachting doet leeft het WK weer helemaal! Vanaf komende zondag zal de spanning om te snijden zijn! Wat doet ons Oranje tegen Mexico, en wie is na de achtste finales koploper in de WK pool! Nu staat Ronald vd Veen boven aan, maar Johan Pilat zit hem op de hielen! De routine Jelle Postma timmert ook goed aan de weg, dit zal mede door zijn ervaring komen! Bekijk hier de top 15.

1. Ronald v/d Veen 269
2. Johan Pilat 262
3. Jelle Postma 255
4. Marcel v/d Meulen 254
5. Anne Jan v/d Meulen 252
6. Arjen Dotinga 250
7. Tseard Visser 247
7. Matty Gommers 247
9. Nykle Durk v/d Valk 243
9. Hans v/d Zwaag 243
9. Alle jaap Jacobs 243
9. Elly bouius 243
13. Doede Wiersma 239
14. Klaas Zwart 239
15. Alle veenstra
 
Deze uitslagen zijn onder voorbehoud! Alle forumlieren worden na het WK dubbel gecheckt zodat we zeker zijn dat er geen fouten zijn gemaakt!
 

VIOD wil graag kunstgrasveld

VIOD kon na de algemene jaarvergadering eindelijk een punt zetten achter een sportief gezien zeer geslaagd seizoen. Maar liefst zes kampioenschappen wist VIOD te behalen, namelijk in de najaarsreeks VIOD D1G en VIOD E1 en in de voorjaarreeks VIOD heren 2, VIOD MB1, VIOD B1 en tenslotte de allerkleinsten VIOD MP1. Kortom een topseizoen.

IMG 6873

VV VIOD B1 sluit geweldig seizoen goed af

Op vrijdag 6 juni, stond er voor de B-junioren een toernooi op de planning bij ONT. De clubs tegen wie de B1 van VIOD moest aantreden waren: Kollum B2, ONT B1 en Drogeham B1. De eerste wedstrijd werd gespeeld om half zeven.

ont5

VIOD 2 blikt terug op seizoen en bedankt sponsoren

BEKERSEIZOEN: VIOD 2 mocht dit seizoen beginnen met een grote en vooral jonge selectie. Maar liefst 22 spelers melden zich op de eerste training. Hier werd al duidelijk dat iedereen veel zin had in het niewe seizoen. Na een paar oefenwedstrijden mocht VIOD op 24 augustus 2013 beginnen aan het bekerseizoen.

VIOD 2 kampioen

Diverse jaarverslagen online

Zoals te doen gebruikelijk worden de diverse jaarverslagen en de notulen van de vorige ledenvergadering online gepubliceerd. De reden is dat zo iedereen vooraf in alle rust deze verslagen kunnen lezen en goed voorbereid naar de vergadering kan komen. Omdat de verslagen niet meer worden voorgelezen zal de vergadering ook minder lang gaan duren. Wel is de bedoeling dat er nog een samenvatting van de belangrijkste punten dit keer wordt voorgelezen. U kunt de verslagen middels deze linken lezen.

Het bestuur.

Techniektrainingen op grandioze wijze afgesloten

Afgelopen donderdagavond werd onder zonnige omstandigheden de laatste techniektraining afgesloten met een spellencircuit. Natuurlijk blijft het onderdeel snelheidsmeter het populairst. Gerrit Damstra, ‘het Kanon’ haalde op dit onderdeel een score van 88, iets waar sommige volwassen jaloers op zouden zijn.

fotos van pieter 2014 444

Viod F1 sluit prachtig seizoen op feestelijke wijze af

Afgelopen vrijdag trad VIOD F1 voor de laatste keer dit seizoen op. Het resultaat van Afgelopen seizoen was een knappe 2e plaats net onder de overduidelijke koploper Boornbergum F3. Nu stond er nog een laatste toernooi in de agenda bij onze buren Broekster Walden.

2014-06-06 19.54.18

VIOD verlaat de nacompetitie met opgeheven hoofd

VIOD is volgend seizoen weer in de derde klasse te bewonderen, na de nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de tweede klasse tegen Rijperkerk, had Rijperkerk na de 2-1 winst vorige week genoeg aan de 1-1 van gister. Het werd een ware thriller, want VIOD had Rijperkerk het laatste deel van de tweede helft goed in de tang, met nog tweede goede kansen op de 2-1, maar helaas voor VIOD gebeurde dit niet, waardoor Rijperkerk zich handhaaft in de tweede klasse I.

IMG 6394

Gelegenheidsteam E-pupillen derde tijdens beachsoccertoernooi Veenwouden

De techniektrainingen van VIOD worden trouw door bijna iedereen bezocht. Als blijk van waardering mocht een mix van jongens en meisjes meedoen aan het beachsoccertoernooi dat door SCV perfect werd georganiseerd. Het team van VIOD was samengesteld uit keeper PIeter Woelinga, Gerrit Damstra, Kees Vrieswijk, Wessel Reuvers, Geertje Bijlstra, Roy de Roos, Mellanie de Jager en Lianne Storm.

DSC02276

VIOD verliest eerste nacompetitieduel nipt van Rijperkerk

Afgelopen zaterdag stond de derde nacompetitiewedstrijd voor VIOD op het programma in en tegen Rijperkerk, die zich probeert te handhaven in de tweede klasse I. VIOD moest het vandaag doen zonder de geschorste Roelof van der Veen en Edwin Roodhart en zonder de aan de knie geblesseerden Tseard Visser en Ruben Roodhart. In een aantrekkelijk en sportief duel verloor VIOD deze eerste ontmoeting van Rijperkerk met 2-1.

IMG 5879

Minipupillen VIOD Kampioen!

Woensdagavond stond de laatste wedstrijd voor de minipupillen van VIOD op het programma, en wel in en tegen Grootegast. Nadat er vorige week vrijdagavond in de kampioenswedstrijd tegen Anjum met 2-0 was verloren, moest er van Grootegast gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen.

IMG 5512

De jongste en kleinste kampioen van VIOD

De camera volgde onze jongste en kleinste lid, Wietze Hedman Annema, op weg naar het kampioenschap. Het team waarin hij speelt, VIOD MP, wist op overtuigende wijze in en tegen Grootegast het kampioenschap in de wacht te slepen door doelpunten van Marieke Boonstra en Rianne Postma. U kunt op het filmpje zien hoe WH deze dag heeft beleefd door op play te drukken: 

Filmpje Wietze Hedman 

Viod B1 kampioen na 3-6 overwinning op V en V ‘68!

Zaterdag morgen 10:45 moesten we aantreden in Garijp de hele ploeg was fit dus hadden we vier wissels vandaag. Het zou een hele mooie dag kunnen worden maar dan moest er vandaag een punt worden gepakt om kampioen te worden! Onze leider Willem Mulder had al toegezegd bij een eventuele kampioenschap zijn snor er af te halen. Dus dat doel wilden we graag halen.

B1 kampioen

VIOD rekent af met Nijland

VIOD heeft de tweede ontmoeting met Nijland winnend afgesloten, al na twee minuten was het raak voor de hardwerkende Driezumers. Matchwinner René van der Veen kopte keihard raak uit een hoekschop van Nykle Durk van der Valk. VIOD reisde vandaag af zonder de geblesseerde spelers Tseard Visser en Ruben Roodhart.

IMG 3901

VIOD 2 KAMPIOEN!!!

Zaterdag was het dan zover, VIOD 2 werd eindelijk kampioen! Na het gelijkspel van vorige week in Zwaagwesteinde had VIOD zaterdag aan een gelijkspel genoeg. Op een druk bezocht Treffersheech moest VIOD het opnemen tegen Friese Boys 3. Daar werd eerder dit seizoen met 4-1 verloren dus VIOD was gewaarschuwd.

VIOD 2 kampioen

VIOD B1 weet nu wel van angstgetner Blija B1 te winnen

Op de tot nu toe mooiste voetbaldag van het jaar trof de B1 van vv VIOD de mannen uit Blija,wat elk jaar weer een zware tegenstander blijkt te zijn. De druk was hoog want er moest gewonnen worden om zo druk te houden op de grootste kanshebber voor het kampioenschap De Sweach ,dit is vanwege hun doelsaldo die voor deze wedstrijd 2 doelpunten meer hebben, wedstrijd minder en 3 punten minder.

viod bal

VIOD 2 na gelijkspel nog geen kampioen!

Dorstig weer, feeststemming in het team en meegerijzde supporters. Alles was zaterdag aanwezig voor DE wedstrijd van het jaar.
Word VIOD 2 kampioen? Dan moest er gewonnen worden in en tegen zwaagwesteinde 4 en die zijn 1 van de beste ploegen in de competitie.

IMG 4108

Optreden VIOD tijdens Vaute-avond jubilerende muziekvereniging Excelsior

Aanstaande zaterdag (24 mei) viert muziekvereniging Excelsior haar 110-jarig jubileum met een Vaute-avond in dorpshuis de Nije Warf. Alle verenigingen in Driezum en Wâlterswâld zijn gevraagd om een bijdrage te leveren. Het VIOD vrouwenkoor zal 'live' met ondersteuning van Excelsior 'I will folow him' uit de musical Sister Act zingen. Dit wordt een heel bijzondere uitvoering met een nog onbekende 'special guest' van het mannelijke geslacht. De enige informatie die de organisatie naar buiten heeft gebracht over deze persoon is dat hij onlangs nog in Heerenveen glanzend zaalvoetbalkampioen is geworden met zijn team. Naast optredens van VIOD zullen ook de stichting Paardendagen, zangkoor Jubilate Deo en Alle Jaap Jacobs en Eva Sinnema (voorheen Boni-F). De Vaute-avond begint om 19.30 uur.

2014-05-24 Vaute avond

VIOD speelt eerste nacompetitieduel gelijk

Op deze warme en mooie zaterdag middag stond VIOD tegenover vv Nijland in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. VIOD moest het vanmiddag doen zonder de geschorste Jouke Bosgraaf en de geblesseerde Ruben Roodhart. De wedstrijd kwam in het begin maar moeilijk opgang dit had waarschijnlijk te maken met wedstrijdspanning en het warme weer.

IMG 3975

Nacompetitie VIOD 1 – VV NIJLAND 1

Na een knap seizoen in de derde klasse B, VIOD eindigde op de derde plaats, heeft VIOD de derde periode weten te bemachtigen, hierdoor speelt VIOD nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Tegenstander is VV Nijland 1, deze ploeg werd tweede in de derde klasse A op drie punten van kampioen De Walde. Aanstaande zaterdag speelt VIOD eerst thuis om 14.30 op sportpark Treffersheech te Driezum. Een week later reist VIOD af naar Nijland. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van Rijperkerk (2I) – Minnertsga (3A). 

2014-05-17 VIOD 1 - Nijland 1

Heerenveen vrouwen - Ajax

Omdat VIOD een samenwerkingsverband is aangegaan met Heerenveen worden onze vrijkaarten aangeboden voor de wedstrijd Heerenveen vrouwen tegen Ajax. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Abe Lenstra stadion en wel op vrijdag 23 mei, aanvang 19.30 uur. Als je (zowel jongens als meisjes) in aanmerking wilt komen voor een vrijkaartje, mail dan naar info@viod-driezum.nl. Ouders, familie of vrienden mogen hier ook gebruik van maken. Wel moet je zelf vervoer regelen. Wij vertrekken om 18.00 uur vanaf het sportveld te Driezum.

2014-05-23 heerenveen vrouwen - ajax

VIOD B1 wint 4e wedstrijd op rij en doet nog steeds mee om het Kampioenschap!

Nadat er van de Sweach thuis was gewonnen was alle kans op een kampioenschap weer open, maar dan moet er elke week worden gewonnen. Het begon thuis tegen V en V ’68 een ploeg die nog maar weinig punten hadden gepakt maar wij het ons zelf zeer lastig tegen maakte wat natuurlijk ook een verdienste was van onze tegenstander en hun publiek aan de kant van het veld, toch kwam dit nog goed en werd toch nog gewonnen met dikke cijfers 7-3. Otte Visser bedankt voor het goed leiden van deze wedstrijd. Voor alle foto's van de wedstrijd VIOD B1 - V en V '68 B1 klik hier.

IMG 2827

Hardegarijp pakt het kampioenspunt bij VIOD

Afgelopen zaterdag is Hardegarijp kampioen geworden bij VIOD, het punt dat daarvoor nodig was werd gepakt door met 4-4 gelijk te spelen. Daar leek het na een helft voetbal echter niet op. De gasten begonnen erg gespannen aan de wedstrijd en VIOD kon vrijuit voetballen. Al na enkele minuten kon VIOD juichen, de doelman van Hardegarijp kon de bal niet klemmen en Bauke visser was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven.

001

VIOD 2 stap dichterbij het kampioensschap!

Zaterdag moest VIOD het in een uitwedstrijd opnemen tegen be quick dokkum 4. Na een telleurstellende nederlaag van vorige week thuis tegen Kollum moest er vandaag weer wat gebeuren. De intensie van VIOD was het eerste kwartier al duidelijk. De 3 punten gaan mee naar Driezum.

Sponsor Faber Kollum

Golden Oldies 1 kampioen

Afgelopen woensdag is het 1e team van zaalvoetbalvereniging Golden Oldies kampioen geworden in de 2e klasse. In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Futsal Heerenveen was een gelijkspel nodig om kampioen te worden. Saillant detail was dat Futsal Heerenveen de nummer 2 en naaste concurrent was. De thuiswedstrijd tegen de mannen uit Heerenveen werd ruim verloren, dus het beloofde een moeilijke avond te worden voor de Golden Oldies. 

2014-05-07 Golden Oldies 1 kampioen

VIOD verliest nipt van Be Quick Dokkum

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in Dokkum tegen Be Quick op het programma, de heen wedstrijd in Driezum werd door de blauwwitte formatie van Theo Alink kansloos met 0-4 verloren. De belangen waren groot, Be Quick probeert de druk op Hardegarijp te houden in verband met het kampioenschap in de derde klasse B en VIOD strijdt volop mee in de tweede periode en probeert de derde plaats op de ranglijst vast te houden.

IMG 3283

VIOD zet grote stap richting nacompetitie

De wedstrijd VIOD-ONT stond voor de 22ste speelronde op het programma. De uitwedstrijd hadden de Driezumers met 3-1 verloren en hadden dus thuis wat recht te zetten. VIOD begon goed aan de wedstrijd, al in de 6de minuut kwam Bauke Visser alleen op de keeper af maar zijn inzet ging over. 

IMG 3158

VIOD 2 verstevigd koppositie

VIOD 2 heeft zaterdag goede zaken gedaan door thuis te winnen van De Monnik 1. Echt lekker ging het zaterdag niet voor de mannen uit Driezum, want na 3 minuten moest VIOD de eerste telleurstelling al verwerken. Gerard Postma moest het veld verlaten met een knieblessure.

IMG 3008

VIOD 2 verslaat ook VVT 2.

Na 3 uitwedstrijden stond voor VIOD 2 weer eens een thuiswedstrijd op papier. Om half 3 werd er afgetrapt tegen de mannen van VVT.
De wedstrijd begon stroef. Beide ploegen moesten hun draai vinden en pas na 20 minuten was de eerste kans voor VIOD. 6 minuten later was er een corner voor VIOD, Tjibbe v/d Veer bracht de bal in de 16 waar Berend v/d Land zo de 1-0 kon binnen tikken. Daarna bleef het voetbal onrustig en waren er nog kleine kansjes maar veel leverde dit niet op.

viod bal

VIOD B1 revancheert zich en wint met 2-0 van de Sweach B1!

Afgelopen zaterdag werd er tegen de koploper gespeeld en er was wat goed te maken want uit hadden we met 4-2 verloren.

IMG 5560

Blessuretijd nekt VIOD opnieuw

Voor de derde maal dit seizoen verspeelde VIOD een overwinning in de blessuretijd. Nadat eerder tegen Wykels Hallum-thuis en Grijpskerk-uit overwinningen werden weggegeven in blessuretijd, gebeurde dat opnieuw in de uitwedstrijd tegen Dokkum. Het zou echter onterecht zijn geweest wanneer VIOD met drie punten uit Dokkum zou zijn teruggekeerd naar Driesum. Op basis van de tweede helft verdiende Dokkum zeker een punt.

IMG 2257

VIOD krijgt spektakel te zien bij Cambuur – Vitesse

Afgelopen zaterdag reisde een hele menigte van Driezum naar Leeuwarden om de wedstrijd Cambuur – Vitesse te aanschouwen. 1 mascotte, 10 ballenjongens/meisjes, 11 spelertjes voor in de line-up en in totaal 92 toeschouwers, voor ieder een hele belevenis.

IMG 2594

VIOD maatje te groot voor WTOC

Afgelopen zaterdag stond de derby VIOD-WTOC op het programma. Deze wedstrijd staat altijd garant voor spektakel omdat beide ploegen niet van elkaar willen verliezen. In deze sportieve wedstrijd kon WTOC echter geen vuist maken waardoor de Driezumers met 3-0 winnen. VIOD heeft zich door 5 overwinningen op rij gevestigd op de derde plaats wat aan het einde van de rit recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse.

IMG 2207

VIOD B1 verliest van concurrent de Sweach B1

Afgelopen zaterdag moest de B1 van vv VIOD naar De Sweach B1, een ploeg waar de meesten van ons nog nooit waren geweest en dus ook totaal onbekend. Wel was gezien de uitslagen van het team, te zien dat zij misschien wel beter of even goed waren dan ons.

IMG 5518

VIOD wint door goede eerste helft bij Wykels Hallum

Hallum - Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Wykels Hallum op het programma, na een aantal keren te zijn afgelast. Voor VIOD was vandaag de winst noodzakelijk om in de race te blijven voor de 3e plaats op de ranglijst, welke waarschijnlijk aan het einde van de competitie recht zal geven op het spelen van nacompetitie. Wykels Hallum heeft de punten ook hard nodig, om uit de gevaren zone weg te komen.

IMG 2094

VIOD B1 verslaat ook Jong Harkema

Vandaag werd er afgereisd naar Harkema waar ons jong Harkema B2 stond de wachten, vorige week werden we de eerste 3 punten gehaald en die reeks willen we graag doorzetten in Harkema.

IMG 5492

Fotopagina VIOD MP1 - Zwaagwesteinde MP1 (22-03-2014)

Voor de link naar het Fotoalbum van VIOD MP1 - Zwaagwesteinde MP1 (22-03-2014) gemaakt door Duco Halbesma klik hier.

VIOD MP1-Zwaagwesteinde  22-03-2014-2

Fotopagina Be Quick D5 - VIOD D2 (15-03-2014)

Voor de link naar het Fotoalbum van Be Quick D5 - VIOD D2 (15-03-2014) gemaakt door Duco Halbesma klik hier.

BQD D5 - VIOD D2 15-03-2014-2

Viod B1 wint met 5-2 van Sc Boornbergum’80 B2!

Nieuwe ronde nieuwe kansen, de voorjaar competitie is voor ons begonnen. We moeten ons nu met andere teams meten, het enige team uit de vorige competitie is Blija verder zitten ook Boornbergum, V en v ’68, jong Harkema en de Sweach bij ons in.

IMG 5476

VIOD wint voor derde maal oprij

VIOD Driesum moest het zaterdagmiddag opnemen in Groningen tegen Gronitas. Voor de blauwhemden was dit de derde Groninger tegenstander op rij. Na winst tegen FC LEO (1-2) en Grijpskerk (3-0) moest deze ploeg het volgende slachtoffer worden. VIOD slaagde glansrijk in deze missie door met 1-3 te winnen.

img 0249

VIOD 2 is goed uit de winterstop gekomen

Vorige week werd er met 3-2 van FC Leo 2 gewonnen en afgelopen zaterdag pakte VIOD weer 3 punten in de thuiswedstrijd tegen Kootstertille 2. VIOD begon fel aan de wedstrijd en dat leverde ook gelijk een aantal grote kansen op, maar het net wist men nog niet te vinden. Na ongeveer 7 minuten voetbal was er een vrije trap vanaf de rechterkant voor Henk Deelstra, deze zette keurig voor en wist het hoofd van Pieter v/d Bosch te vinden, deze kopte goed in maar de keeper wist hem te stoppen, maar op de rebound van Berend v/d Land had hij geen antwoord en daar was de 1-0.

sponsoring viod 2 vellema-vrieswijk

VIOD Mp1 toont vooruitgang en wint van Ternaard!

Zaterdag stond de eerste wedstrijd voor de mini pupillen van VIOD weer op het programma van de voorjaarscompetitie en wel tegen de ongeslagen kampioen van de najaar competitie Ternaard MP 1. VIOD moest het deze wedstrijd zonder Jille Jongsma doen, hij had ander verplichtingen in het zwembad, waar hij zijn A diploma heeft behaald, gefeliciteerd! Jan van der Veen was ziekjes. De trainer Pieter Ele Kuitert en de leiders Jan Boonstra en Herman Annema kunnen maar trots zijn op hun team, na drie keer kansloos te hebben verloren van Ternaard, twee keer in competitie verband en één keer in een oefenwedstrijd werd er zaterdag in Ternaard gewonnen met 2-3.

2013-09-14 viod h teamfoto

VIOD wint thuis verdiend van Grijpskerk

Na de winst in Leens vorige week tegen Fc Leo, stond afgelopen zaterdag Grijpskerk op het programma. De heenwedstrijd werd er met 2-2 gelijk gespeeld, VIOD verspeelde toen in de laatste minuut twee punten door een laat doelpunt van Grijpskerk. VIOD moest het vandaag doen zonder aanvoerder Jelmer Visser en de licht geblesseerde René van der Veen.

001

VIOD met moeite langs FC LEO

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd voor VIOD in Leens tegen FC LEO op het programma, VIOD had al zeven wedstrijden niet meer gewonnen in de derde klasse B, het was dus zaak om tegen de rode lantaarndrager de drie punten mee naar Driezum te nemen om zo meer afstand te nemen van de onderste plekken. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Driezum werd er met moeite van FC LEO gewonnen met 2-1, door een laat doelpunt van Pieter Feddema. Zaterdag werd er in een sportieve wedstrijd met dezelfde cijfers van LEO gewonnen, maar het werd niet minder lastig.

003

VIOD kan geen vuist maken in Zwaagwesteinde

Zaterdag stond de terug wedstrijd tegen Zwaagwesteinde op het programma voor de blauw/witten uit Driezum en Wouterswoude. De heenwedstrijd werd er in Driezum na een goede tweede helft van Zwaagwesteinde verloren met 1-3. Vorige week verloor VIOD thuis van Rottevalle en in Groningen verloor Zwaagwesteinde van Gronitas, beide ploegen waren weer toe aan een overwinning, na 93 minuten te hebben gespeeld kon men de conclusie trekken dat Zwaagwesteinde hierin was geslaagd, er stond namelijk 2-0 op het scorebord.

001

VIOD laat onnodig punten liggen

Op een winderig Treffers Heech is verloren met 1-3 van Rottevalle. Wat bij VIOD niet lukte, lukte wel bij Rottevalle. Namelijk; scoren.

001

Wedstrijdschema's voorjaar 2014

Hieronder kun je per team het wedstrijdschema bekijken in de voorjaarreeks 2014.

Klik op het team om naar het schema te gaan.

 

VIOD C1 - NAC Breda

  
VIOD C1 moest afgelopen zaterdag in de zaal in Zwaagwesteinde de dantumadeelcup spelen. 
Voorafgaand aan het toernooi werd de ploeg even gelinkt aan NAC breda, nu zal u denken, waarom NAC Breda, laat mij het uitleggen.
 
zaalvoetbal 2012

Gehavend en strijdlustig VIOD houdt punt over tegen RWF

De eerste wedstrijd na de winterstop voor VIOD was tegen RWF. De wedstrijd eerder dit seizoen werd met 2-2 gelijk gespeeld en ook de ranglijst bewijst dat deze twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
Het begin van de eerste helft is onrustig van beide kanten, veel foute passes zorgen ervoor dat het spel op en neer gaat. Het is RWF dat in het tweede deel van de eerste helft het spel naar zich toetrekt. Enkele goede aanvallen zorgen ervoor dat de VIOD defensie onder druk komt te staan.

2013-09-30 viod 1 teamfoto

Kampioensfoto's van VIOD E1

In een nek-aan-nekrace met sc. Veenwouden E1 sleepten de E. pupillen van VIOD op de laatste competitieronde het kampioenschap binnen door Buitenpost E2 met 5-2 te verslaan.

Voor alle foto's van deze avond klik hier.

2013 najaar viod e1 kampioen

Achter v.l.n.r. Doede Wielstra (leider), Erik van der Veen en Gerald Mous (trainers), Martje Soepboer en Minke de Vries.
Voor v.l.n.r. Jan van Meekeren, Erwin Bosma, Walter Kingma, Kees Vrieswijk, Daniel Mous, Gerrit Damstra en Roy de Roos.

VIOD 1 plaatst zich voor finaledag OFK

De heren van VIOD 1 zullen op zaterdag 11 januari uit een ander vaatje moet tappen om furore te maken op de finaledag OFK in sporthal de Trije te Franeker. Het had gisteravond niet over geluk te klagen nadat Friesland, de vervanger van St. Jacobiparochie, zich hadden terug getrokken. Het gelijke spel uit de eerste wedstrijd tegen de Leeuwarders werd niet omgezet in een reguliere 2-0 overwinning. De zaalvoetballers van Cambuur waren veel effectiever dan VIOD, dat zich wel iets herstelde van het echec van de eerste wedstrijd. Desondanks moesten de Driezumers een 2-0 nederlaag accepteren. Daarna kreeg het zwakke Be Quick Dokkum 2 voetballes van VIOD (5-0). De belangrijkste poulewedstrijd tegen Haskerland werd eenvoudig met 5-2 gewonnen. VIOD kon in de laatste wedstrijd zelf een kleine nederlaag accepteren. Maar zonder veel energie te verspillen werden de 'kleiklúten' op een 2-0 nederlaag getrakteerd. De eerste finalist binnen onze vereniging is nu bekend. Volgende week maandag spelen VIOD VR1 en VR2 de voorronde gevolgd door VIOD 2 (heren) op woensdagavond.

 dsc8947

VIOD in de Eindjaarsuitzending RTV NOF

Dat VIOD een hectisch jaar achter de rug heeft is ook de redactie van de Eindjaarsuitzending van de Weekend Nieuwsshow niet ontgaan. Daarom werden naast voorzitter Jouke Dantuma ook Pieter Ele Kuitert (VIOD 1) en Nynke Hooghiemster (VIOD VR1) uitgenodigd om terug te blikken op het sportieve hoogtepunt (kampioenschap VIOD 1 heren) en het meest ingrijpende dieptepunt, namelijk het overlijden van trainer Gideon van Ligten. Deze uitzending was te zien tijdens de Kerstdagen maar wordt op Nieuwjaarsdag herhaald. Maar wilt u niet zo lang wachten klik dan hier en kijk bij 5:40 voor de reportage.

rtvnof nynke en skrale

Uilke Dijkstra ,een markante Driezumer, overleden

Niet een voetballer of bestuurder was het gezicht van VIOD tot in de jaren negentig, maar een supporter. Een wel heel bijzondere supporter. VIOD en Uilke Dijkstra werden vaak in één adem genoemd. Samen met zijn vaste chauffeur Pieter Terpstra en bijrijders Sieds Damstra en Hille Dantuma, miste hij amper een wedstrijd van het eerste elftal. Tevens was hij het verlengstuk van de trainer. Was deze niet al te goed bij stem dan herhaalde Uike de tactische aanwijzingen op onnavolgbare wijze. Op zijn verjaardag werd hij door de spelers en trainers altijd even in het zonnetje gezet; hij kreeg meestal een langspeelplaat met Nederlandstalige muziek. Daarna volgde traditioneel een rondje van de jarige zelf. Ook maakte hij op vrijdagmiddag de kleedkamers schoon om daarna gebruik te maken van de douche. Deze ontbrak namelijk in het ouderlijk huis aan de Foarwei te Driezum.

uilke dijkstra

Inzet en plezier op treffersheech, VIOD C1 - Drachten C3

Zaterdag 14 December werd er op het sportcomplex van Viod de wedstrijd gespeeld van Viod C1 tegen Drachten C3. Het was een koude ochtend en de aanvang van de wedstrijd begon al goed, doordat de ballen van C1 niet genoeg waren opgepompt kon de scheidrechter maar 1 goede bal vinden. Nadat dit probleem was opgelost kon de wedstrijd beginnen. Na een slechte start werd het al na 1 minuut 0-1 door een slechte verdediging. Maar al na een paar minuten werd het gelijk 1-1 door een mooie goal van van Renze.

waterzak bidons

Compact spelend VIOD verdiend punt in Hardegarijp

Hardegarijp - afgelopen zaterdag moest de blauwwitte formatie uit de Driezumer wouden afreizen naar Hardegarijp om daar aan te treden tegen de koploper in de 3e klasse B. Trainer Alink kon door schorsingen niet beschikken over de verdedigers Jouke Sjoerdstra en Edwin Roodhart, hierdoor werden Ruben Roodhart en Sietse Wiersma aan de basis elf toegevoegd. Dat VIOD met compact spelen Hardegarijp zou gaan bestrijden was van te voren bekend, maar toen op slag van rust Ruben Roodhart met rood moest vertrekken kon VIOD ook niet meer anders. VIOD leek nog met de volle winst weg te glippen toen Roelof van der Veen in de 83ste minuut de 0-1 binnen kopte, helaas was het in de 85ste minuut alweer gelijk. VIOD hield stand tot in de 96ste minuut waardoor men een zeer verdienstelijk punt meenam uit Hardegarijp.

2013-08-16 teamfoto viod 1

CDA Dantumadiel op werkbezoek bij VIOD


VIOD Driezum: betrokken vereniging toont kracht

CDA Dantumadiel was afgelopen week op bezoek bij voetbalvereniging VIOD in Driezum. Deze betrokken vereniging bestaat al bijna 50 jaar door de inzet van vrijwilligers uit Driezum, Wâlterswâld en omstreken.

p1080880

VIOD B1 zet goede reeks voort tegen BroeksterWalden B2

Dat VIOD B1 goed bezig is mag duidelijk zijn, want in de laatste 4 wedstrijden werden er 12 punten behaalt en ook zo werd BroeksterWalden aan de zegekar gebonden. Het begin mocht je wel stroef noemen voor VIOD want er werd veel balverlies geleden, maar toch was het VIOD die de eerste grote kans kreeg, helaas ging hij rakelings naast. VIOD B1 kwam steeds beter in de wedstrijd en werd ook steeds gevaarlijker. Het was de keeper van BroeksterWalden die doelpogingen van Jelle en Jan Gerben tegen hield, maar in een beetje rommelige situatie voor de goal van BroeksterWalden krijgen ze de bal niet weg, de bal komt met toeval in de voeten van Gerco Bremer die dit prachtig afrond met een bedoelde boog bal over de keeper.

img 5351

Weer verlichting op de velden!

  
Door de storm van afgelopen oktober, was een lamp op het trainingsveld hemelwaarts gekeerd. Ook door het snel achterelkaar in- en uitschakelen zijn er een aantal lampen gesneuveld. Gevolg: diverse donkere plekken op het veld, waardoor het geven van een fatsoenlijke training in de avonduren bijna onmogelijk was. Onder de bezielende leiding van Jouke “stra” Dantuma, tevens chauffeur en bediener van de hoogwerker is alles weer in lichterlaaie gezet….
 
Een verzoek van het bestuur: weet je niet hoe je de verlichting moet bedienen, lees dan eerst de gebruiksaanwijzing die naast de schakelaars hangt, of bel iemand op die het wel weet. Door het snel achterelkaar aan- en uitzetten zijn er meerdere lampen kapot gegaan, wat een schadepost heeft opgeleverd van enkele honderden euro’s.
 
Een indicatie: een lamp van 2000 watt kost € 120,-. Dankzij het belangeloos ter beschikking stellen van de hoogwerker van bouwbedrijf  “de Terp” hebben wij de kosten enigszins kunnen drukken. Wij willen dan ook onze sponsor Frank Riem Vis, eigenaar van bouwbedrijf de Terp, hiervoor hartelijk bedanken.
 
2013-12-04 verlichting
 

VIOD verliest terecht van kampioenskandidaat Be Quick Dokkum

Na het zwake optreden in Opeinde tegen ONT vorige week stond nu de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum op het programma. VIOD wilde zich revancheren en daar leek Be Quick een mooie tegenstander voor, niets was minder waar en VIOD streed wat het waard was maar verloor met 0-4 terecht van een goed voetballend Be Quick.

bq1

VIOD verliest van ONT en van zichzelf

VIOD verliest met 3-1 van ONT. In de 6e minuut is het al raak voor ONT, niet goed uitverdedigen van VIOD zorgt voor een kans van ONT, deze wordt door Otto vd Kooi niet gemist. 1-0. In de 21e minuut is het Jelmer Visser die de bal panklaar legt voor Ruben Roodhart maar deze mist vanaf 6 meter.

2013-09-30 viod 1 teamfoto
Foto: Duco Halbesma

Koninklijke Damstra steekt VIOD 1 in nieuw outfit

De voetballers van VIOD 1 gaan de komende tijd koninklijk gekleed door het (voetbal)leven. Door een majestueus gebaar van hoofdsponsor Koninklijke Damstra Intallatietechiek uit Driezum zijn de voetballers van het eerste elftal voorzien van nieuwe tenues, presentatiekleding, coachjassen en voetbaltassen. Natuurlijk ontbreekt het kroontje niet. Misschien is dit wel symbolisch de waardering voor een uniek vorig seizoen. Met alleen maar winstpartijen en één gelijkspel schreef VIOD toen historie. Maar ook dit seizoen gaat het de brigade van trainer Theo Alink voor de wind. Het predicaat Koninklijk was ook de kroon op het werk van het meer dan 100-jarig bedrijf, dat zich vooral onderscheidt op het gebied van duurzaamheid. Wat de hoogovens voor IJmuiden betekent, de Suikerfabriek voor Hoogkerk, Philips voor Eindhoven, betekent Damstra, specialist in alle aspecten van de installatietechniek, voor Driezum en Wâlterswâld.

2013-09-30 viod 1 teamfoto
Foto: Duco Halbesma

VIOD B1 al 3 wedstrijden ongeslagen

Elke week gaat het beter, op dinsdag 12 november troffen we Veenwouden B2, zij verliezen alles dik maar gelukkig hadden ze vanavond enkele spelers van B1 mee zodat ze toch wat meer tegenstand konden bieden. Vanaf het begin was het duidelijk zichtbaar dat VIOD sterker was, en ook druk uitoefende op hun verdediging. Het werd 1 van de verdedigers wat te veel toen Folkert haar voorbij zou gaan, hij werd neer gelegd en het was dus een terechte penalty die werd benut door Gerald.

img 5295

VIOD verspeelt overwinning in 93e minuut

Vanmiddag stond het duel tussen Grijpskerk en VIOD op de rol. VIOD kon bij een overwinning gedeeld eerste worden en Grijpskerk had de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen. Het beladen duel eindigde in 2-2, achteraf een terechte eindstand maar zuur voor de bezoekers omdat ze tot de 93e minuut met 2-1 voor stonden. De wedstrijd werd geleid door Lania die vandaag op de fiets kon, hij vloot letterlijk en figuurlijk een thuiswedstrijd.

img 3052

Weer winst voor VIOD 2

Afgelopen woensdag was het dan zover, DE wedstrijd waar men bij VIOD naar uit had gekeken. Om 19.30 uur werd er afgetrapt tegen Zwaagwesteinde 4. Deze wedstrijd was belangrijk want Zwaagwesteinde draait mee in de bovenste regionen. Viod begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde gelijk in een hoop kansen. Toch was het pas in de 20ste minuut Sjoerd Visser die de score wist te openen.

viod bal

VIOD sluit techniektraining af met spellencircuit

Ook de laatste editie van een serie van acht techniektrainingen was weer zeer succesvol. Afgelopen weken werd er fanatiek getraind op passeerbewegingen, kappen/draaien, dribbelen etc. De E en D. pupillen kwamen niet alleen uit Driezum en Wâlterswâld. Deelname uit Sint Jacobiparochie, Kollumerzwaag, Triemen, Engwierum, Feanwâlden en Damwâld onderstrepen maar weer eens de populariteit van deze laagdrempelig trainingen. In tegenstelling tot de meer commerciële voetbalscholen vraagt VIOD maar € 2,= per training. Naast Hugo Veenker (loop- en coördinatietraining) waren het Nynke Hooghiemster, Froukje Schaafsma en Jelmer Visser die de techniektrainer Pieter Ele Kuitert assisteerden.

201311-22 techniektraining

VIOD wint overtuigend van vv Dokkum!

VIOD laat deze middag zien dat ze terecht bovenin de 3de klas meedraaien en zo weer enkele plaatsen stijgen op de ranglijst. Dokkum wordt in het eerste kwartier overbluft en mag blij zijn dat de schade dan nog `maar` 3-0 is. Toch komen ze tot de rust nog terug tot 3-2. Maar in de tweede helft worden ze alsnog met een 5-3 nederlaag terug naar Dokkum gestuurd.

img 2950

Daar stond ik dan op een zonnig veld in Driesum om naar de wedstrijd van de C s te kijken

Ruben gevraagd wat de stand was tot nu toe en dat beloofde niet veel goeds begonnen om 9.00 uur en om 9.13 al met 0-2 achter. Maar gelukkig hebben ze een leider die achter zijn team staat en hier en daar een motiverende opmerking tegen zijn spelers maakt hun scherp bij de wedstrijd houd en geregeld roept dat alles nog mogelijk is. Ook als een penalty genomen mag worden door Be Quick en de stand in 0-3 veranderd.

2

VIOD Minipupillen winnen van VVT

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen VVT op het programma, dit was alweer de zevende wedstrijd voor de kleinsten van VIOD, en er werd zaterdag met 2-0 gewonnen door het team van de leiders Jan Boonstra en Herman Annema van VVT waarvan in de heenwedstrijd nog nipt van werd verloren. Door deze winst steeg VIOD op doelsaldo naar plaats twee, achter de ongeslagen kampioen Ternaard. VIOD won drie wedstrijden en verloor er drie, en er werd 1 keer gelijk gespeeld.

2013-11-16 stand mp

VIOD verlengt contract Theo Alink

Ook het volgende seizoen zwaait de bijna 50-jarige Theo Alink de scepter bij VIOD. Het bestuur verlengde afgelopen week het contract van de zeer succesvolle trainer met een jaar. Alink werd in zijn eerste jaar bij de Driezumers ongeslagen kampioen. Een gelijkspel tegen zijn voormalig team GSVV voorkwam een landelijke primeur. Ook dit seizoen draait VIOD 1 als een tierelier in de derde klasse en is terug te vinden in de bovenste regionen van de ranglijst. De doelstelling is ondertussen bijgesteld. Was men bij VIOD in het begin van het seizoen nog tevreden met een middenmootpositie, nu lijkt misschien een periodekampioenschap wel haalbaar. De aimabele Stroobosser trainde hiervoor Ternaard en SCV 2.

1 theo alink 001

Postma Verhuur en Durk Wiersma Metselwerken steken VIOD heren 3 in nieuw tenue!

Postma Verhuur uit Driezum en spelend sponsor Durk Wiersma Metselwerken tegenwoordig gevestigd in Dokkum hebben VIOD heren 3 voorzien van nieuwe wedstrijdshirts.

viod heren 3 teamfoto klein600

viod heren 3 teamfoto klein
Foto's Duco Halbesma

VIOD maakt in een helft korte metten met WTOC

VIOD heeft in de wedstrijd tegen WTOC goede zaken gedaan door met 0-4 te winnen van de Westergeest, Triemen en Oudwoude Combinatie. In de eerste helft werd WTOC helemaal van de mat gespeeld door de Driezumers waardoor er met 0-3 gerust werd. In de tweede helft probeerde WTOC het nog wel, en kreeg het ook aardige kansen, maar het was VIOD dat de score uit kon bouwen naar een 0-4 voorsprong. Door deze overwinning zijn de Driezumers al bijna 2 jaar ongeslagen in uitduels in competitieverband. De laatste nederlaag dateert namelijk van 26 november 2011 bij Rijperkerk.

wv3

VIOD MP 1 toont veerkracht in en tegen Dokkum MP 1

Voor VIOD minipupillen stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Dokkum op het programma. VIOD moest het deze wedstrijd zonder Bauke Schaafsma doen, hij had zwemverplichtingen. Jan van der Veen was nog niet fit genoeg om een wedstrijd te spelen. De jongsten van VIOD waren deze wedstrijd de iets bovenliggende partij maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken.

mp5

Viod B1 verliest met opgeheven hoofd van Anjum B1.

Vandaag speelden we in Anjum die bij de beste drie ploegen in de competitie hoort. Anjum B1 speelt veel de lange bal en bouwt weinig van achter op, doordat ze fysiek sterker waren dan ons hadden we het eerste kwartier van de wedstrijd het erg moeilijk Roy Mulder kon na 7 minuten een schot van Anjum nog van richting veranderen zodat Anjum slechts een corner restte. Toch werd het 1-0 , eerst ging een schot nog over en pakte Jos dammer nog een schot maar even later was het wel raak voor Anjum 1-0.

img 5224

Eindelijk de eerste Punt(en) voor VIOD F1?

Na een reeks verloren wedstrijden en afgelaste wedstrijden mocht de F1 vandaag eindelijk weer aantreden. Leider Jentje was afwezig door ziekte, Mark Veenstra werd ingeschakeld als vervangende leider. De tegenstander van vandaag was Be Quick Dokkum F5, een ploegje dat erg gewaagd was aan VIOD F1. Om 11:30 werd er afgetrapt op het kunstgrasveld in Dokkum.

viod bal

VIOD B1 doet zich zelf te kort tegen Be Quick B3

Na de 19-0 winst op Dokkum werd er duidelijk dat in deze competitie grote verschillen zijn. Zo zijn Anjum, Ternaard, Ropta Boys alle 3 B1 de teams die zullen strijden om het kampioenschap, en maken Blija B1, Trynwalden B3, Be Quick B3, VIOD B1, BroeksterWalden B2 en Birdaard B1 uit wie op de hoogste plaats in de middenmoot komt te staan en zullen Holwerd B1, Veenwouden B2 en Dokkum B1 strijden om de laatste plaatsen. Er werd door VIOD al verloren van Trynwalden B3 en van Ternaard B1, wel was dit geen slechte wedstrijd waarin het alle kanten uit kon. Van Dokkum en Holwerd werd gemakkelijk gewonnen.

img 5116

3 november 2013 - Speciale dienst met oud-profvoetballer Ardon de Waard

Zondagmiddag 3 november is Ardon de Waard, oud-profvoetballer van AZ, Heerenveen, Telstar en VVV-Venlo te gast in de Gereformeerde Kerk Driezum-Wâlterswâld. Tijdens deze speciale dienst vertelt hij ons over zijn leven als voetballer en christen. Praiseband Tjibbe’s Crew uit Ureterp (met o.a. Grytsje Jongsma, speelster van VIOD VR1) verzorgt de muzikale begeleiding.

3-november

tjibbes-crew2

VIOD 2 blijft koploper

Afgelopen zaterdag speelden de heren van VIOD 2 weer een thuiswedstrijd. Om 13.00 uur werd er afgetrapt op het tweede veld van Treffers Heech. De gasten van vandaag waren VVSV '09 2 die ook mee bovenin draaien. VIOD begon zeer scherp aan de wedstrijd en had toen eigenlijk al met 3-0 voor moeten staan.

img 0037

Gekostumeerd voetbal bij VIOD een ‘boppeslach’

Ruim 50 voetballers hadden zich opgegeven voor het gekostumeerd voetbal. Het Jeugdbestuur organiseerde dit evenement voor het eerst in de herfstvakantie. Zowel bij de jongste als de oudste jeugd waren er vier teams. Elke wedstrijd wisselde de samenstelling. Er werd in de vijf wedstrijden van tien minuten fanatiek gestreden om de prachtige prijzen. Himke Rozema werd winnaar bij de jongste categorie. Renza Dijkstra, die zich als allerlaatste had opgegeven, won al haar vijf wedstrijden.

img 9627

VIOD wint dik verdiend van Gronitas

Afgelopen zaterdag stond het duel tussen VIOD en Gronitas, de koploper in de derde klasse B op het programma. Dit was een primeur want deze wedstrijd stond nog nooit eerder op het programma. Na het zure puntverlies vorige week tegen Wykels Hallum, Wykels scoorde toen in 97ste minuut de gelijkmaker, stond er een zeer gretig VIOD in het veld.

img 0249

VIOD 2 Bekert verder

Woensdagavond 23 oktober speelden de mannen van VIOD 2 voor de beker thuis tegen ODV. Na 3x winst in de poule stond nu de eerste knock-out wedstrijd op het programma. ODV begon scherp aan de wedstrijd en na 2 minuten stond dan ook de 0-1 op het scorebord. Nog geen 3 minuten later was het raak voor VIOD, het werd 1-1 door een benutte penalty van Berend Jan Castelein. Diezelfde minuut werd het zelfs nog 2-1 door een geweldige blunder van de keeper van ODV.

hielke koning

De historie herhaalt zich in Driezum!

Vandaag stond de wedstrijd VIOD – Wykels Hallum op het programma. Deze wedstrijd stond drie keer eerder op het programma, twee keer in de competitie en één keer betrof dit een oefenwedstrijd. De laatste versie bleek qua resultaat bijna hetzelfde te zijn, alleen het aantal doelpunten verschilden van elkaar. In het seizoen 2011/2012 onder leiding van interim trainer Leen Spek vocht VIOD tegen degradatie en Wykels speelde destijds nog een rol in de tweede periode, VIOD kwam op een 0-2 achterstand maar toonde veerkracht en kwam door twee doelpunten van Pieter van den Bosch terug. In de 88ste minuut kopte Roelof van der Veen de belangrijke 3-2 binnen, maar net zoals vandaag wist VIOD de drie punten niet over de eindstreep te trekken, toen scoorde André Polet in de 97ste minuut de 3-3, afgelopen zaterdag kopte Ybele Reitsma geheel vrijstaand bij een corner de 1-1 binnen, ook in de 97ste minuut. Meteen na de aftrap van VIOD floot scheidsrechter Visser af.

002

Indrukwekkend afscheid van Gideon van Ligten

De voetbalwereld heeft afgelopen dinsdagavond in de Rodenburghal te Leek op indrukwekkende wijze afscheid genomen van VIOD – trainer Gideon van Ligten. De zes verenigingen die hij de afgelopen jaren als trainer onder zijn hoede had, konden op hun eigen wijze middels een kraam hem herdenken. Vele foto’s, krantenartikelen, trofeeën en andere relikwieën trokken de aandacht van een kleine 400 aanwezigen.

dsc05646

Uitvaart Gideon van Ligten

Woensdag zal de uitvaartplechtigheid van Gideon van Ligten plaatsvinden vanuit de Martinikerk, Grote Kerkstraat 5, 8601 ED te Sneek. Wij zouden het op prijstellen om als één VIOD-familie gezamenlijk te vertrekken vanaf ons sportveld. Het is de bedoeling dat iedereen zich tussen 10.45 en 11.00 in Driezum verzameld om vervolgens om 11.00 uur richting Sneek af te reizen. Daar is vanaf 12.00 uur de gelegenheid om de familie te condoleren. Om 13.00 uur begint, zoals de familie dat gisteren zo mooi verwoordde, de nabeschouwing. Na deze dienst wordt Gideon begraven op het kerkhof te Molkwerum. In dit dorp is hij geboren. Zijn vader was destijds hier dominee. De familie gaf aan dat Gideon van bloemen hield en dat zijn lievelingskleur blauw was.

Het bestuur.

rouwkaart klein

Condeleanceregister Gideon van Ligten geopend

Naar aanleiding van het overlijden van Gideon van Ligten is besloten om een condoleanceregister te openen. Klik hier om naar dit register is te gaan.

Het bestuur.

gideonvligten

Gideon van Ligten overleden

Woensdagavond ontvingen wij het droeve nieuws dat Gideon van Ligten is overleden. De bevlogen coach van VIOD VR1 was misschien wel de belangrijkste factor achter het succes van VIOD VR1. Onder zijn hoede werd VIOD VR1 twee keer achter elkaar kampioen, won het de landelijke KNVB beker voor eerste en tweede klassers en werd vorig jaar uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in de gemeente Dantumadiel. Gideon was meer dan alleen maar trainer bij VIOD. Al zijn ziel en zaligheid legde hij in de club. Wie herinnert zich niet de geweldige columns in het clubblad. Maar hij was ook niet te beroerd om een jeugdwedstrijd te fluiten of andere teams te trainen c.q. te coachen. Hij zal in onze herinneringen voortleven als een eigenzinnige, vakbekwame maar bovendien aimabele trainer/coach. Onze gedachten zijn in eerste plaats bij zijn vader en moeder, broers en zussen en verdere familie.

Het bestuur

gideon klein

VIOD B1 verliest in beker maar pakt 3 punten in de competitie

Donderdagavond moest de B1 van VIOD voor de beker aantreden tegen VCR B1, de derby leeft onder de jongens altijd want dan treffen ze klasgenoten of andere kennissen, ook zo was dat deze keer het geval. De start van VIOD was goed want al binnen 3 minuten werd het 1-0 maar het leek meer dan het was want het was toch VCR die het wedstrijd beeld bepaalde. En daardoor kwamen ze ook al snel op 1-1.

img 8345

VIOD H1 incasseert 2de nederlaag bij VVT H1

Een heerlijke tijd volgens vele memmen omdat er pas om 11:00 bij VVT werd gespeeld. Het hele 10-tal was weer compleet om richting Twijzelerheide te rijden. Ook de vaste schare aan fans reisde weer af om ze te aanschouwen en toe te juichen. Wat soms verwarrend is voor de jongens en meiden omdat ouders wel eens iets anders roepen dan de leiders. En ja naar wie moeten ze dan luisteren??

img 8443

Soms is een potje voetbal net als de Voice op vrijdagavond.

Mensen die de strijd aangaan om tot een prestatie te komen. Vaak is dat interessant en leuk om naar te kijken en zelf ook mee te jureren om de prestatie te beoordelen en te wegen. Helaas kan het ook gebeuren dat de mindere goden naamloos via de achterdeur verdwijnen. Dit is ons vanmorgen overkomen. Ondanks alle goede bedoelingen zijn we vanaf de start overlopen.

1

Weer winst voor VIOD 2

Op 5 oktober stond voor VIOD 2 de thuiswedstrijd tegen Dokkum 3 op het programma. Om 13.00 uur vond de aftrap plaats. Daar waar bij vele spelers de wedstrijd donderdagavond al was beslist omdat er 7 man van de eerste selectie mee gingen doen, toch liep het even anders voor VIOD. Binnen 1 minuut was het Dokkum die stand op 0-1 zette. Dat er wat moest gebeuren deze middag was dus duidelijk.

waterzak bidons

VIOD verliest derby van Zwaagwesteinde

Driesum – Voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 stond de derby tussen VIOD en Zwaagwesteinde weer op het programma. VIOD is het seizoen goed begonnen, uit de eerste drie competitieduels werden zeven punten gepakt. Vorige week werd er uit knap gewonnen van Rottevalle. Zwaagwesteinde echter beleeft een wat mindere competitiestart, het heeft nul punten uit twee duels.

003

Marrum uit, altijd lastig, zeggen ze dan...toch??

Op deze prachtige zaterdag ochtend van de 28ste september. Machtig mooi weer, het veld lag er goed bij en de stemming was goed bij het publiek. Snel 't veld op voor de warming up, het veld af voor de peptalk en de strategiebespreking.... Terwijl Marrum al staat te wachten op t veld, komen wij even later terug.

viod bal

Fel VIOD wint in Rottevalle

Afgelopen zaterdag stond voor VIOD de uitwedstrijd tegen Rottevalle op het programma. Met de wetenschap dat dit voor VIOD altijd een lastige wedstrijd is, VIOD won voor het laatst in het seizoen 1993/1994, werd er fanatiek aan de wedstrijd begonnen. VIOD trok fel van leer en er werd goed druk gezet op de defensie van Rottevalle. Vroeg in de wedstrijd kwam VIOD al op een 1-0 voorsprong, het was Tseard Visser die kon scoren na goed voorbereidend werk van Nykle Durk van der Valk.

img 8230

VIOD MP1 wint van Dokkum

De derde wedstrijd voor VIOD Mini pupillen stond afgelopen zaterdag op het programma, VIOD kreeg Dokkum in Driezum op bezoek. Deze wedstrijd werd dik verdiend gewonnen met 6-3 door de jonge talenten van VIOD. VIOD moest het deze wedstrijd zonder Sjoukje Boersma doen, onze sluitpost had een familie uitje.

img 7985

Moeizame overwinning VIOD 2

21 september speelde VIOD 2 haar eerste thuiswedstrijd van de competitie. Om 12.30uur werd er afgetrapt tegen de mannen van Be Quick D 4. Viod begon goed en een goal leek dan ook in de lucht te zitten. Toch was het Be Quick die de openingsgoal op papier zette en een paar minuten later zelfs de 0-2. Toch bleef Viod voetballen, en met 2 goals van Erik vd Veen gingen de mannen de rust in met een 2-2 stand.

schoenen3

Viod C1 – Broekster Wâlden C2

21 september 2013 - Vorige week hadden de mannen van Viod nipt verloren, maar bij het betreden van het veld voor de wedstrijd tegen Broekster Wâlden begon (na een week regen) de zon ineens te schijnen. Een mooie derby hing dus in de lucht.

1 bal

VIOD H-tjes weten eerste wedstrijd ooit te winnen

En dit al in de 2de competitie wedstrijd. Vorige week werd er nog met 8-5 verloren, nu werden de mini talentjes beloond met een 4-0 overwinning op Zwaagwesteinde H1. Het ging ook een stuk beter en voor sommigen werd het spel element ook wat duidelijker.

img 7492

VIOD B1 voetbalt goed maar vergeet wedstrijden te winnen

Het seizoen van B1 is alweer een tijd geleden begonnen, helaas konden VIOD door de warmte maar 1 van de onze 3 bekerwedstrijden spelen.deze werd wel gewonnen van Blija B1 dit kwam door knappe eerste helft waar VIOD de rust in gingen met 1-4 voorsprong. Na de Rust kwam VIOD er eigenlijk niet echt meer aan te pas, dit kwam groten deels door vermoeidheid, toch werd de voorsprong behouden en werd er met 2-4 gewonnen.

img 4994

VIOD wint met moeite van FC Leo.

Driezum- Zaterdag stond er voor VIOD de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2013/2014 in de derde klasse B op het programma, de tegenstander was Fc Leo, die een onbekende ploeg was voor VIOD, er werd één keer eerder tegen elkaar gespeeld en dat was vriendschappelijk in het seizoen 2008/2009, VIOD won die wedstrijd met 4-2. Vandaag wist VIOD met veel moeite te winnen met 2-1 in een wedstrijd die meer spannend dan goed was van de oranjehemden uit Leens en omstreken. Dat VIOD met veel moeite wist te winnen van FC Leo, kwam vooral door de mannen in het blauw wit zelf, er waren maar een paar spelers die deze middag een voldoende haalden.

img 7730

VIOD D2 verliest spannende wedstrijd in Ferwert

Dinsdagavond was het zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In Ferwert moest gespeeld worden tegen wardy D2. Wardy begon fel aan de wedstrijd en dat was voor VIOD even wennen, maar het team kreeg snel het voetbal in de ploeg en dat resulteerde in een paar hele leuke aanvallen. Ondanks een paar kleine kansen was het toch Wardy die vlak voor rust de 1-0 binnen tikte. Echt spannend was de eerste helft niet, maar daar kwam na rust verandering in.

img 7447

Return of the Legend!

Vrijdag 13 September - De Selectie: De eerste wedstrijd van het seizoen stond afgelopen vrijdag op het programma voor Golden Oldies 1. Personele problemen deed speler/coach/scout/materiaalverzorger Sytze Wiersma zoeken naar versterking voor de magere selectie van Golden Oldies 1. Verschillende kandidaten werden getest de afgelopen maanden maar niemand voldeed aan de eisen die de ploeg zorgvuldig had samengesteld. De zoektocht werd dan ook eind augustus gestaakt en er werd gevreesd voor degradatie. “De ploeg is te licht voor de 2e klasse.” Aldus Sietse Wiersma.

romke vrieswijk

VIOD E1 begint competitie seizoen 2013/2014 met klinkende overwinning

Viod E1 mocht na 3 bekerwedstrijden (1x winst 1x gelijk 1x verlies) eindelijk zaterdag aantreden tegen de mannen van Be Quick E3 voor de competitie. Na nog geen 2 minuten voetballen opende Roy de Roos de score voor VIOD. En niet veel later tekende Kees Vrieswijk voor de 2-0. Op dat moment werden de mannen uit Dokkum wakker geschud. 

2013-09-14 viod e1

VIOD H-tje debuteren in de competitie

Ook de H-tjes van VIOD hun competitie is afgelopen zaterdag begonnen. Voor iedere speler was het vandaag hun officiële eerste “echte” wedstrijd. Al vroeg uit de veren dus omdat er om 08:15 al verzameld moest worden bij VIOD. Door alle regendruppen heen stonden alle koppie’s strak van de spanning, maar iedereen had er superveel zin in.

viod h teamfoto

VIOD weet voorsprong niet vast te houden in Frieschepalen

Op 14 september 2013 speelt VIOD haar eerste competitiewedstrijd tegen RWF. Na een jaar afwezig te zijn geweest keert VIOD met volle moed terug in de Noordelijke 3e Klasse B. De equipe van trainer Theo Alink reisde af naar het Rood Witte Frieschepalen, echter is dit reizen voor een voetbalwedstrijd niet voor iedereen weggelegd. De altijd hard werkende Nykle Durk van der Valk had op deze dag zelf besloten om rechtstreeks vanuit zijn werk in Leeuwarden af te reizen naar Sportpark De Boskdobbe. Maar op het moment dat Nykle Durk het bord van Frieschepalen passeerde hield hij zijn gedachten niet meer op de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. Volgens dhr. Van der Valk vond dit ongeluk in een aantal secondes plaats, gelukkig zat de schrik hem niet in de benen en kon hij met zijn volle bewustzijn deelnemen aan deze eerste competitiewedstrijd.

img 2232

VIOD bestuur accepteert excuses v.v. de Wâlden

Door miscommunicatie is een verkeerde versie van de bijdrage van voetbalvereniging de Wâlden in de sportkrant Noordoost Friesland geplaatst. Hier stond namelijk in dat VIOD een 12-jarige speelster actief zou hebben benaderen voor het talententeam. Het vervelende is dat deze speelster uit eigen initiatief voor VIOD heeft gekozen. Deze bewering viel niet alleen het bestuur maar ook de ouders van desbetreffende speelster rauw op de maag. Het bestuur van voetbalvereniging de Wâlden heeft hiervoor haar excuses aangeboden, wat door het bestuur van VIOD is geaccepteerd. Ook zou er een sprake zijn van een afspraak dat VIOD niet actief jeugdspelers zou benaderen. Deze mondelinge afspraak zou zijn gemaakt met de voormalige voorzitter Oene van der Meulen. Zowel bij het huidige bestuur als bij Oene van der Meulen is deze afspraak niet bekend. Wel heeft VIOD richtlijnen betreffende dit onderwerp opgesteld in haar beleidsplan

 Het bestuur

Bostraining voor VIOD C1

Velden gesloten wegens droogte. Weer eens wat nieuws. Wedstrijd afgelast, teveel regen, natte velden. Hier zijn we wel bekend mee. Gedachtes die mij, en met mij wellicht vele andere ‘’voetbaldieren’’,  door het hoofd spoken zijn dan: Er is altijd wel wat, is het niet te nat, dan is het wel te droog. Willen ze wel dat we voetballen. Wat een onzin.

2013-09-07 viod c1 bostraining 001

Techniektraining start op vrijdag 13 september.

Omdat de velden door de gemeente Dantumadiel zijn gesloten, starten de techniektrainingen op vrijdag 13 september. De trainingen zullen plaatsvinden op de volgende vrijdagen: 13, 20 en 27 september, 4, 11, 18 oktober en 1 november, in de herfstvakantie is er geen techniektraining. Leden maar ook niet leden zijn van harte welkom. Opgave kan geschieden bij jullie leiders of bij Jouke Dantuma, info@viod-driezum.nl of 06-23949836.

techniektraining 2013

VIOD start in september weer met techniektrainingen voor jongens en meisjes

De techniektrainingen o.l.v. Pieter Ele Kuitert bij VIOD zijn een doorslaand succes. Samen met een aantal VIOD VR1 speelsters zullen vanaf vrijdag 6 september weer een serie nieuwe techniektrainingen worden gegeven. Natuurlijk is loop- en coördinatietrainer Hugo Veenker ook van de partij. Tegen een geringe vergoeding van maar € 2,00 per les krijgen meisjes en jongens E. pupillen t/m B junioren door gediplomeerde trainers les. Het basisprincipe van de techniektrainingen zijn de Moves & Skills zoals Rene Meulensteen (assistent-trainer van Alex Fergusson) deze aanleert bij de selectiespelers van Manchester United. Hij trainde Christiano Ronaldo en hielp hem de beste voetballer ter wereld te worden. Speciaal voor keepers is Rutger Atema, keeper van VIOD 1, aangetrokken.

De trainingen zijn op vrijdagavond vanaf 17.00 uur en vinden plaats op sportpark 'Treffers Heech' te Driezum. Opgave kan middels e-mail: info@viod-driezum.nl of bij Jouke Dantuma, tel. 06-23949836.

2013-08-27 techniektraining
Foto: Jouke Dantuma
 

Geen sigarettenpeuken meer op terras

Een groot aantal speelsters van VIOD vrouwen 1 waren afgelopen vrijdag aanwezig bij de grote schoonmaak. Om 10.00 uur was het ‘Lytse Durk’ die de dames en Duco Halbesma van instructies voorzag. Zowel de kantine als kleedkamers werden grondig onder handen genomen. Femke Mulder heeft alle WC’s spik en span achter gelaten. Ook is het terras weer peukvrij gemaakt. Graag wil het bestuur iedereen er op attenderen dat het gooien van peuken etc. op het terras en zelfs op het trainingsveld vanaf nu in asbakken kan plaatsvinden. Wij hopen dan ook dat dit asociaal gedrag tot het verleden behoort.

dsc00254

VIOD Doetinchem viert 85-jarige bestaan.

Nederland kent een drietal verenigingen met de naam VIOD. Naast die uit Driezum is deze naam ook nog verbonden aan voetbalverenigingen in Tienhoven en Doetinchem. Laatstgenoemde bestaat dit jaar 85-jaar en viert dit het komende weekend met een tal van activiteiten, waaronder een toernooi met de beide zustersverenigingen.

De eer van VIOD Driezum zal hoog moeten worden gehouden door VIOD heren 1 en een veteranen zevental. Dit gezelschap vertrekt morgen richting het oosten van het land. Wilt u het gehele programma bekijken, klik dan op de volgende link: http://issuu.com/viodvisie/docs/digitale_programma_25_aug

Nieuwe bestrating om het hoofdveld

In alle hitte van de laatste weken zijn de mannen druk bezig geweest om een nieuw tegelpad aan te leggen om met droge voeten naar het 2de veld te kunnen en gezellig aan de kant te staan rondom het hoofdveld. Het nieuwe voetbalseizoen gaat alweer bijna van start en dan kan er ook dankbaar gebruik van het nieuwe tegelpad worden gemaakt. 

Respect voor alle vrijwilligers die mee helpen.

p1090434

Pieter Ele ‘Skrale’ Kuitert dichtbij een doelpunt tegen Cambuur

De uitnodiging die onlangs op de mat viel bij Pieter Ele Kuitert om deel te nemen met een regioteam (Kootstertille e.o.) tegen eredivisionist Cambuur was de waardering van een topseizoen van de spits van VIOD 1. Met een record aantal doelpunten van 41 had ‘Skrale’ een belangrijk aandeel in het kampioenschap van zijn elftal. 

skrale 1
Pieter Ele Kuitert verliest kopduel van Leon Broehof (Cambuur).

Wil uw kind ook bij VIOD komen voetballen??

We zijn alweer druk bezig met de nieuwe team indeling voor het komend voetbalseizoen. Dus gaat uw kind volgend seizoen ook voetballen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan onze ledenadministrateur Karin van der Zwaag, Foarwei 30, 9114 RB te Driezum, e-mail: penningmeester@viod-driezum.nl of op tel. 0511-420751.

Dan kunnen we er alvast rekening mee houden en u kind ook alvast indelen in een team.

Alvast hartelijk dank,
Het jeugdbestuur
 
viod bal
 

Pieter Ele Kuitert opgenomen in Regioteam Kootstertille

 
Na het doelpuntrijke seizoen van Kuitert in de vierde klasse B afgelopen seizoen, volgt er voor Pieter Ele Kuitert nog een “toetje”. Hij is uitgenodigd voor het regioteam van Kootstertille die op dinsdag 9 juli tegen de verassende kampioen van de Jupiler League, CAMBUUR LEEUWARDEN, spelen op het sportpark van Kootstertille, aanvang 19.00. Komt dat zien!
  
De eerste training was afgelopen maandag 1 juli, een dag later volgde de oefenwedstrijd in Surhuisterveen tegen ‘t Fean ‘58, deze werd met 1-6 gewonnen mede door drie goals van goalgetter Pieter Ele Kuitert. Zaterdag a.s. speelt het regioteam Kootstertille nog een oefenwedstrijd tegen het regioteam Groningen Noord op sportpark De Tille, aanvang 14.30.
  
Dus noteer in de agenda: Regioteam Kootstertille – Cambuur Leeuwarden op dinsdagavond 9 juli om 19.00.
 
pek regioteam
 

Postma Verhuur en Metselbedrijf Durk Wiersma komend seizoen sponsor VIOD heren 3

VIOD heren 3 gaat vanaf het komende seizoen spelen in een geheel nieuw  tenue welke wordt aangeboden door Postma Verhuur en Durk Wiersma Metselwerken.  Dank aan beide bedrijven die dit mogelijk maken. Begin september zullen de dan  afgetrainde spelers van VIOD 3 voor het eerst te bewonderen zijn in deze nieuwe outfit.

sponsoren viod 3 2013-2014

Ook de H-tjes sluiten de trainingen af met een leuk spelparcours

De Htjes hebben dit jaar weer goed hun best gedaan tijdens de trainingen. Ze hebben veel basisvaardigheden van het voetbal geleerd. Je kunt dan ook echt zien dat ze steeds beter worden. Voor de winterstop hebben ze een oefenwedstrijd gespeeld op het veld. Helaas hebben we dit wel verloren, maar nu weten de jongens wel hoe een echte wedstrijd gaat.

dscf4284
Achter v.l.n.r: Baukje de Vries (trainster), Bjørn Bosgraaf, Wietze Hedman Annema, Anton Boonstra en Bauke Schaafsma
Voor v.l.n.r: Jacob Boersma, Jille Jongsma en Gristha Woelinga

VIOD plaatst zich voor eindrondes NK Beachsoccer in Scheveningen

Zaterdag stond het traditionele beachsoccer toernooi/ trainingskamp in Oudemirdum op het programma. Vrijdagavond reisde de ploeg alvast af naar Oudemirdum, om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het toernooi van zaterdag. Overnacht werd er op de Camping, Jouke Bosgraaf is hier de trotse eigenaar van een luxueus onderkomen. 

2013-06-22 oudemirdum beachsoccer

Theo Zwart vrijwilliger van het jaar v.v. VIOD

Op de langste dag van het jaar (Sinnekear) hield voetbalvereniging VIOD haar jaarlijkse ledenvergadering. De agenda werd in een razend tempo doorlopen. Alleen het punt vrijwilligers maakten de tongen los. Het bestuur is namelijk al geruime tijd op zoek naar een voorzitter. Ook is een aantal commissies onderbezet: jeugd-, senioren- en kantinecommissie. De kans dat het clubblad gaat verdwijnen is ook reëel omdat de redactie uitgebreid moet worden. Daarnaast is het vinden van schoonmakers en scheidsrechters een groot probleem. Wellicht dat het bestuur gaat overwegen om een verplicht karakter te koppelen aan minimale vrijwilligerstaken.  De heer Mebius van de L.B.A. bood aanvoerder Jelmer Visser, voor het behaalde kampioenschap van VIOD 1 heren, nog een prachtige wedstrijdbal aan.

dsc04530

Laatste clubblad VIOD Driezum?

Druk hier of op de afbeelding voor het derde clubblad van dit seizoen. De redactie is op zoek naar een redactielid met een vlotte pen en naar een persoon die de coördinatie op zich wil nemen. Dat wil zeggen de leiders/trainers/bestuurs- en commissieleden aanschrijven en het opstellen van een distributieplan. Deze persoon is daarnaast verantwoordelijk voor het verdelen van de diverse onderwerpen, maar hoeft zich niet te bekommeren om de opmaak of het schrijven van interviews. Ook merkt de PR-commissie op dat de animo voor het lezen van het clubblad afneemt. In sommige gevallen blijven de clubbladen van enkele teams wekenlang onberoerd in de bestuurskamer liggen. Daarnaast zijn het vooral de jeugdteams die verzuimen om verslagen in te leveren. In het laatste clubblad hebben maar drie van de tien teams kopij ingediend. Dus misschien is de derde editie van onze mooie clubblad wel de laatste. Leden van onze vereniging worden verzocht, wanneer zij komende week geen clubblad ontvangen, contact op te nemen met hun leider(s).

De redactie

clubblad doelbewust

LID WORDEN / AFMELDEN

Lid worden of beëindigen van het lidmaatschap van onze vereniging kan alleen bij onze ledenadministrateur Karin van der Zwaag, Foarwei 30, 9114 RB te Driezum, e-mail: penningmeester@viod-driezum.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript en telefoon 0511-420751. Tenslotte willen wij alle leden er op wijzen dat zij bij beëindigen van het lidmaatschap verplicht zijn de contributie voor het daarop volgende kwartaal te betalen. Dus degene die hebben besloten per ingang van het volgende seizoen te willen bedanken, moet voor 1 juli aanstaande het lidmaatschap opzeggen.

Het bestuur

UITNODIGING LEDENVERGADERING V.V. VIOD

 
Geacht lid/vrijwilliger/sponsor van v.v. VIOD,

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de op vrijdag 21 juni (Sinnekear) aanstaande te houden ledenvergadering van voetbalvereniging VIOD, die wordt gehouden in de kantine, aanvang 19.00 uur.

Deze ledenvergadering wordt gecombineerd met de vrijwilligersavond. Het bestuur heeft besloten om na afloop van de vergadering, rond 20.30 uur, alle vrijwilligers te bedanken in de vorm van hapje en een drankje.

De jaarverslagen zullen niet meer worden voorgelezen, maar worden digitaal beschikbaar gesteld.

Ook de ouders van de leden onder de 18 jaar zijn van harte welkom op deze ledenvergadering, omdat ook hun inbreng op prijs wordt gesteld. Het bestuur zou het zeer op prijsstellen dat u aanwezig kunt zijn bij deze vergadering.

AGENDA
1.         Opening
2.         Mededelingen en ingekomen stukken
3.         Notulen van de vorige ledenvergadering
4.         Jaarverslag v.v. VIOD seizoen 2012/2013
5.         Verslagen diverse commissies:         Seniorencommissie
                                                                       Damescommissie
                                                                       Jeugdcommissie        
6.         Huldiging VIOD heren 1 door de L.B.A.
7.         Vrijwilliger van het jaar
8.         Financieel jaarverslag
9.         Verslag kascommissie
10.       Actualiseren beleidsplan ‘Presteren door plezier’
11.       Bestuursverkiezingen:
                                                  Aftredend en herkiesbaar:Karin van der Zwaag-Huisjes*
                                                  Vacature:        voorzitter
                                                  Vacature:        vertegenwoordiger jeugdcommissie
12.       Vrijwilligers
13.       Rondvraag
14.       Sluiting

Het bestuur hoopt op een goede vergadering en een goede opkomst.

Namens het bestuur van v.v. VIOD
E. Feddema, secretaris

*Tegenkandidaten kunnen zich tot een half uur voorgaande deze vergadering melden bij het bestuur!   

Koninklijke Damstra Installatietechniek nieuwe hoofdsponsor VIOD vrouwen 1

Sinds mensenheugenis is Damstra Installatietechniek verbonden aan voetbalvereniging VIOD te Driezum. In november 1975 ontving VIOD 1 heren al trainingspakken van het bedrijf dat vanaf 2010 het predicaat Koninklijk mag voeren. Per ingaande het volgende seizoen heeft VIOD een meerjarige overeenkomst met dit bedrijf afgesloten als sponsor van het succesvolle eerste vrouwenteam van VIOD. Koninklijke Damstra Installatietechniek zal de a-selectie van VIOD vrouwen, dat in de landelijke hoofdklasse voetbalt, allereerst voorzien van nieuwe tenues, presentatiepakken, trainingspakken, polo’s en voetbaltassen. Daarnaast zal men structureel financieel bijdragen in de hoge kosten die worden gemaakt om op dit niveau te kunnen acteren. Koninklijke Damstra Installatietechniek is in het Noorden één van de grootste spelers op de markt van duurzame energie, koeling, verwarming en installatietechniek. Voor meer informatie zie www.damstra.nl.

2013-06-06 sponsor kon. damstra viod vr1

Loting Allert Pol 5 tegen 5 Toernooi bekend 11, 12 en 14 juni op sportpark ’t Kleaster

Gerkesklooster – De voorbereidingen van het Allert Pol 5 tegen 5 Toernooi zijn in volle gang. Inmiddels is de loting gedaan en weten de teams uit de regio tegen wie ze het moeten opnemen in de voorronden. De voorronden worden op dinsdag 11 juni en woensdag 12 juni gespeeld op sportpark ’t Kleaster in Gerkesklooster-Stoobos. De winnaars stromen door naar de finale avond op vrijdag 14 juni.

kampioensfoto viod 1

VIOD F1 kampioen op het BroeksterWalden toernooi

Vrijdagavond was het VIOD F1 die 1ste is geworden op het BroeksterWalden toernooi.

Nadat de zussen van Chris Hofer kampioen waren geworden met de MD's kwam Chris trots met de kampioensbeker het veld op rennen, gefeliciteerd F1 met deze prijs.

2013-05-31 chris hofer f1

VIOD E1 Kampioen!

Driezum – afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van VIOD E1 op het programma. Tegenstander was koploper SJO Jong Harkema E4, waar eerder in de uitwedstrijd met 6 – 0 van was verloren. VIOD moest winnen om de achterstand van 1 punt ongedaan te maken en als kampioen de voorjaarcompetitie af te sluiten. Een niet onmogelijke, maar zeker geen gemakkelijke opgave. In een uiterst sportieve en spannende wedstrijd wist VIOD uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Met een 2  - 0 overwinning bezorgden de spelers zichzelf, maar zeker ook de trainer, leiders en supporters een onvergetelijk dag.

2013-05-23 kampioen e1

Fotopagina's VIOD MD1, E2 en kampioen E1

Voor het fotoalbum van VIOD MD1 - Zwaagwesteinde MD1 (21-05-2013) klik hier.

Voor het fotoalbum van VVT E2 - VIOD E2 (23-05-2013) klik hier.

Voor het fotoalbum van VIOD E1 (kampioen) - Jong Harkema E4 (25-05-2013) klik hier.

2013-05-23 e2

VIOD 3 sluit seizoen af met “virtueel” kampioenschap!

In de voorgaande jaren ging het ons voetballend voor de wind, voor de winterstop. Dan werden de meeste punten gepakt. Dit resulteerde meestal in het winterkampioenschap of met andere woorden HERBSTMEISTER. Na de winterstop werd er traditiegetrouw vaak verloren en waren we altijd blij met een top vijf klassering. Dit seizoen gooiden we het over een andere boeg. Er werden veel wedstrijden gewonnen, enkele verloren en gelijkspelen deden we niet aan.

Viod 3 kampioen

Kampioen VIOD blijft hele seizoen ongeslagen.

De wedstrijd GSVV – VIOD stond vandaag in het teken van verschillende hoogtepunten, bij winst zou VIOD haar ongeslagen status hebben behaald en was er aangetoond van elke ploeg te kunnen winnen in de 4e Klasse B. Maar toch zullen veel spelers, staf en supporters deze wedstrijd herinneren als de laatste wedstrijd met trouwe verzorger Bjenze Kobes. Bjenze besloot halverwege het seizoen om een einde aan zijn verzorgerscarriere bij de VIOD te maken.

bjinze kobes

Kampioen VIOD wint nipt van ASC`75

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen moest VIOD het opnemen tegen ASC`75. De heenwedstrijd wisten de mannen uit Driesum/Wouterswoude met maar liefst 1-7 te winnen. Na het uitvallen van Jouke Bosgraaf met een kuitblessure in de warming up mocht Erik van der Veen zijn basis debuut maken. Om half 3 floot scheidsrechter G. Tjepkema voor het beginsignaal.

001

VIOD blijft ongeslagen

VIOD  speelde afgelopen zaterdag tegen vv Marrum, een ploeg die net boven de onderste ploegen staat. Thuis won VIOD destijds dikverdiend met 4-1. Vandaag miste VIOD maar liefst 4 basisspelers, Roelof van der Veen zat zijn eerste wedstrijd schorsing uit, René van der Veen zijn seizoen zit erop door een knieblessure, Jouke Sjoerdstra is herstellende van een enkelblessure, en Bauke Visser had een weekendje weg gepland. Daardoor kwamen Kees Hansma en Harmen Schaafsma is de basis.

kampioensfoto viod 1

Fotopagina's Kampioenschap VIOD 1

Voor de fotopagina van Jacqueline Jongsma klik hier.

Voor de fotopagina van Duco Halbesma klik hier.

kampioensfoto viod 1

VIOD ONGESLAGEN KAMPIOEN

VIOD is afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen geworden in de vierde klasse B. Het was Kootstertille die er aan moest geloven, het werd maar liefst 8-0 voor de mannen uit Driezum/Wouterswoude.

vk1

Aan de leden van de club van 100

Graag willen wij jullie uitnodigen voor het kampioensbal van VIOD 1, al het hele seizoen staan ze boven aan de lijst en aankomende zaterdag kan het het kampioenschap worden behaald! Wij als bestuur van de club van 100 willen graag dat jullie ook ons 1ste komen steunen en na de wedstrijd kunnen genieten van het feest en gezelligheid op sportpark treffersheech.

logo cv100 600pix

Clubblad nr 2, Jaargang 31 (april 2013)

Klik op de afbeelding om het clubblad te bekijken.

clubblad doelbewust

23-04-2013 Ternaard C1 - Viod C1

Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd uit tegen Ternaard C1 op het programma omdat deze wedstrijd eind maart werd afgelast, door de vorst! Ternaard doet bovenin mee en thuis hebben we dan ook van hun verloren nadat we een 2-0 voorsprong uit handen hadden gegeven.

img 3504

VIOD 2 zet goede lijn door na domper van vorige week

Na winst op concurrent Leeuwarden zwaluwen 6 en het altijd lastige be quick 4 was de kampioen koorts een heel klein beetje boven komen drijven ondanks de 10 punten achterstand op ropta boys 2, helaas ging het allemaal wat minder in Rinsumageest vorige week, kansen genoeg voor het 2e maar deze werden niet benut, ook de scheidsrechter werkte niet mee.

viod 2 klein d

Kampioensfeest VIOD opgeschort

De blauw/witte formatie uit Driezum heeft het kampioensfeest, met minstens een week, op moeten schorten. In de uitwedstrijd tegen Ropta Boys was de equipe van het duo Alink/Annema weer heer en meester. En wist men in de eerste helft reeds de winst veilig te stellen, met een 3-0 stand op het scorebord zochten de beide teams de thee op.

img 3211

Eerste puntverlies voor VIOD is een feit

Gisteravond stond de langverwachte topper in 4B op het programma: VIOD - GSVV. Deze wedstrijd was al meerdere malen afgelast vanwege slechte weeromstandigheden, maar nu kon de wedstrijd dan toch echt gespeeld worden. Voor VIOD stond er gisteravond veel op het spel; de zegereeks voortzetten en wanneer men wint van GSVV, dan heeft VIOD zaterdag aan een punt genoeg bij Ropta Boys om kampioen te worden. Genoeg belangen dus.

006

Vandaag 16 april de topper VIOD 1 - GSVV 1

Komt allen vanavond om DE wedstrijd in de 4de klasse B te aanschouwen.

Om 20:00 wordt er afgetrapt op Treffersheech in Driezum tussen de ploegen VIOD 1 en GSVV 1.

Nadat het al een paar keer afgelast is moet het met dit mooie weer vanavond wel doorgaan. 

Als er vanavond de volle 3 punten wordt gepakt door VIOD dan hebben zij zaterdag tegen Ropta Boys aan 1 punt genoeg om het kampioensschap binnen te slepen.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

Morgenavond 16 april DE wedstrijd in de 4de klasse B

Komt allen morgenavond om DE wedstrijd in de 4de klasse B te aanschouwen.

Om 20:00 wordt er afgetrapt op Treffersheech in Driezum tussen de ploegen VIOD 1 en GSVV 1.

Nadat het al een paar keer afgelast is moet het met deze weersomstandigheden morgen wel doorgaan. 

Als er morgen de volle 3 punten wordt gepakt door VIOD dan hebben zij zaterdag tegen Ropta Boys aan 1 punt genoeg om het kampioensschap binnen te slepen.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

De ware overwinning is die welke men behaalt zonder bloedverlies.

De wedstrijd in Driezum tegen Friese Boys is gewonnen door VIOD met 4-0. Vorige week werd er met 0-1 van Burdaard gewonnen, dat eigenlijk al als kampioenswedstrijd werd beschouwd. Afgelopen dinsdag wist VIOD de inhaalwedstrijd thuis tegen VVT met 3-1 te winnen.

005

VIOD blijft op koers

Driezum- Afgelopen dinsdagavond stond er voor VIOD de thuiswedstrijd tegen VVT op het programma. De wedstrijd in Twijzelerheide werd destijds met 0-10 gewonnen door VIOD dus wat dat betrof zou dit een gemakkelijke avond moeten kunnen worden. Toch zou de wedstrijd een ander verloop hebben.

img 2131

06-04-2013 BroeksterWalden C2 - VIOD C1

We hebben door het winterweer wel een hele lange winterstop gehad. Maar afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Broekster Wâlden op het programma en het weer was prima.

c1 klein

Lastig middagje in Birdaard ook weer prooi voor VIOD

De eerste helft begon VIOD zeer gretig aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut kwam Bauke Visser langs zijn tegenstander en gooit de bal goed voor op Pieter Ele Kuitert, maar hij kan helaas net niet bij de bal. De equipe van trainer Alink zet meteen druk wat veel balbezit oplevert voor de blauwhemden.

img 1862

FC Birdaard 1 - Viod 1 op RTVNOF

  
Vandaag doet RTVNOF rechtstreeks verslag van de competitiewedstrijd tussen FC Birdaard en VV Viod.
Via de lifestream zijn zij voor geïnteresseerden rechtstreeks te volgen op de radio FM 107.0, Kabel 100.4 of op Internet.
Bezoek daarvoor de website www.rtvnof.nl en kies daar de optie, luister live.
 
rtvnof1
 

Viod ook Heer en Meester in Ternaard

Het was een speciale wedstrijd voor hoofdtrainer Alink die de afgelopen 2 jaar werkzaam was in Ternaard. Na veel handen schudden en HAASTIGE gesprekken met spelers en leiders moest er ook nog gevoetbald worden.

img 1313

Aan alle leden van vv.VIOD,

Wij, Elissa Halbesma en Emke Heeres, zijn studenten van de Hanze Hogeschool te Groningen van de studie Sport, Gezondheid en Management. Onze opdracht is het uitvoeren van een onderzoek bij VIOD. Voor dit onderzoek zijn wij jullie hulp nodig van alle leden van VIOD. Hierbij willen we jullie vragen om een (online) enquête in te vullen. Deze enquête neemt ongeveer 10 tot 15 minuten in beslag.  Door middel van deze informatie willen wij een algemeen beeld schetsen van de vereniging. Dus vul hem in!  

Via de volgende link, is de enquête te vinden. De uitslag wordt automatisch verstuurd.  
 
Alvast bedankt!
Elissa Halbesma en Emke Heeres
 

Reserve elftallen vv VIOD bezetten bowlingsbaan Dokkum

Het was weer tijd voor het jaarlijkse uitje van de 2e elftallen van de dames en heren.

viod bowlen 23-03-13 28

VIOD maakt zich op voor cruciale duels

Zowel de vrouwen (12.30 uur) als de heren (14.30 uur) van VIOD spelen komende zaterdag op sportpark ‘Treffers Heech’  een wedstrijd waar veel op het spel staat.

Voor de VIOD vrouwen kan het seizoen al niet meer stuk. De debutante is met een verrassend sterke reeks bezig en heeft hierdoor aansluiting gekregen met de top in de landelijke hoofdklasse. Zaterdag komt het talententeam van PEC Zwolle naar Driezum. Bij winst wordt het gat tussen beide teams gedicht en houdt VIOD zicht op een plek die recht geeft op nacompetitie. Uit kreeg VIOD nog voetballes van 11 talenten die maar liefst vijf keer in de week trainen. 

Voor VIOD trainer Theo Alink is het duel tegen GSVV een curieuze wedstrijd. De Amsterdammer ‘emigreerde’ een aantal decennia geleden naar Stroobos en verruilde toen de handbalsport voor het voetballen bij GSVV. Na zijn actieve voetbalcarrière ging hij het trainersvak in. Via SCV 2, Ternaard 1 belandde Alink dit seizoen bij VIOD. GSVV moet winnen om nog enigszins aanspraak te maken op de titel. VIOD is met een unieke serie bezig. Als enige in district Noord wist men tot nu toe alle wedstrijden te winnen.

herman en theo

VIOD F-pupillen doen de line-up bij Cambuur.

Nog nooit een groot stadion van binnen gezien en dan direct ook een line-up mogen verzorgen. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Elf VIOD F-pupillen viel deze eer te beurt in de wedstrijd tussen Cambuur en Helmond Sport. Het was sowieso een speciale avond, want VIOD was eregast bij deze wedstrijd. Maar liefst 150 jeugdspelers met ouders bezetten de tribunes en zagen Cambuur met 2-0 winnen. U kunt foto's zien en ook bijbestellen bij Henk Jan Dijks door hier te klikken.

line up cambuur
Foto: Welmoed de Boer
 

VIOD wint ook van Drogeham

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VIOD – Drogeham op de rol, de wedstrijd in Drogeham eerder dit seizoen eindigde in 2-7 voor de formatie uit Driezum, in die wedstrijd wist Drogeham het VIOD in de eerste helft zeer lastig te maken. VIOD won de return in Driezum die geleid werd door scheidsrechter Wagenaar uit Drachten met 4-0, maar ook nu maakte Drogeham het VIOD in de eerste helft lastig.

001

Luister vanmiddag naar de gebroeders v/d Veen op RTVNOF Sport

Stem vanmiddag vanaf 15.00 af op RTVNOF Sport (FM 107.0 en Kabel 100.4), hier zullen Rene en Roelof van der Veen een live voorbeschouwing geven op de wedstrijd VIOD 1 - GSVV 1 die voor a.s. zaterdag 14:30 op het programma staat.

gebroeder van der veen

09-03-2013 Blauw Wit C3 - VIOD C1

Vandaag moesten we al vroeg uit de veren. We moesten vandaag uit tegen Blauw wit ’34 C3. Blauw wit bleek thuis te sterk te zijn en we zouden er vandaag alles aan moeten doen om hier een punt of 3 punten weg te halen.

c1

VIOD te gast bij Cambuur

Aanstaande vrijdag is VIOD te gast bij de wedstrijd Cambuur Leeuwarden - Helmond Sport. Dit is een uitvloeisel van het aangaan van een amateurconvenant met de Leeuwarder eerste divisionist. De winnaar van deze zeer belangrijke wedstrijd blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap. Voor VIOD zullen 11 F. pupillen de line-up verzorgen. Daarnaast heeft Cambuur maar liefst 150 vrijkaartjes beschikbaar gesteld voor jeugdspelers en begeleiders (chauffeurs). Alle jeugdspelers die zich nog niet hebben opgegeven via hun leiders kunnen dit nog tot donderdagavond via info@viod-driezum.nl of telefoon 06-23949836 (Jouke Dantuma) doen. Het bijwonen van deze topwedstrijd is geheel gratis en elke speler mag een vriend(in) meenemen. Wel moeten jullie onderling het vervoer naar Leeuwarden regelen. Er hebben zich tot nu toe ongeveer 100 personen opgegeven. Dit betekent dat wij nog 50 kaartjes in de aanbieding hebben. Wanneer er andere VIOD leden belangstelling hebben schroom niet om dit kenbaar te maken. Het VIOD-vak moet namelijk vol. Wij vertrekken om 19.00 uur vanaf het sportveld.

De dames- en jeugdcommissie.

cambuur

VIOD heeft geen kind aan Wardy.

Zaterdag stond de wedstrijd Wardy-VIOD op het programma. Wardy stond voorafgaand aan dit duel op een teleurstellende dertiende plek. VIOD draait dit seizoen prima. Puntverlies was er nog niet geleden, de kunst is dan ook, om ook in wedstrijden als deze, ‘’gewoon’’ met de winst aan de haal te gaan.

img 0656

Koudweer training VIOD C1 in Leeuwarden

Twee wedstrijden voor Viod vandaag.

Vandaag moest Viod aantreden tegen Blauw-wit. De wedstrijd voor de winterstop ging met 7-2 verloren. We wisten dus dat het een lastig verhaal zou worden. Maar zoals zo vaak gebeurde dit seizoen, komt viod op een 0-1 voorsprong na 5 minuten spelen.

c1 klein

02-03-2013: VIOD C1 - Be Quick C3

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het veld op het programma. De tegenstander was Be Quick C3, op papier moeten we deze tegenstander kunnen hebben maar in de uitwedstrijd hebben we een slechte wedstrijd gespeeld en we verloren daar dan ook met 2-1.

img 0184

Doelpuntenfestijn voor VIOD 2 tegen Anjum 2

Zaterdag 2 maart was het weer zover de talenten van VIOD 2 mochten het veld weer betreden, na een groepsfoto met onze nieuwe inloop shirts van Koninklijke Damstra WTRD [waar joey ontbreekt] kon de wedstrijd beginnen.

img 0298

Matig voetballend VIOD pakt toch 14e overwinning op rij

Op zaterdag 2 maart stond VIOD- Ouwe Syl op het programma. Na de vele afgelastingen die de afgelopen weken door het winterweer werden gedaan kon dan vandaag eindelijk de competitie weer verder gaan. Ouwe Syl kwam na de winterstop niet meer actie. Voor VIOD was de competitie een aantal weken geleden al begonnen met een overwinning op Anjum.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

Oefenwedstrijd ONT 1 - VIOD 1 a.s. dinsdag

Voor a.s. dinsdag staat de oefenwedstrijd ONT 1 - VIOD 1 op het programma.

Begin wedstrijd: 20:30

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

Tape cursus

 
Op vrijdag 22 februari was er bij vv VIOD in de kantine een tape cursus!
Al was de animo niet heel groot, het was een zeer geslaagde avond!
 
foto1

Wedstrijdschema's Voorjaar 2013

Nog een kleine 2 weekjes dan begint de competitie alweer. Hieronder kunt u de schema's van alle teams in de voorjaarreeks bekijken..

Klik op uw team om het wedstrijdschema te bekijken.

 

VIOD pakt drie punten in Anjum

Afgelopen zaterdag heeft VIOD voor de eerste keer in de geschiedenis de volle buit meegenomen uit Anjum, VIOD won door een beauty van Roelof van der Veen in de tweede helft van Anjum met 2-3.

img 9566

Fotopagina Anjum 1 - VIOD 1 (2-3)

Klik op de afbeelding om naar het fotoalbum te gaan van Anjum 1 -VIOD 1

 2013-02-02

VIOD B. junioren en vrouwen oefenen tegen sc. Heerenveen

Vanavond 29 januari om 19.00 uur is op het kunstgrasveld van Udiros te Nieuwehorne de aftrap tussen de B. junioren van VIOD en de vrouwen van sc. Heerenveen. In 2008 stond in het kader van het VIOD meisjesvoetbalspektakel deze wedstrijd ook al eens op het programma. Toen eindigde het duel tussen de jongens en de vrouwen in 3-3. Een dag later, woensdagavond, om 18.00 uur zal op hetzelfde kunstgrasveld het talententeam van sc. Heerenveen de strijd aan binden tegen VIOD VR1. Beide teams troffen elkaar vorig jaar twee keer in competitieverband. De tussenstand is 1-1. Heerenveen is momenteel de trotse koploper in de landelijke eerste klas, terwijl VIOD een middenmootpositie in de hoofdklasse inneemt.

heerenveen-viod

VIOD heren uitgeschakeld

VIOD had zwaar geloot in de strijd om de Open Fries Kampioenschap zaalvoetballen die jaarlijks plaatsvinden in sporthal 'de Trije' te Franeker. De manschappen van Theo Alink en Herman Annema begonnen sterk tegen de Wâlde. Prachtige doelpunten van Pieter Ele Kuitert leidde tot een voorsprong van 4-1. Maar de Wâlde kwam nog sterk terug maar moest uiteindelijk toch capituleren. Eindstand 4-3.

 dsc3960

VIOD met twee teams naar finaledag OFKZ te Franeker

Heel even leek het er op dat drie VIOD teams zich zouden plaatsen voor de finaledag van de Open Friese Kampioenschap Zaalvoetbal. In de laatste poulewedstrijd moest VIOD heren 1 winnen van Avantie Stiens, dat alle wedstrijden daarvoor wist te winnen. VIOD loerde op een counter, maar nam de leiding toen Pieter Feddema de bal uit een vrije trap van Jelmer Visser tot doelpunt wist te promoveren.

2013-01-10 ofk
Foto: Anne Waterlander (www.x-lent.nl)

Notulen "Club van Honderd"

 
Op 14 december 2012 is er een bijeenkomst voor de leden van de “club van 100” geweest. Het Bestuur had alle leden uitgenodigd. Door het slechte weer of de finale van The Voice of Holland was er niet veel animo voor de bijeenkomst. Toch mocht dit de avond niet verpesten en zijn we met goeie moed de bijeenkomst begonnen.
 
club van 100 schoonmaakmachine
Op de foto: Bestuurslid Janneke Dijkstra overhandigd vrijwilliger Lytse Durk de nieuwe schoonmaakmachine.

VIOD is op zoek naar betontegels- en banden

Een actiepunt van het bestuur en de club van Honderd van VIOD is om een tegelpad aan te leggen aan de west- en zuidzijde van het hoofdveld,  zodat het publiek op fatsoenlijke wijze het tweede veld kan bereiken. Hiervoor is het bestuur op zoek naar een grote hoeveelheid bestrating (betontegels en betonbanden) van ca. 400 á 500 m2. Op dit moment mag het publiek dat met droge voeten een wedstrijd op het tweede veld wil bijwonen wel kaplaarzen aantrekken. Weet u iemand die graag verlost wil worden van een partij betontegels- en banden, tip dan het bestuur. Wij zijn bereid om deze bestrating gratis op te halen.

Het bestuur.

betontegels

Programma Tweenul OFK Donderdag 10 januari

Voor het programma van het Tweenul OFK van VIOD heren 1 klik op onderstaande afbeelding

poule indeling ofk

28 december 2012. Eindejaarstoernooi VV VIOD

Om half 9 `s-ochtends kwamen de eerste spelers van dit grote toernooi de sporthal al binnen, regelrecht op de papieren af waar de teamindeling opstond. De yessen en balen waren niet van de lucht. Maar afwachten dus wat de dag gaat brengen. Langzaamaan kwamen de spelers het veld op. Een hele groep weer schitterend verkleed want dit was een mogelijkheid om een mooie voetbal in de wacht te slepen. De 3 mooist verklede spelers konden een bal winnen die aangeboden was door Spar Lammert Boonstra. Nou zo`n kans laat je natuurlijk niet liggen.

prijsuitrijking 001

Clubblad Jaargang 31, nummer 1 (december 2012)

Klik op onderstaande foto om het clubblad digitaal te lezen.

clubblad doelbewust

Nieuwjaarsreceptie

Graag wensen wij al onze vrijwilligers, leden en sponsors prettige feestdagen en een voorspoedig Nieuwjaar. Samen kunnen wij terugblikken op een sportief jaar. Dit was onmogelijk geweest zonder de inzet en toewijding van al deze personen.

2013

Wij nodigen u dan ook graag uit op 5 januari a.s. vanaf 16.00 uur om onder het genot van een hapje en een drankje terug te blikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. Wij zouden het zeer op prijs stellen jullie in groten getale te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet, het hoofdbestuur van V.V. VIOD

Kees Vrieswijk de penalty man van E3

{youtube}w6zKe-EEJOg{/youtube}

Komt allen morgen darten in de kantine!

Morgen (zaterdag 12 januari) wordt er weer een darttoernooi georganiseerd in de kantine van VIOD.

Aanmelden kan tot: 13:15 uur
Begin wedstrijd: 13:30 uur
 
dart
 

Runwei Sportcafé schenkt aandacht aan de successen van VIOD vrouwen

RTV Noordoost-Friesland blikt aanstaande zaterdag terug op de sportieve hoogtepunten van het afgelopen jaar. Deze speciale uitzending, Runwei Sportcafé, begint om 14.00 uur en duurt maar liefst vier uur. In het laatste uur, tussen vijf en zes uur, zullen de opmerkelijke prestaties van VIOD vrouwen  worden belicht. Grytsje Jongsma, Gideon van Ligten en Jouke Dantuma zijn hiervoor uitgenodigd. U kunt de uitzending live bijwonen in de studio van RTV-NOF aan de Ferlinge Stasjonstrjitte 1A in De Westereen of beluisteren op 107 FM & 105.8 FM in de ether en op kabel 100.4.

rtvnof1
Foto: Jouke Dantuma
 

Wordt Gideon van Ligten de Johannes (Voice of Holland) van het vrouwenvoetbal.

De trainer van het zeer succesvolle team van VIOD vrouwen 1, Gideon van Ligten, is door de website www.vrouwenvoetbalnieuws.nl genomineerd voor de verkiezing coach van het jaar. Gideon behaalde met zijn VIOD vrouwen dit seizoen het ene na het ander succes. Eerst werd het kampioenschap behaald en door deze promotie naar de hoofdklasse is VIOD vrouwen 1 het hoogst spelend Fries elftal in het vrouwenvoetbal.

gideon
Foto: Durk v/d Meulen

VIOD kantine decor voor discussie over geweld in de voetbalsport

Nederland, maar zeker ook buiten de landsgrenzen, stond afgelopen weekend massaal stil bij de gewelddadige dood van assistent-scheidsrechters Richard Nieuwenhuizen uit Almere. In deze regio nam voetbalvereniging VIOD en RTV Noordoost-Friesland het initiatief om de programmering van wekelijkse sportprogramma Runwei Sport daarom in het teken te laten staan van geweld op het voetbalveld.

viod rtv noord 08-12-2012-8

Hoogste voetbalbaas KNVB district Noord in Runwei Sport.

Jan van Driel uit Beilen is morgenmiddag eregast in een speciale uitzending van Runwei Sport. Van Driel is voorzitter van de KNVB district Noord. Runwei Sport, het sportprogramma van RTV Noordoost-Friesland zal tussen 14.30 en 16.00 uur in het teken staan van de gewelddadige dood van assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere.

Lammert Brouwer en Hendrikje Talsma zullen in de kantine van voetbalvereniging VIOD de meningen peilen van direct betrokkenen uit de voetbalwereld. Grensrechter Melle Piet Prins van Oostergo en scheidsrechter Daan Schaper (Dokkum) zullen hun ervaringen delen met de luisteraars. Schaper is niet alleen als scheidsrechter maar ook als vierde official vaak de kop van Jut. 1. Ex-Cambuur keeper Ale Geert de Vries, oorspronkelijk afkomstig van Kollumerzwaag, kan de verschillen tussen prof- en het amateurvoetbal duiden. Hans van Breeden geeft een kijkje in de korfbalkeuken en wethouder van sport van de gemeente Dantumadiel, Ronald Dijksterhuis, zal zijn politieke visie geven. VIOD trainer Gideon van Ligten en Yoram Nanne (VIOD A1) geven ook acte de presence. De vraag die Van Ligten waarschijnlijk krijgt voorgeschoteld is of er ook verschil is in verbaal en fysiek geweld tussen vrouwen- en mannenvoetbal.

U kunt de uitzending live bijwonen in de kantine van VIOD die voor een ieder is open gesteld. RTV Noordoost-Friesland is te beluisteren op 107 FM & 105.8 FM in de ether en op kabel 100.4.

rtvnof1

rtvnof2

viod-rtv-nof

Runwei sport en VIOD staan stil bij geweld op het voetbalveld

Morgenmiddag is de voetbalkantine van VIOD het decor van een speciale uitzending van Runwei Sport.

Dit sportprogramma van RTV Noodoost-Friesland zal tussen 14.30 en 16.00 uur in het teken staan van de gewelddadige dood van assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere.

Lammert Brouwer en Hendrikje Talsma zullen de meningen peilen van direct betrokkenen uit de voetbalwereld. Zo zal de voorzitter van district Noord van de KNVB, Jan van Driel uit Beilen, aanschuiven. Maar ook geven keeper Ale Geert de Vries (ex-Cambuur en momenteel ONS Sneek), wethouder van sport uit de gemeente Dantumadiel, dhr. Dijksterhuis en een clubgrensrechter en jeugdspeler uit Noordoost Friesland acte de presence. U kunt de uitzending live bijwonen in de kantine van VIOD die voor een ieder is open gesteld. RTV Noordoost-Friesland is te beluisteren op 107 FM & 105.8 FM in de ether en op kabel 100.4.

viod-rtv-nof

01-12-2012 VIOD C1 - ONT C2

Volgens het wedstrijdschema waren we vandaag vrij maar toch hadden we vandaag een thuiswedstrijd tegen O.N.T. C2. Deze ploeg is halverwege de competitie vanuit een andere competitie overgeplaatst omdat ze daar alles dik verloren. Dus we wisten van tevoren niet wat we konden verwachten.

c1 001

Viod 2 - Ropta Boys 2

Zaterdag 1 december ontving VIOD 2 de koploper van de competitie namelijk Ropta Boys 2.

viod 2 001

VIOD laat ook niks over van ASC

Om 14.00 floot dhr. Van der Spoel voor het begin van de wedstrijd tussen ASC, de nummer 3, en VIOD, trotse koploper van 4B. De wedstrijd begon ietwat zoekend, kleine kansjes over en weer. Maar het eerste echte serieuze wapenfeit kwam toch echter van de VIOD-kant.

002

Theo Alink verlengd contract bij vv VIOD met een jaar!

Halverwege zijn eerste seizoen bij VIOD zijn het bestuur en Theo Alink overeengekomen om zijn huidige contract met een jaar te verlengen.

Op dit moment is VIOD de ongeslagen koploper in de 4de klasse B en de eerste periodetitel is binnen. De samenwerking tussen alle partijen verloopt zeer goed. 

1 theo alink 002

0-14 verliezen, maar een prachtige wedstrijd voor het publiek!

Zo’n 80 toeschouwers waren aanwezig bij de topper tussen VIOD H1 – Ternaard H1. Het was ijzig koud, maar met wat thermokleding begonnen 14 mannetjes tussen de 4 en 6 jaar aan de wedstrijd.

viod h

Techniektrainingen VIOD afgesloten met toernooi

Ook de deelnemers van de techniektrainingen van VIOD mogen straks het geleerde in de zaal in de praktijk brengen. Na het doorslaand succes van de eerste twee series gaat VIOD na de winterstop startte met de derde serie techniektrainingen. Dit weer onder leiding van de gediplomeerde trainers Pieter Ele Kuitert, Linda Visser, Jelmer Visser, Froukje Schaafsma, Anna Reitsma en Aukje Reitsma.

alie veenstra en erik van der veen
Winnaars: Erik van der Veen en Alie Veenstra (foto's: Jouke Dantuma)

VIOD langs Ropta Boys

Driezum- VIOD boekte vandaag een zakelijke 2-0 overwinning op Ropta Boys. VIOD blijft ongeslagen aan de leiding staan met 33 punten uit 11 duels.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

17-11-2012 Viod C1 - VCR C1

De laatste weken zit er een duidelijke opgaande lijn in het vertoonde spel van de C1-junioren van vv Viod. De resultaten zijn niet iedere week in ons voordeel maar na de uitstekende winst van vorige week op vv Leeuwarden C1 met 3-6 staan we op een keurige 7e plaats.

viod c1 - vcr c1 001

Oefenwedstrijd VIOD heren 1

Op donderdag 22 november staat er om 20:00 een oefenwedstrijd gepland tegen FC Grootegast, dat uitkomt in de vierde klasse D.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein
 

Viod C1 wint van, en in Leeuwarden

Zaterdag moesten de C’s van viod aantreden tegen Leeuwarden C1. Zoals wel vaker dit seizoen was viod de underdog in deze wedstrijd. Desalniettemin werd het voor viod hoog tijd voor weer eens drie punten.  

c1 klein

VIOD wint ook van Friese Boys

Vandaag stond de wedstrijd Friese Boys – VIOD op het programma. VIOD had nog geen punt laten liggen en Friese Boys was van plan de eerste punten van Viod af te pakken.

img 7205

Matchwinner Roelof vd Veen bezorgt VIOD de winst

Afgelopen zaterdagmiddag mocht koploper VIOD thuis aantreden tegen FC Birdaard. Na de 8 gewonnen wedstrijden was dit voor VIOD een graadmeter voor de achtervolgers van de koploper. De komende periode ontmoet VIOD na FC Birdaard respectievelijk Friese Boy’s, Ropta Boy’s, ASC’75 en GSVV. Waarna zal blijken hoe sterk de ploeg uit Driesum/Wouterswoude is.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

27-10-2012 Viod C1 - Ternaard C1

Het zou mooi dat de opgaande lijn van vorige week tegen Oostergo vandaag zou kunnen worden voortgezet. De wedstrijd van vorige week ging wel verloren maar het vertoonde spel zag er wel goed uit en ook de inzet was prima. Vandaag dus de wedstrijd tegen Ternaard. Ternaard heeft een sterke ploeg en doet aardig bovenin mee in de competitie.

img 5438

VIOD pakt periodetitel na winst op Ternaard

Tot nu toe beleefd VIOD 1 een ongekend seizoen. Na acht gewonnen wedstrijden staat VIOD 1 bovenaan in de vierde klasse B met 24 punten, 47 doelpunten voor en 6 tegen. Ternaard was er op gebrand om vanmiddag tegen de koploper een goed resultaat neer te zetten. Te meer om de huidige trainer van VIOD, Theo Alink, die vorige twee seizoen de hoofdtrainer was in Ternaard.

img 5608

Zaterdag LIVE muziek na de wedstrijd VIOD 1 – Ternaard 1

Zaterdag aanstaande is er na de competitiewedstrijd VIOD 1 - Ternaard 1 Live muziek in de kantine met medewerking van Rein Krans.

VIOD 1 kan zaterdag tegen Ternaard officieel de eerste periodetitel in de wacht slepen.

Aanvang wedstrijd: Zaterdag 27-10-2012 om 14.30 op sportpark `Treffers Heech` te Driezum.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

20-10-2012 Oostergo C1 - Viod C1

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen Oostergo op het programma. Na de slechte wedstrijd vorige week tegen Be Quick was het vandaag tijd voor herstel en dit werd de jongens tijdens de voorbespreking ook goed duidelijk gemaakt door de trainer.

c1 klein

13-10-2012 Be Quick C3 - Viod C1

Door de verloren wedstrijd vorige week tegen Wardy was het wel weer eens tijd voor de drie punten en zo dachten de jongens er zelf ook over en tegen Be Quick C3 moest dat zeker mogelijk zijn want dit team krijgt gemiddeld 5 goals per wedstrijd om de oren.

c1 klein

Selectie D1 2012/2013

d1 001 klein

Mindert Turkstra
Jacob Auke Hoekstra
Simone Hofer
Johan Pilat
Meindert A. Boersma
Janneke Posthuma
Thymen Damstra
Alle Wielstra
Klaas van Meekeren
Jelmer Roodhart
Nicky Staal
Anne Jan van der Mulen
Martijn Halma
Patrick Bos
Senne Broeders
 
Trainer: Herman Alberts 06-46374211
Leider: Robin Douma 06-34275069

VIOD wint ook ruim van Drogeham

Op deze herfstachtig lijkende middag mag VIOD het opnemen in en tegen Drogeham. Het veld was hier en daar mooi versierd met bladeren maar was ondanks deze versiering toch nog goed te bespelen.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

Selectie E3 2012/2013

e3 klein

Martje Soepboer
Roy de Roos
Erwin Bosma
Jan van Meekeren
Daniel Mous
Walter Kingma
Kees Vrieswijk
Gerrit Damstra
 
Trainers: Erik van der Veen 0511-421864
               Doede Wielstra 06-13501384
Leiders: Romke Wielstra 06-11190751
              Doede Wielstra 06-13501384

Selectie C1 2012/2013

c1 klein
 
Niek Dijksterhuis
Loran Nanne
Renze Visser
Rido Spiegelaar
Tom van der Berg
Sjoerd Gerrit Wiersma
Folkert Bosgraaf
Brian Visser
Theo Zwart
Meindert Biersma
Watze Wiebe Raap
Klaas Jan de Groot
Wessel de Roos
Jordy Kemphenaar
 
Trainer: Jasper van der Veen
Leiders: Cor Bosgraaf
              Ruben Roodhart

Selectie A1 2012/2013

a1 klein

Bernd de Groot
Jeroen Krol
Yoram Nanne
Wietse Kempenaar
Tjam Wiersma
Hein Visser
Roy Mulder
Klaas Kramer
Pieter de Vries
Nico Sijtzema
Johan Damstra
Mark Veenstra
Jentje van der Land
Gerard Postma
Doede Wiersma
 
Trainer: Siebe Fennema 0511-423113
Leider: Durk Wiersma 06-41342694

Sponsorkliks begint geld op te leveren voor VIOD

In augustus heeft VIOD zich bij Sponsorkliks aangesloten.  Inmiddels hebben bestellingen via de VIOD sites al bijna € 25 euro voor VIOD opgeleverd. Iedereen hartelijk dank dat jullie er aan hebben gedacht om via de VIOD websites naar de webwinkels te gaan. Dit is niet alleen voor VIOD leden, dus vertel het aan iedereen die je kent.

sponsorkliks

06-10-2012 VIOD C1 - Wardy C1

Ondanks al het regenwater van de afgelopen dagen ging de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag van de C’s gelukkig gewoon door. Het  was al lang geleden dat we een keer tegen Wardy hebben gespeeld en we wisten dus ook vandaag niet wat we moesten verwachten.

c1 klein

Fotopagina VIOD A1 - Wykels Hallum A1

Voor alle foto's van de wedstrijd VIOD A1 - Wykels Hallum A1 klik op de foto

2012-10-06 a1

Fotopagina VIOD E1 - Be Quick E3

Voor alle foto's van de wedstrijd VIOD E1 - Be Quick E3 klik op de foto

2012-10-06 e1

Foto pagina VIOD 2 - VCR 2

Voor alle foto's van de wedstrijd VIOD 2 - VCR 2 klik op de foto

viod 2

VIOD heeft geen kind aan Wardy

VIOD moest zaterdagmiddag als koploper aantreden tegen de nummer 13 Wardy uit Ferwerd. Op voorhand leek dit een gemakkelijke wedstrijd en dit bleek achteraf ook de waarheid. VIOD startte met de gebruikelijke elf en zette vanaf het begin Wardy vast op eigen helft.

img 4539

Fotopagina VIOD F1 - Veenwouden F2G

Kilk op de foto om naar het hele album te gaan.

teamfoto

Jelmer en Pieter Ele scoren 100ste en 75ste doelpunt

Afgelopen zaterdag scoorde Jelmer Visser in de wedstrijd tegen Ouwe Syl, die met 0-5 werd gewonnen zijn honderdste doelpunt in zijn carrière.

jelmer en pieter-ele

VIOD trein dendert voort

Oude bildzijl - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Ouwe Syl-VIOD op het programma. Ouwe Syl wist uit de eerste vier wedstrijden 6 punten te pakken. Viod heeft tot dusver nog geen punten laten liggen wat betekend dat Viod lijst aanvoerder is in de vierde klasse B.Om deze positie te behouden moest er vandaag weer worden gewonnen.

img 3730

Bekerwedstrijden VIOD E2

Met een bijna geheel nieuw team reisden we Zaterdag 8 september af naar Blija om daar te gaan spelen tegen hun e1. Dat we moesten wennen bleek al gauw, we werden aan alle kanten voorbijgelopen en waren ook blij dat de scheids uiteindelijk de wedstrijd beëindigde. Na 2 x 25 minuten stond het 20-0. Voordeel hiervan is dat het eigenlijk alleen maar beter kan gaan.

e2 klein

22-09-2012 Viod C1 - Blauw Wit ’34 C3

Doordat we de eerste 2 competitiewedstrijden hebben gewonnen staan we tot nu toe op de eerste plaats. Vandaag moesten we aantreden tegen Blauw Wit ‘ 34 C3 en gezien de uitslagen beloofde dit een sterke tegenstander te zijn.

img 2311

VIOD wint gemakkelijk van Marrum.

Na de 0-10 overwinning op VVT van vorige week stond de equipe van trainer Theo Alink vol zelfvertrouwen te wachten op de komst van Marrum. Marrum wat na drie wedstrijden over drie punten beschikte kon geen deuk in het zelfvertrouwen van VIOD aanbrengen. Zo kon VIOD opnieuw de drie punten binnen halen en beleefde het een gemakkelijke middag aan Marrum.

img 2850

Selectie VIOD 2 2012/2013

viod 2 klein d

Trainer: Iebe Soepboer 0519-294423
Leider: Raymond van Zandvoort 06-11032503
 
Trainingstijden:
Dinsdag: 20:00-21:30
Donderdag: 20:00-21:30

15-09-2012: Be Quick C4 - VIOD C1

Na de mooie start van vorige week speelden we afgelopen zaterdag uit tegen Be Quick C4. Dit team bestond uit allemaal 2e jaars C-junioren, dus waren de meesten een kop groter dan wij. Toch begonnen we zelfverzekerd aan de wedstrijd en probeerden we het voetballend op te lossen.

img 1599

Wil je ook je eigen VIOD trainingspak of shirt??

Yesss het is zover, ook altijd al gedroomd van je eigen trainigskleding van VIOD, geen verplichtingen voor het wel of niet aan hebben van de VIOD kleding. Bestel dus nu zo snel mogelijk en uiterlijk voor 14 oktober je kleding en krijg op 1 december de kleding geleverd.

Klik hier of op de link aan de linkerzijde om je bestelling te plaatsen.

shop kleding

VIOD heet nieuwe sponsoren van harte welkom

In de afgelopen periode hebben een aantal bedrijven zich als sponsor aan VIOD verbonden. Het is mooi te zien dat deze bedrijven, ondanks de financiele crisis, VIOD willen steunen. Want zonder de bijdragen van onze sponsoren kan VIOD niet bestaan. We zijn daarom al onze sponsoren zeer dankbaar. Denkt u ook aan onze sponsoren? Zij denken ook aan ons.

reclameborden 15-09-2012-2

VIOD wint met grote cijfers bij VVT

VIOD moest vandaag afreizen naar sportpark ‘de Heide’ om aan te treden tegen VVT. VIOD kwam met het nodige zelfvertrouwen naar Twijzelerheide toe, de eerste twee wedstrijden werden ruim gewonnen. Er werd alleen wel rekening gehouden met een zware middag, VVT-uit was in het verleden voor VIOD vaak een niet te nemen horde. Hoe anders zou het spelbeeld vanmiddag verlopen in Twijzelerheide.

viod heren a-selectie 2011-2012 klein
Foto: Duco Halbesma

Strijdend Viod 3 dwingt G.S.V.V. op de knieën (1-2)

Na de spectaculaire seizoenstart tegen VCR (9-0) was het zaak dit een goed vervolg te geven tegen G.S.V.V. Deze tegenstander bleek gelijkwaardig, en dit leverde een boeiend duel op. Een goed combinerend Viod had de controle in de 1e helft, en dit leverde voor de rust een 0-2 voorsprong op. Durk Wiersma profiteerde van een keepersfout (0-1) en reageerde vlak voor rust attent bij een corner (0-2).

viod bal

08-09-2012 Viod C1 - Zeerobben C4

Het nieuwe voetbalseizoen is weer van start. We trainen al een paar weken en hebben 2 bekerwedstrijden gespeeld. Deze 2 bekerwedstrijden gingen met ruime cijfers verloren. Namelijk 12-1 en 12-0 tegen resp. Friese Boys C1 en V.C.R. C1.

c1

Thomas Kempenaar winnaar VIOD’s Schijt je Rijk

Afgelopen zaterdag heeft Thomas Kempenaar uit Damwâld de hoofdprijs gewonnen van de grote ‘Schijt je Rijk’ verloting, die plaatsvond op sportpark Treffers Heech in Driezum.

pict0584

VIOD H-tjes ook weer van start met de trainingen

Ook de jongste jeugd van VIOD heeft hun trainingen hervat. Onder leiding van Baukje de Vries en Judith van der Veen leren ze spelenderwijs omgaan met een bal en de kunsten van het voetbal. Ze hebben heel veel plezier om samen te spelen en het leren van spelletjes, het is zeker een goede basis om straks aan het "echte voetbal" te beginnen.

Mocht uw kind tussen de 4 en 6 jaar ook graag willen voetballen, laat hem of haar dan eens vrijblijvend mee trainen op maandag's van 16:45 tot 17:30.

Voor het hele fotoalbum van de training op 10-09-2012 klik hier

001 zo snel mogelijk op de bal zitten
Bij ja zo snel mogelijk op de bal gaan zitten.
 

VIOD rekent in één helft af met Anjum

Nadat leider Herman Annema scheidsrechter Lips van de trein had gehaald, kon deze om half drie fluiten voor het begin van een wedstrijd die volgens het programmaboekje, gezien het verleden, altijd garant staat voor spektakel. Spannend werd het deze nazomermiddag niet, VIOD rekende al voor rust af met een matig spelend Anjum.

2012-09-08 002

Selectie Heren 1 2012/2013

viod heren a-selectie 2011-2012 klein

Trainer: Theo Alink
Leider: Herman Annema 0511-701406 / 06-29342282
Verzorger: Bjenze Kobus 0511-425018 / 06-22212967

Trainingstijden:
Dinsdag: 20:00-21:30
Donderdag: 20:00-21:30

VIOD neemt na rust afstand van Kootstertille

Na een korte voorbereiding waarin ook nog veel spelers met vakantie waren mocht VIOD deze middag beginnen aan het nieuwe seizoen in de 4e klasse B in en tegen Kootstertille.

viod bal

Fotopagina's VIOD E3, C1 en MB1

Om de fotopagina van VIOD E3 - Veenwouden E2 te bekijken (01-09-2012) klik hier

Om de fotopagina van VIOD C1 - Friese Boys C1 te bekijken (01-09-2012) klik hier

Om de fotopagina van VIOD MB1 - MKV'29 MB1 te bekijken (01-09-2012) klik hier

c1 01-09-2012

mb1 01-09-2012

Foto pagina's C1, B1, A1 en VIOD 2

Om de fotopagina van VIOD C1 - VCR C1 te bekijken (29-08-2012) klik hier

Om de fotopagina van VIOD B1 - Trynwalden B1 te bekijken (25-08-2012) klik hier.

Om de fotopagina van Be Quick A2 - VIOD A1 te bekijken (28-08-2012) klik hier.

Om de fotopagina van VIOD 2 - Anjum 3 te bekijken (28-08-2012) klik hier.

c1 2012-08-29

a1 2012-08-28

VIOD verliest nipt van Marum

Marum – Zaterdag stond voor VIOD laatste bekerwedstrijd op het programma, Viod verloor namelijk de eerste twee bekerwedstrijden van de tweedeklassers ONR (3-4) en BCV (3-1). De selectie van VIOD begint eindelijk weer wat compleet te worden, door de vakantie perikelen e.d. werd er vol goede moed afgereisd naar Marum, die uitkomt in de derde klasse A.

viod bal

VIOD is nu ook aangesloten bij Sponsorkliks

Gratis v.v. VIOD sponsoren

Vanaf nu is het voor iedereen die VIOD een warm hart toedraagt mogelijk, om VIOD GRATIS en zonder veel extra moeite te sponsoren. Dit is alleen van toepassing op datgene wat je online koopt.

Ga de volgende keer dat je iets online wilt kopen eerst naar www.viod-driezum.nl of www.vioddames.nl. Linksbovenaan op beide sites staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder:

•Bol.com
•Wehkamp
•Hema
•Diverse energieleveranciers (voor als je wilt overstappen)
•Veel kledingwinkels
•Reisbureaus en nog veel meer webshops.

De trainingen beginnen weer!

De A's hebben komende donderdag hun eerste training. Alle overige teams beginnen vanaf volgende week. Voor tijden zie: Informatie -> Trainingstijden.

Sponsorgroep VIOD groeit explosief

In de afgelopen periode zijn een heel aantal nieuwe sponsoren toegetreden tot de sponsorgroep van VIOD. Wij konden u in het voorjaar al melden dat Bouwbedrijf Jan Hooghiemster, AcconAVM Accountants en Adviseurs, Sport- en loopadviesbureau Hugo Veenker en Notenbomer Uw Slager nieuw als sponsor bij VIOD zijn gekomen. In de afgelopen maanden zijn hier bijgekomen:

 • Agrilog Bedrijfstrainingen en Consultancy te Wouterswoude
 • Sport 2000 te Dokkum
 • Maritiem Cluster Friesland B.V. te Warten (Tjibbe Reitsma)
 • Bouwbedrijf De Terp
 • NNRD
 • Leeuwarder Courant
 • Busverhuur Noord te Dokkum (autobedrijf Dijkstra)
 • Heidstra Multimedia en Webdesign te Driezum
 • Bouwkundig Bureau Bosgraaf te Wouterswoude
 • Van Elst en Oosterbaan Accountants te Leeuwarden
 • Houthandel en transport Fa. Bremer te Wouterswoude

Competitieindeling VIOD 3 seizoen 2012/2013

Volgend jaar zit VIOD heren 3 bij de volgende ploegen ingedeeld:

Be Quick D 7                      VCR 3
Broekster Boys 4                VVT 3
Buitenpost 4                       De Walden 2
GSVV 3                              Wardy 3
Holwerd 3                           Wilper Boys 2
Oostergo 3
 
bal in goal
 

Beker- en Competitieindeling VIOD 2 seizoen 2012/2013

 
Bekerindeling VIOD 2:
 
Be Quick Dokkum 7
Anjum 3
Ternaard 3
 
Volgend jaar zit VIOD heren 2 bij de volgende ploegen ingedeeld:

Anjum 2                                         Minnertsga 4
Be Quick D 4                                 Oostergo 2
FC Birdaard 2                                Ropta Boys 2
Blauw Wit'34 5                               Ternaard 2
Kollum 3                                         VCR 2
Leeuwarder Zwaluwen 6                VIOD 2
 
schoenen3
            

Af- en aanmelden nieuwe leden

Het komt nog dikwijls voor dat leden zich af- en aanmelden bij de leider en/of trainer. Karin van der Zwaag onze ledenadministrateur wordt vaak geconfronteerd met onaangename verrassingen wanneer de leider/trainer deze af- of aanmelding vergeet te melden. Je afmelden als lid bij voetbalverenging VIOD kan alleen bij Karin van der Zwaag, Foarwei 30, 9114 RB te Driezum, e-mail: penningmeester@viod-driezum.nl en telefoon 0511-420751. Dit geldt natuurlijk ook voor het aanmelden als lid van VIOD. Tenslotte willen wij alle leden er op wijzen dat zij bij afmelden van het lidmaatschappij verplicht zijn de contributie voor het daarop volgende kwartaal te betalen.

Het bestuur

VIOD dames goes Ameland!

Voor de 3 foto pagina's van het zeer geslaagde weekendje Ameland van dames 1, 2 & 3 klik op de groepsfoto.

ameland 2012 dames

Bekijk het clubblad van juni 2012.

Klik op de afbeelding om digitaal het clubblad door te bladeren.

 clubblad doelbewust

Beker- en Competitieindeling VIOD 1 seizoen 2012/2013

 
Beker wedstrijden:

18 augustus:    VIOD 1 – ONR 1
21 augustus:    BCV 1 – VIOD 1
25 augustus:    Marum 1 – VIOD 1

Volgend jaar zit VIOD heren 1 bij de volgende ploegen ingedeeld:
 
Anjum 1                             Ouwe Syl 1
ASC 1                                Ropta Boys 1
Drogeham 1                      Kootstertille 1
FC Birdaard 1                    Ternaard 1
Friese Boys                       VIOD 1
GSVV 1                             VVT 1
Marrum 1                           Wardy 1
 
viod bal
 

LEDENVERGADERING VOETBALVERENIGING VIOD OP 21 JUNI 2012 (19.00 UUR)

Het bestuur nodigt u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering die op donderdag 21 juni om 19.00 uur zal worden gehouden in de kantine. Yme van der Valk stelde tijdens de vorige ledenvergadering voor om de ledenvergadering te combineren met de vrijwilligersavond en dan bij voorkeur op de langste dag van het jaar, de zogenaamde 'Sinnekear'. Dit verzoek heeft het bestuur dan ook gehonoreerd en na afloop van de vergadering, rond 20.30 uur, wil het bestuur alle vrijwilligers bedanken in de vorm van een hapje en een drankje. In tegenstelling tot voorafgaande jaren worden alle jaarverslagen niet meer voorgelezen. De uitnodiging en de jaarverslagen kunt u HIER downloaden. Het financieel jaarverslag inclusief balans kunt u HIER downloaden. Ook liggen de stukken in de kantine ter inzage.

Het bestuur

 

De laatste wedstrijd van D1 is ondanks verlies een GROOT suc6

Zoals als elk jaar word er afgesloten met een wedstrijd tegen de heiten, dit jaar werd deze wedstrijd gespeeld op donderdag 7 juni!

2012-06-07 18.30.50

De E's op het BroeksterWalden toernooi!

Vorige week vrijdagavond speelden de F’jes hun laatste wedstrijden van dit seizoen, dit keer was het de beurt aan alle E’s. Ook zij namen deel aan het Broekster Wâlden toernooi.

es 6

Veteranen VIOD Tienhoven winnen in Driezum van VIOD 3

Afgelopen zaterdag stond er een uniek affiche op het programma op Sportpark Treffers Heech. Het Veteranenteam van onze naamgenoot VIOD uit Tienhoven (Utrecht) kwam op bezoek in Driezum. Het bleek een doorslaand succes. Na een broodje verzorgd door Tjeerd Visser en het uitwisselen van cadeaus (de gasten uit Tienhoven hadden iets groter uitgepakt) en de groepsfoto, kon er worden afgetrapt.

p1040793

VIOD neemt afscheid

Afgelopen donderdagavond heeft VIOD afscheid genomen van de spelers Jan Boonstra, Herman Annema, Pieter Meindertsma en Johan Tolsma en ook van interim trainer Leen Spek.

jan boonstra

Handelsonderneming Schaafsma wint Sponsortoernooi V.V. VIOD

Vrijdag 1 juni organiseerde de sponsorcommissie weer het jaarlijkse sponsortoernooi. Dit jaar waren er maar liefst negen bedrijven verdeeld over acht deelnemende teams. Omdat niet elk bedrijf zelf een volledig team op de been kon brengen werden er een paar combinaties gemaakt. De scheidsrechters van vanmiddag waren Adema, Lania en Swart. Deze ervaren  mannen hadden geen enkel probleem om alle wedstrijden in goede banen te leiden.

sponsortoernooi 3

BroeksterWalden toernooi voor F1, F2 en F3

Vrijdagavond speelden de F’jes hun laatste wedstrijden van dit seizoen. En wel tijdens het Broekster Wâlden toernooi bij de buren in Damwoude.

bw 1

Techniektrainingen VIOD doorslaand succes bij VIOD.

De eerste techniektrainingen onder leiding van Marco Alkema uit Drachten zijn achter de rug. In totaal tien trainingen leerden ongeveer 60 jongens en meisjes naast de bekende kap- en draaioefeningen ook de overstap, de schaar en de Zidane.

tt 4

BroeksterWalden toernooi voor MD's, D's en C's

Nadat de F’s vrijdagavond met drie mooie bekers naar huis keerden, was het vandaag de beurt aan de heren en dames van de MD’s, de D’s en de C’s. Het Broekster Wâlden toernooi in Damwoude zou ook door hen worden gespeeld. En hoe!

cs

Straatvoetbal D's en E's

De jeugdcommissie ontving tot driemaal toe een nieuw wedstrijdprogramma en geen wedstrijdreglement. Voor alle drie VIOD teams bleek dat er minimaal twee teams in de poule niet op kwamen dagen. Voor alle drie teams gold dus minimaal een uur wachten voordat we aan het toernooi konden beginnen.

straatvoetbal 2012 1

Programma VIOD heren 1 de komende tijd

Beachsoccer in Oude Mirdum op 23 juni    Voor de poule indeling klik hier     

Eerste training A-selectie is op zaterdag 11 augustus om 10.00

beachsoccer 8

Foto pagina's zaterdag 26-05-2012

Voor de foto's van VIOD F1 - Fean'58 F2 klik hier (F1 kampioen)

Voor de foto's van VIOD E2 - ASC E1 klik hier

Voor de foto's van VIOD E3 - Buitenpost E6 klik hier (E3 kampioen)

Voor de foto's van VIOD D1 - Birdaard D1 klik hier

Voor de foto's van Twijzel Da1 - VIOD Da3 klik hier

Voor de foto's van WTOC 1 - VIOD 1 klik hier

Viod E3 in zenuwslopende wedstrijd naar KAMPIOENSCHAP

Driezum – na negen wedstrijden te hebben gespeeld en met een gelijk aantal punten moest de strijd om het kampioenschap in de laatste competitiewedstrijd worden beslist. VIOD E3 ontving zaterdag naaste concurrent Buitenpost E6 op een zonovergoten “Treffersheech” te Driezum. Het doelsaldo van VIOD E3 was beduidend beter en een gelijkspel of overwinning zou dan ook voldoende zijn om het kampioensschap binnen te halen. Detail: de enige wedstrijd die in de voorjaarsreeks was verloren was tegen Buitenpost.

img 6520

Fotopagina's 19-05-2012

Voor de foto's van de wedstrijd BroeksterWalden F5 - VIOD F1 klik hier

Voor de foto's van de wedstrijd BroeksterWalden D3 - VIOD D1 klik hier

viod bal

VIOD B1 Ongeslagen Kampioen

Afgelopen zaterdag is Viod B1 op grootse wijze kampioen geworden. Na een 3-1 overwinning thuis tegen Vvt B1, is de ploeg met nog één speelronde niet meer te achterhalen voor de naaste belager. Toevalligerwijs gaat het hier om Vvt B1. Viod staat voorafgaand aan dit duel drie punten voor op Vvt op de ranglijst, met nog twee duels te spelen. Bij een overwinning is Viod zeker kampioen en met deze gedachte gingen de jongens ook het veld in

bs 11

VIOD wint thuis van WTOC

Afgelopen zaterdagmiddag moest de ploeg uit Driezum/Walterswald thuis aantreden tegen WTOC, voor een plekje in de 3de  klasse van het zaterdagvoetbal. VIOD genoodzaakt om voor lijfsbehoud te spelen en de buren uit Oudwoude voor promotie naar de 3de klasse. VIOD kon deze middag niet beschikken over goudhaantje Pieter van den Bosch, die ziek thuis verbleef. En ook de oudgedienden Jan Boonstra, Johan Tolsma en Albert Boersma waren niet inzetbaar. Dus een jong team onder aanvoering van Jelmer Visser en Jouke Bosgraaf zouden de klus deze middag moeten klaren.

viod-wtoc 4

Zeer Belangrijke overwinning VIOD F1

Maandag 14 Mei moest het Sterrenteam van Romke Wielstra en Doede Wielstra Het opnemen tegen de mannen van Eastermar F1. We konden vandaag goede zaken doen om de strijd om het kampioenschap, met nog 3 wedstrijden op het schema moest dan wel de 3 punten in Driesum blijven. Vooraf aan de wedstrijd hadden alle spelers er heel veel zin, maar werd er wel serieus omgaan met de wedstrijd die komen zou.

f1

12-05-2012: VIOD D1 - Trynwalden D2 (4-3)

De tegenstander van afgelopen zaterdag was VC Trynwâlden d2, deze club is in 2009 ontstaan door een fusie tussen Trynwaldster Boys en vv Trynwâlden. Zij kwamen maar met 10 man opdagen door veel afzeggingen op het laatste moment. Van onze kant werden Nicky en Martijn bereid gevonden om ieder een helft met de tegenstander mee te spelen. Op deze manier konden we toch nog mooi 11 tegen 11 spelen.

ds 12-07-12 1

Sponsorcommissie heet nieuwe sponsoren van harte welkom

Het is goed te zien dat er steeds meer bedrijven zijn, die  VIOD willen steunen. In de afgelopen periode zijn Sport- & Loopadviesbureau Hugo Veenker en Notenbomer Uw Slager  uit Kollum, als nieuwe sponsoren verwelkomt. C1000 van der Veen  heeft haar sponsorpakket uitgebreid en heeft een nieuw reclamebord  gekregen.

reclaborden 11-05-2012-12

Pieter van den Bosch scoort zijn HONDERDSTE doelpunt voor VIOD

Afgelopen zaterdag speelde VIOD haar laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen in Driezum tegen Ternaard. Nu volgt nog de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 3de klasse B, daarin wordt er aanstaande zaterdag in Driezum gespeeld tegen Wtoc om 14.30.

dsc 0052

Jan Boonstra speelt laatste competitieduel voor VIOD

Afgelopen zaterdagmiddag heeft Jan Boonstra zijn laatste competitieduel voor vvVIOD gespeeld. Na een imposante amateur carrière bij de vereniging uit de Driezumer wouden heeft hij besloten om zijn schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Na 20 seizoenen is het wel welletjes geweest voor Boonstra, die tijdens deze wedstrijden altijd de blauw witte kleuren met trots heeft gedragen.

viod1 - ternaard 14

Sluiting sportvelden

De gemeente Dantumadiel heeft meegedeeld dat de sportvelden in de gehele gemeente gesloten zijn van:

maandag 11 juni tot en met zondag 12 augustus 2012

Voor Viod geen bevrijdingsfestival!

Afgelopen zaterdag op Bevrijdingsdag moesten de heren van Viod 1 onder leiding van Leen Spek aantreden tegen de veel hoger in de ranglijst staande Hardegarijp 1. In het gehele land vierden mensen de bevrijding, deze bevrijding kon ook voor 1 van deze beide ploegen komen. Hardegarijp kon nog een periode pakken en hierdoor een ticket krijgen tot de promotie/ nacompetitie. Viod moest vandaag winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en zicht te houden om eventueel de nacompetitie ook te ontlopen. Kortom een wedstrijd met veel belangen! Deze belangen liepen soms zo hoog op dat dit enkele gele maar ook een paar rode kaarten opleverde.

hardegaryp-viod 6

Fotopagina's zaterdag 05-05-2012

VIOD C1 - Amelandia C1 (0-2)  Voor foto's klik hier

VIOD E1 - Kootstertille E1 (6-8)  Voor foto's klik hier

VIOD E2 - Drachtster Boys E5 (1-6)  Voor foto's klik hier

VIOD F3 - Harkemase Boys F5 (1-7)  Voor foto's klik hier

VIOD MD1 - BroeksterWalden MD1 (3-2)  Voor foto's klik hier

VIOD sponsortoernooi is gewoon bedrijf tegen bedrijf

De uitnodigingen voor het jaarlijkse VIOD sponsortoernooi zijn verstuurd. We spelen net als andere jaren bedrijf tegen bedrijf. Heeft uw bedrijf te weinig collega’s om een team samen te stellen, dan bent u dit jaar ook uitdrukkelijk uitgenodigd. Wij zorgen dat u een volwaardig team krijgt. Mocht u als sponsor deze uitnodiging niet hebben gekregen, wilt u dan contact opnemen met Harmen Schaafsma via 06-15677115.      

In verband met de organisatie verzoeken wij om de aanmeldingsformulieren uiterlijk vrijdag 11 mei naar ons terug te sturen.      

De sponsorcommissie.

Uitnodiging Sponsortoernooi 2012

4-4 Toernooi; als vanouds gezellig

Als vanouds gezellig, zo kon je het 4-4 toernooi van VIOD noemen. Dit keer niet op 5 mei, maar toch was er genoeg animo, het is immers vakantie! Dik honderd voetballers (en ook niet-voetballers) namen deel. De B’s speelden dit jaar geen toernooi, maar hielpen grotendeels als vrijwilliger. Super, want lang niet het gehele kader had een vrije middag en daarom was het krap om genoeg scheidsrechteren en begeleiders te vinden.  Er waren zelfs ‘memmen’ als leidster die nog niet wisten wat een dug-out is, maar…dat getuigd maar weer van de inzet!

4-4 11

VIOD laat zich de kaas van het brood eten

Afgelopen zaterdagmiddag moest de equipe van trainer Leen Spek thuis aantreden tegen Wykels Hallum. De thuisclub moest het doen zonder de gebleseerden: Johan Tolsma, Berend Jan Castelein, Nykle Durk van der Valk, Albert Boersma en de geschorste Jouke Bosgraaf. Een puzzel voor de trainer die daardoor vanuit de tweede selectie aanvulling kreeg in de personen van Tseard Visser, Doede Wielstra, ook op de bank plaatsgenomen was Hein Visser, waarmee de broers Jelmer, Tseard en Hein Visser voor het eerst samen deel uitmaakten van de selectie. Voor VIOD één van de finales om lijfsbehoud in de 3de klasse te bewerkstelligen. Daar hebben de mannen nog 3 wedstrijden voor, tegen respectievelijk Wykels Hallum, Hardegarijp en Ternaard.

viod-wh

25-04-2012: Foto's toernooi F-jes in Veenwouden.

Gisteren deden de F's allemaal mee aan een toernooi in Veenwouden. Niemand ging er met een prijs vandoor, maar er werd fantastisch gevoetbald!

toernooi fs 17

Afgelopen zaterdag groot feest!

 
Onder de musicale leiding van "De Kolkenblazer" was het afgelopen zaterdag groot feest in de kantine.
Voor meer foto's klik hier.
 
001

VIOD D1 vergeet punt te pakken tegen ‘kampioen’ BBC D2

Na de zeer goede wedstrijd van vorige week tegen Birdaard D1 lijkt de D1 van VIOD zich weer te herpakken in de competitie! Vandaag stond BBC D2 op het programma, deze ploeg lijkt gemakkelijk kampioen te worden met al 6 punten voorsprong op de rest!

ds

VIOD verliest thuis van Stiens SC

Vandaag staat de wedstrijd VIOD – Stiens op het programma. De ploeg van Leen Spek wilde deze wedstrijd winnen om zo op gelijke hoogte met Stiens te komen. Viod moest het vandaag doen zonder de geblesseerde spelers Berend Jan Castelein, Jelmer Visser en Nykle Durk van der Valk.

viod -stiens

VIOD neemt nieuwe kleedaccommodatie in gebruik

De rollen waren vanmiddag bij de opening van de vier nieuwe kleedkamers omgekeerd. Nu eens niet een bestuurder die het lintje mocht doorknippen maar het jongste lid bij de jongens, Timo de Boer (5) en het jongste lid bij de meisjes Geertje Bijlsma (8). Als ware VIPS werden deze twee voetbaltalenten in een grote Amerikaanse auto (Crysler Newport) naar sportpark ‘Treffers Heech’ vervoerd. Uitgedost in passende kleding kweten zij zich geweldig van deze moeilijk taak.

 dsh3971

TOP-vrijwilliger en vakman ‘Pur Sang’ Appie Postma, schenkt VIOD het Pièce de résistance!

Vrijdag 20 april, met als kers op de taart, schenkt Onderhouds- en klussenbedrijf Appie Postma VIOD een mozaiek tegeltableau met daarop een logo van VIOD.

Deze vakman ‘Pur Sang’ heeft al heel veel tijd in de nieuwbouw gestoken en als verrassing bracht Appie Postma gisteren met hulp van de andere vrijwilligers Piter en Pieter Ele een schitterend kunstwerk aan.

003

’De Donia’ schenkt anatomische poster.

 
TEAMVERZORGER VIOD 1 - Bjenze Kobus, bekijkt aandachtig de door’De Donia’ aangeboden; Anatomische poster Spierstelsel van het Menselijk Lichaam.

006

14-04-2012: Birdaard D1 - VIOD D1 (1-5)

Vandaag de uitwedstrijd in en tegen Burdaard. Dit zijn altijd leuke wedstrijden want meestal zijn we ongeveer gelijkwaardig. In deze voorjaarscompetitie doet Burdaard het tot nu toe beduidend beter dan wij want ze staan met Bergum-BCV gedeeld bovenaan. We waren dus gewaarschuwd en na de slechte wedstrijd van vorige week mocht er wel weer even uit een ander vaatje worden getapt!

img 0282

Vrijwilliger(s) / Sponsor(en) bedankt

Voorgeschiedenis

Het jaar is 2010 ‘het voortraject’, de plannen voor de nieuwbouw krijgen eindelijk vorm. Na het maken van een voorlopig schetsontwerp en deze te bespreken met de verschillende gelederen (leden en sponsoren) binnen de club is hier een mooi plan uit voortgekomen.

foto 1

Donderdag, vrijdag en zaterdag Expo in Nije Warf

 
Aanstaande donderdag 19 april vanaf 14:00 uur tot en met zaterdag, is in de Nije Warf weer de drie-jaarlijkse bedrijven-Expo van onze regio. Het thema is “de regio bloeit”. Veel van onze sponsoren zullen zich hier presenteren.
Er zijn 56 stands, waarvan 16 sponsor van VIOD zijn. Het is zeker de moeite waard om hier te gaan kijken. Klik voor de introfilm op: www.radionof.nl
 
Openingstijden:  
Donderdag 19 april   14:00 tot 21:00 uur  
Vrijdag 20 april          14:00 tot  21:00 uur  
Zaterdag 21 april       11:00 tot 17:00 uur 

Selectie E1 2012/2013

e1 klein

Jorn de Boer
Sake Dijkstra
Folkert Bremer
Sander Boersma
Moniek Visser
Mats v/d Berg
Minke Fennema
Imke-Klarie Boersma
 
Trainer: Raymond van Zandvoort 06-11032503
Leiders: Sierd Boersma 0511-423275
              Gerroelland Visser 0511-465800   
 

Selectie B1 2012

 b 1 teamfoto 2011-2012

Selectie:
Erik van der Veen
Jarinus Germeraad
Jeroen Krol
Yoram Nanne
Marcel Postma
Wietse Kloosterman
Tjam Wiersma
Hein Visser
Klaas Kramer
Pieter de Vries
Nico Sijtsema
Johan Damstra
Mark Veenstra
 
Trainer: Siebe Fennema,          0511-423113     roelof666@hotmail.com
Leider: Sytze Wiersma,             06-52026547     

14-04-2012: VIOD B1 - Rottevalle B1

bs 2

Selectie F2 2012/2013

f2 klein

Timo de Boer
Jan v/d Veen
Jesper v/d Zwaag
Neeltje Dijkstra
Andries Posthuma
Iwan de Jager
Matthijs Dillema
Atte Sjoerd Visser
Jorani Jami de Haan
Marijke Kommerie
Rianne Postma
 
Trainer: Mark Veenstra 0511-423330 of 06-50870900
Leiders: Klaas Postma 0511-425151
              Johanna Boersma

Selectie H-tjes 2012/2013

 h-tjes teamfoto 2011-2012
 
Jille Jongsma
Jacob Boersma
Jitse-Anco van Meekeren
Bauke Schaafsma
Anton Boonstra
Bjorn Bosgraaf
Wietze Hedman Annema
 
Trainer: Baukje de Vries 06-11086408
Trainer: Judith van der Veen 06-15368708

Selectie F3 2012

f3 teamfotos

Selectie:
Timo de Boer
Andries Posthuma
Iwan de Jager
Pieter Woeling
Fokke van der Veen
Jan Roelof Raap
Matthijs Dillema
Sem Bosgraaf
 
Trainer:  Mark Veenstra,         06-50870900    mark123veenstra@msn.com
Leider:  Gerrit Woelinga,         0511-425774    gerrit-alie@hotmail.com
Leider:  Filipus van der Veen, 0511-423285    tjitskevanderveen@hotmail.com   
                                                06-46406997

 

VIOD wint van Oostergo

Voor VIOD stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Oostergo uit EE op het programma, waar de heenwedstrijd nog met 2-7 werd verloren, werd er zaterdag zeer verdiend met 1-3 gewonnen door Viod Driesum. Waardoor de ploeg de stijgende lijn van na de winterstop goed doorzet

oostergo-viod 5

VIOD wint in een knotsgekke wedstrijd van Ternaard

Waar het leek dat de equipe van Leen Spek de wedstrijd al na een kwartier beslist had, kwam er een onverwachtse ommekeer van de kant van Ternaard. VIOD wist pas in het einde van de wedstrijd de draad weer op te pakken en de drie punten mee te nemen naar Driesum.

ternaard-viod 6

07-04-2012: VIOD D1 - BroeksterWalden D3 (1-3)

Vandaag de eerste thuiswedstrijd van onze voorjaarscompetitie tegen Broekster Wâlden d3. Deze ploeg hebben we nog niet eerder ontmoet en het was dus van te voren even afwachten wat we tegen zouden komen.

viod jeugd 07-04-2012-46

07-04-2012: VIOD 3 - Oostergo 3 (10-7)

Deze mooie ‘koude’ lentedag op sportpark  “Treffersheech” stond in het teken van, de terugkeer van onze topscoorder allertijden,  Siebe Postma keert terug op het voetbalveld na een zware knieblessure. De terugkeer van Siebe  stond tegelijkertijd gelijk aan een zeer spectaculaire wedstrijd.

pict1622

Viod verliest thuis van Zeerobben

Vanmiddag stond het duel met de nummer twee van de ranglijst op het programma. Viod had al vijf wedstrijden niet meer verloren en wil vanmiddag graag punten pakken om rechtstreekse handhaving te behalen en Zeerobben wil de druk op koploper Kollum hoog houden in de race om het kampioenschap. Beide ploegen wilden dus graag een overwinning  boeken.

viod-zeerobben 10

VIOD opent 20 april nieuwbouw sportcomplex ‘Treffers Heech’.

Door tientallen vrijwilligers is ruim anderhalf jaar keihard gewerkt om de nieuwbouw van VIOD te realiseren. Deze nieuwbouw bestaat uit vier kleedkamers, twee kleedkamers voor scheidsrechters, kassahokje, een behandelkamer en opslagruimte voor materialen. Op vrijdag 20 april is het dan zover dat deze nieuwbouw officieel in gebruik kan worden genomen. Voor de officiele uitnodiging klik "lees meer".

nieuwbouw

VIOD Zwemfestijn groot succes

Een vol Tolhuisbad, badpersoneel te weinig en stralende gezichten. Dat was wel zo’n beetje wat VIOD gisteravond teweegbracht in Dokkum. Het zwemuitje voor de gehele vereniging was een groot succes.

zwemmen 14

VIOD 2 weet met een man minder toch Kollum 2 te verslaan

Na de nederlaag van vorige week tegen Dokkum, herpakte VIOD zich vandaag weer helemaal! Niemand had gedacht dat we vandaag kans zouden krijgen tegen Kollum!

viod 2 001

VIOD pakt de volle buit in slotfase

Afgelopen zaterdag stond voor VIOD de uitwedstrijd tegen v.v. Dokkum op het programma. In de wetenschap dat men vier wedstrijden op rij niet had verloren, reisde de equipe van Leen Spek vol vertrouwen af naar Dokkum.

dsc 0052

Nieuwe kleding voor meisjes van VIOD

De meisjesafdeling van VIOD groeit door en daar hoort natuurlijk ook bijpassende kleding bij. Afgelopen maandag is er een fotoshoot geweest met clubfotograaf Duco Halbesma.

viod sponsors meisjes 26-03-2012-2

Sponsorcommissie heet nieuwe sponsoren van harte welkom

Het is goed te zien dat er steeds meer bedrijven zijn, die VIOD willen steunen. In de afgelopen periode zijn AcconAVM Adviseurs en Accountants en Bouwbedrijf Jan Hooghiemster als nieuwe sponsoren verwelkomt.

viod reclameborden 23-03-2012-19

VIOD 2 weet succes van vorig weekend niet door te zetten

 
Vorige week behaald het 2de van VIOD hun 2de winst van dit seizoen, het was duidelijk dat iedereen deze lijn wel wou doorzetten!
VIOD start vandaag weer sterk en kan goed meekomen de eerste 10 min, en krijgt ook zelfs kansen om op voorsprong te komen, maar weet ze niet te benutten.
 
schoenen3
 

VIOD zet stijgende lijn voort en wint

Driesum, treffersheech - Vandaag stond de wedstrijd VIOD- Rottevalle op het programma. Rottevalle doet het goed dit seizoen met een vierde plek op de ranglijst. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd er met 2-1 verloren. Een interessante wedstrijd dus. Met het mooie weer en vertrouwen van de laatste weken waren alle aspecten aanwezig voor een mooie wedstrijd.

viod-rottevalle 24-03-12 4

Het 2e van VIOD pakt weer eens 3 punten

Alweer een zaterdag middag met een heerlijk zonnetje aan de hemel, maar helaas is dat geen garantie voor 3 punten bij het 2de. Vorige week werd het maar liefst 8-0 voor BCV en dat is pijnlijk als je weet dat je het begin van de 1ste helft de betere ploeg was. Na een week te hebben nagedacht over de wedstrijd en het ongeloof dat het zo slecht ging werd er donderdag alweer met veel vertrouwen toegeleefd naar de wedstrijd tegen Hardegarijp.  

viod 2

VIOD D1 Vergeet te winnen van Kootstertille D1

Vorige week werd VIOD D1 van het veld gestuurd met een 8-0 verlies bij BBC. Nu stond ons Kootstertille te wachten, ook geen bekende tegenstander voor onze jongens! Dus moesten we maar afwachten hoe deze ploeg zou spelen, en gingen we vandaag maar van onze eigen kracht uit.

dscf7319

Techniektraining VIOD een 'boppeslach'

Na een lange voorbereiding startte gisteren eindelijk de techniektrainingen voor E. pupillen t/m C junioren. Maar liefst 36 meisjes en 33 jongens hadden zich hiervoor opgegeven. Deze zijn in 6 groepen onderverdeeld. Op elke groep bevinden zich twee trainers bestaande uit spelers van VIOD heren of dames 1.

pict1580

Viod pakt verdiend een punt bij koploper Kollum

Afgaande op de vorige ontmoetingen wist Viod dat het een lastige middag zou worden tegen Kollum. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen ruim verloren, maar de afgelopen wedstrijden werd er het nodige zelfvertrouwen getankt, waardoor iedereen bij Viod geloofde in een goed resultaat. Viod miste vanmiddag Albert Boersma en Marcel van der Meulen vanwege een schorsing, maar daar  tegenover stond de terugkeer van René van der Veen na een duel schorsing.

viod bal

VIOD zoekt vrijwilligers

VIOD is een voetbalvereniging met ruim 250 leden. Het is geen gemakkelijke opgaaf om iedere week elk team te laten trainen en voetballen. Daar komt heel wat bij kijken. De VIOD organisatie steunt dan ook op een groep van ongeveer 100 vrijwilligers. Dit zijn bestuurs- en commissieleden, trainers, leiders, scheidsrechters, beheerders van terreinen en gebouwen, schoonmakers, kantinemedewerkers, enz. Een prachtig staaltje van vrijwilligerswerk is de bouw van de vier kleedkamers. Toch kampt ook onze vereniging met een te kort aan vrijwilligers. Wij zijn per direct op zoek naar

·een voorzitter;
·twee kantinecommissieleden;
·kantinemedewerkers op zaterdagochtend;
·gastvrouw/gastheer in de kantine op de zaterdagen;
·scheidsrechters;
·leider VIOD dames 2.
 
vrijwilligers 1

Nieuwe trainingspakken voor Viod MC1 en Viod B1

Alle  meiden van Viod MC1 en de jongens van Viod B1 waren rond kwart voor 9 in de kantine. Ze kregen vandaag hun trainingspakken uitgereikt door de sponsoren van Club-Play.

mc1 b1 002

10-03-2012 BBC D2 - Viod D1

Na 2 gewonnen oefenwedstrijden, tegen V.C.R. en Broekster Wâlden, op rij was het vandaag weer tijd voor de competitie. We zitten in een competitie met 6 teams en er wordt tegen iedereen een keer uit en thuis gespeeld. In de winterstop is Klaas Kerkstra gestopt met voetballen, ook jij nog bedankt voor je inzet maar we hebben er ook gelijk weer een lid bijgekregen: Sjoerd Gerben Wiersma, zodat het aantal spelers van ons team op 16 blijft.

d1 2

VIOD verdiend meer tegen Rijperkerk

Zaterdagmiddag moest VIOD aantreden tegen middenmoter Rijperkerk. VIOD kon deze week trainen met een fitte selectie zodat trainer Leen Spek keuzes moest maken wie er zaterdag bij de selectie zaten. Edwin Roodhart maakte zijn competitie debuut op linksback positie vanwege de schorsing van René v.d. Veen.

viod-rkerk

Zeg Nope tegen Drank en Dope

De B’s hebben een belangrijke wedstrijd gewonnen en de trainer trakteert daarom op een kistje bier. Wat doe je met de vier spelers die nog geen zestien zijn? Zij mogen volgens de wet nog geen alcohol drinken..!

De A’s houden een kampioensfeestje in de kantine en daarbij wordt de nodige alcohol genuttigd. De A’s zijn omdat er geen B’s geformeerd konden worden, aangevuld met spelers uit de C’s. Wat doe je als trainer, leider, bestuurslid of barmedewerker als je ziet dat de jongens onder de 16 jaar ook meedrinken..?

Geen winnaars in derby Anjum - VIOD

Een klassiek degradatieduel kregen we vandaag te zien. Met slecht voetbal en veel strijd. Waar naar 90 minuten worstelen een gelijke stand op het scorebord werd getoverd. Alle naaste concurente wisten te winnen hierdoor komt rechtstreekse degradatie verdacht dichtbij voor beide clubs!

viod bal

Alle thuiswedstrijden VIOD afgelast i.v.m. begrafenis Alie de Vries

Het bestuur heeft in overleg met de KNVB besloten alle thuiswedstrijden op zaterdag 3 maart uit te stellen. Dit in verband met het overlijden en de begrafenis van Alie de Vries-van der Zaag, moeder van Tjidsger de Vries, speler van VIOD 3 heren. Ook de uitwedstrijd van VIOD 3 tegen SCV 5 is geschrapt. Alle wedstrijden zullen door de KNVB opnieuw worden vastgesteld.

Het bestuur.

VIOD D1 wint hun oefenwedstrijd van VCR D1

Elk jaar speelt VIOD D1 een oefenwedstrijd tegen VCR D1, zo ook dit jaar. Het was niet de eerste wedstrijd van VIOD D1 er was ook al geoefend tegen Zwaagwesteinde D1 maar die waren een maatje te groot, en daar werd maar liefst 14-1 van verloren! Het verschil zit hem in de team indeling door dat zei 2 D teams hebben kunnen zei 1 op het sterkst indelen! En dat kan zo'n club als VIOD niet doen.

img 3688

VIOD 3 komt tekort tegen Ropta Boys 3

Afgelopen zaterdag stond voor VIOD 3 het eerste duel na de winterstop op het programma, de mannen van coaches Siebe Postma en Tjeerd Visser mochten meteen aantreden tegen koploper Ropta Boys in Oosternijkerk. Ropta was de bovenliggende ploeg en creeerde een aantal kansen, de voorwaartsen van Ropta hadden het vizier echter niet op scherp staan en wisten aanvankelijk niet te scoren.

r. v. v. k

Alie de Vries-van der Zaag na een ernstig verkeersongeval overleden

Zaterdagavond rond 18.45 uur vond op een steenworp afstand van het sportcomplex 'Treffers Heech' te Driezum een verschrikkelijk verkeersongeluk plaats, dat één leven eiste. Alie de Vries-van der Zaag, de moeder van ons lid en speler van VIOD heren 3 Tjidsger de Vries, overleed ter plaatse. Haar man Tiemen is in zorgwekkende toestand per traumahelikopter afgevoerd naar het UMCG te Groningen. Wij wensen Tjidsger, zijn zuster Tineke en hun partners en kinderen veel sterkte toe om deze enorm klap te verwerken. Onze medeleven gaat natuurlijk ook naar alle betrokken familieleden uit en dan met name naar de moeder van Alie de Vries-van der Zaag. In gedachten zijn wij ook bij de familie Dijkstra.

Het bestuur van v.v. VIOD.

VIOD verliest thuis van AVC

Om half 3 begon de wedstrijd en AVC mocht de bal in het spel brengen. De wedstrijd ging op en neer en van beide kanten werden er kansen gecreëerd. Een corner van Johan Tolsma kon nog net uit de goal worden getikt door de keeper van AVC. Ook Nykle Durk wist de bal net niet in het doel te krijgen, de bal belandde over de keeper net naast de goal.

viod heren damstra 18-02-2012-5

Eerste sponsoravond VIOD succesvol en gezellig

Afgelopen vrijdagavond kwamen voor het eerst in de geschiedenis van VIOD de sponsoren bij elkaar, om met de sponsorcommissie van gedachten te wisselen over diverse onderwerpen.

dsc 0004

Hoofdsponsor Damstra schenkt eerste selectie presentatiekleding

Koninklijke Damstra Installatietechniek heeft begin dit jaar onze eerste selectie voorzien van presentatiekleding. Dit bestaat uit een polo, een trui en een broek. Daarnaast heeft Damstra ook nieuwe inloopshirts beschikbaar gesteld. Afgelopen zaterdag was er een fotoshoot bij Damstra, met fotograaf Duco Halbesma. Na afloop had de familie Damstra koffie en gebak klaar staan om het moment helemaal feestelijk te maken. Namens de eerste selectie en de sponsorcommissie bedanken wij Damstra nogmaals voor het gestelde vertrouwen en het beschikbaar stelling van presentatiekleding.

viod heren damstra 18-02-2012-5

F2 reserverkampioen Dantumadiel Cup

Damwoude – Wat was het een verrassing dat F2 na een helemaal niet zo’n geweldig zaalseizoen toch was geplaatst voor de finale van de Dantumadielcup. Zonder Debbie, maar met Tsjikke Bijlsma en Anke Margryt toog het hele elftal dus naar Damwoude.

f2

E2 derde Dantumadeelzaalvoetbalcompetitie

De heren en dames van E2 hebben afgelopen zaterdag de derde plaats behaald in de Dantumadeelzaalvoetbalcompetitie. Deze competitie liep de gehele winterstop door.

e2 5

VIOD dameskader in Muzyk yn bedriuw

Morgen, vrijdag 17 februari, zullen op Omrop Fryslân Radio in het programma ‘Muzyk yn Bedriuw’ de favoriete plaatjes te horen zijn van de kaderleden van het damesvoetbal binnen VIOD. Alle trainers, leiders en overige kaderleden hebben hieraan meegewerkt. De damescommissie wil langs deze weg iedereen die bijgedragen heeft aan het succes van het vrouwen- en meidenvoetbal bedanken voor haar of zijn inzet. Speciaal moet daarbij Afien Gros worden genoemd. Zij gaat in april emigreren naar Singapore, waar haar partner Fons Wijbenga een baan als piloot heeft aanvaard. Voor Afien is speciaal 'Take my breath away' van Berlin aangevraagd. Dit is namelijk de titelsong van de film Top Gun, die het verhaal verteld van een stel Amerikaanse piloten.

omropfryslan 

Muzyk yn Bedriuw is te beluisteren tussen 9:00 en 11:00 uur. U kunt ook online luisteren via de website van Omrop Fryslân.

VIOD wint verdiend in Friesche Palen

VIOD heerst in uit wedstrijd tegen RWF en weet voor het eerst dit seizoen eindelijk de nul te houden.

Zaterdagmiddag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen RWF uit Frieschepalen op het programma. Een tegenstander die bij VIOD nog goed in het geheugen stond na de 4-2 nederlaag vorig jaar september. Vandaag wisten de blauwhemden met 3-0 te triomferen en zo aansluiting te houden in de onderste regionen van de 3e klasse B. VIOD moest het deze middag doen zonder de geschorste Ruben Roodhart en de geblesseerde Pieter van den Bosch.

viod bal

Fotopagina Anne Waterlander OFKZ

Fotograaf Anne Waterlander was natuurlijk ook aanwezig bij de finaleronde van het OFKZ. Om alle foto's te bekijken en te bestellen zie www.x-lent.nl.

 dsc 2044

VIOD heren 1 door toernooiwinnaar Drs. Vijfje uitgeschakeld

Dat de vrouwen van VIOD goed presteerden op het OFKZ is al geen nieuws meer, maar dat de heren de achtste finales zouden halen was een geweldige verrassing. VIOD begon sterk door Irnsum met 2-0 te verslaan. De twee volgende opponenten hadden beide het toernooi een keer gewonnen.

viod heren ofk franeker 14-01-2012-31

VIOD 1 ook door naar de finaledag OFKZ te Franeker

Nadat VIOD dames zich maandag vrij gemakkelijk hadden geplaatst voor de finaledag aanstaande zaterdag van het OFKZ te Franeker, was het donderdagavond de beurt aan de heren. VIOD heren 1 startte slecht door een 2-0 verlies tegen SDS. Maar daarna begon de machine langzamerhand op toeren te geraken.

dsc 1482

‘Lytse’ Durk vrijwilliger van het jaar van de gemeente Dantumadiel

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging VIOD werd Durk Bijlstra verrast door de gemeente Dantumadiel in de persoon van wethouder Ronald Dijksterhuis. Jaarlijks reikt het gemeentebestuur een oorkonde met een cadeaubon en bloemen uit aan een vrijwilliger die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Wethouder Dijksterhuis noemde de vrijwilligers de ruggengraat van de samenleving en dit is zeker van toepassing op ‘Lytse’ Durk. Deze duizendpoot van VIOD is wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, barmedewerker en zorgt op vrijdag er voor dat de kantine en kleedkamers elke weekend weer super schoon zijn.

lytse durk 1

VIOD kerstzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd

Het was weer zover afgelopen woensdag was het V.V.VIOD kerstzaalvoetbaltoernooi er weer! Van ‘s morgens 09:00 uur tot 17.30 kon de gehele jeugdafdeling onderling uitmaken welke mix het sterkste was. We begonnen met de F’s, die dit jaar verkleed mochten komen! Dat was een succes, van profvoetballer tot muis en van soldaat tot bruidspaar; zo’n beetje alles was er te vinden. Voor de drie allermooist verklede kinderen was er een prijs.  Alhoewel het heel lastig was om de keuze te maken, werd gekozen voor de muis (Kees Vrieswijk), een koe(Christina Bruining) en de soldaat (Jan Roelof Raap). Deze kinderen kregen een mooie bal.

dsc 0025

De B's net niet door naar vervolgrondes!

De B's zijn vandaag net niet doorgegaan naar de vervolgsrondes van het KNVB zaalvoetbal. In de Trimmer werd de eerste wedstrijd uiteindelijk cruciaal met 3-2 verloren van Wardy. In de tweede wedstrijd werd het publiek getrakteerd op een doelpuntenregen; 8-1 winst tegen Bija. Daarna werd ook gewonnen van Ternaard met 5-0 en van Birdaard met 2-1, maar dat was helaas niet genoeg want Wardy verspeelde verder geen punten.

bs 1

De D's en C's naar SC Heerenveen - FC Oss

Met een bus vol enthousiaste spelers en ouders werd het Abe Lenstra stadion gevuld. En de doelpuntrijke wedstrijd viel bij iedereen in de smaak (evenals de vele consumpties). Iedereen bedankt!

viod d en c heerenveen 21-12-11 3

viod d en c heerenveen 21-12-11 2

SAKE STORE DANTUMADEEL CUP

Vrijdagmiddag 30-12-2011 om 15.30 in de Boppeslach te Damwoude is het weer zover, dan barst wederom de strijd los om de DANTUMADEEL CUP, waar de VIOD supporters altijd zeer goed zijn vertegenwoordigd.

POULE A                                          POULE B  

VIOD                                                Broekster Boys
SC Veenwouden                              VCR                    
Be Quick Dokkum                            Zwaagwesteinde (ZO)
Zwaagwesteinde (ZA)                      De Walden  

 
Het programma van de eerste poulewedstrijden:  

15.30 - 15.48 VIOD – SC Veenwouden  

15.50 – 16.08 Be Quick Dokkum – Zwaagwesteinde Za  

16.10 – 16.28 VCR - De Walden  

16.30 – 16.48 Broekster Boys - Zwaagwesteinde Zo12

Theo Alink nieuwe hoofdtrainer VIOD

Na een lange zoektocht is het bestuur van VIOD verheugd te kunnen melden dat een nieuwe hoofdtrainer voor het komende voetbalseizoen is gevonden in de persoon van Theo Alink. VIOD heeft met de uit Strobos afkomstige Alink een contract voor één seizoen gesloten. De geboren Amsterdammer heeft van 2007 t/m 2009 sc. Veenwouden 2 onder zijn hoede gehad. De afgelopen twee seizoenen was hij hoofdtrainer van sc.Ternaard.

VIOD C1 naar de Finale’s!

17 December hebben de C’s de poulewedstrijden gespeeld voor het KNVB Zaaltoernooi. Laat het nu zo zijn dat de C’s de poule hebben gewonnen en door zijn naar de finalepoule.

Deze finalepoule wordt gespeeld op 27 December in sporthal ‘de Boppeslach’ te Damwoude. Nu hebben zij heel veel steun nodig van de VIOD-supporters.

Dus bij deze, komt allen naar Damwoude om VIOD C1 te steunen op weg naar de finale’s in Franeker. Half 4 is de eerste wedstrijd en in de poule worden 3 wedstrijden gespeeld.

Kersttoernooi D's in Holwerd

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de 1e voorronde van het jaarlijkse K.N.V.B. zaalvoetbaltoernooi. Loran, Anne Jan, Tom, Folkert, Rido en Jelmer waren namens d1 afgevaardigd  in sporthal De Ynset te Holwerd, door ziekte was Renze afwezig en Jasper was onderweg naar Duitsland voor de kraker Schalke 04 tegen Werder Bremen.

ds 1

C's leveren prima prestatie in Damwoude!

De C's veroverden in Damwoude een eerste plaats in de poule en gaan daarmee door! Een prima prestatie wat lange tijd niet voor VIOD was weggelegd. Trainer Iebe, leiders Hielke en Rudi en grensrechter Eddie kunnen trots zijn. Nu maar hopen dat er in de volgende ronde op dinsdag 27 december weer zo goed gepresteerd wordt!

Alle toeschouwers bedankt.

cs 1

Massale steun voor het bestuur van VIOD

Het bestuur van voetbalvereniging had gisteravond een extra ledenvergadering uitgeschreven met maar één agendapunt, namelijk hebben de leden nog vertrouwen in het zittend bestuur. Nog nooit is een ledenvergadering zo goed bezocht als die van gisteravond. Ongeveer 100 leden, vrijwilligers en sponsors waren aanwezig.

viod bal

Voorzitter Oene van der Meulen stopt per direct

 
Oene van der Meulen heeft besloten om met onmiddellijke ingang zijn functie als voorzitter van VIOD neer te leggen. Onder zijn voorzitterschap kreeg het beleidsplan 'Presteren met plezier' handen en voeten. Echter het plezier om onze voetbalvereniging te leiden werd vooral de laatste tijd steeds minder.  In de drie seizoenen van zijn voorzitterschap zag hij VIOD 1 (heren) promoveren naar de derde klasse en VIOD dames 1 naar de landelijke eerste klasse.

Het bestuur

Extra Algemene Ledenvergadering op woensdag 14 december

Geacht VIOD lid, sponsor en vrijwilliger,

Wij nodigen u uit voor een extra Algemene Ledenvergadering op woensdag 14 december as.
Aanvang 19.30 uur in de kantine van vv.VIOD

Het bestuur heeft hiertoe besloten omdat wij helaas bijna dagelijks ondervinden dat er uit verschillende geledingen van de club veel kritiek op het functioneren van, en weerstand tegen ons als bestuur is. Omdat deze van dien aard zijn, achten wij het nodig om de leden te laten besluiten of het vertrouwen in het bestuur nog wel aanwezig is.

Als bestuur willen wij u/jullie erop wijzen dat het voor ons maar ook zeker voor de club uitermate belangrijk zal zijn dat elk lid van vv.VIOD deze avond aanwezig is. Daarom doen wij een klemmend beroep op iedereen om in het belang ons allen om toch vooral aanwezig te zijn op deze avond.

Met vriendelijke groet,

Ellie Feddema
secretaris vv.VIOD

VIOD E1 kampioen 03-12-2011

Na een overwinning vandaag met 4-1 op ODV E2 is E1 najaarskampioen geworden!

e2 03-12-11 kampioen 6

26-11-2011 VIOD D1 – Sc. Berlikum D1

Doordat de velden de afgelopen maanden overal erg goed bespeelbaar waren stond vandaag alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Er moest vandaag tegen Berlikum d1 worden aangetreden. Berlikum heeft 3 d-teams en d1 zal dus wel het sterkste zijn en dat is aan de stand op de ranglijst ook wel te zien want ze staan op nummer 2.

img 0908

Borsjtsj en Kartoflyanki voor de jeugdcommissie

Eens even geen vergadering, maar een etentje! De jeugdcommissie ging zaterdag inclusief aanhang op stap bij Otte in Driezum. De handjes moesten zeker uit de mouwen, want er moest zelf gekookt worden. Ongekende kwaliteiten kwamen naar boven toen! De Russische keuken stond centraal en de gerechten die tevoorschijn getoverd werden, waren heerlijk.

etentje jc 26-11-11 5

19-11-2011: Geel Wit D1 - Viod D1

Vandaag het uitje waar al zo lang naar uit gekeken werd door de jongens: naar Ameland. Dit betekende dat we vandaag extra vroeg aanwezig waren omdat het voetbaltenue al in Driezum aangedaan moest worden en daarna allemaal het ‘club van honderd’ trainingspak erover heen. Want straks op Ameland moest het erg snel om op de terugreis de boot van half 1 te kunnen pakken, haalden we deze boot niet dan zouden we pas om half 5 terug kunnen, dus er was sprake van een strakke planning.

viod bal

VIOD C1 – Wyckels Hallum C1

We begonnen klokslag 9 uur aan de wedstrijd met nog hele lap mist over het veld. We begonnen twijfelachtig aan de wedstrijd, we moesten zoeken om ons eigen spel. ook mede door een paar wijzigingen. 

c 1 teamfoto 2011-2012

Gretig VIOD wint in Stiens

Het was een vreemde week voor VIOD 1, er werd de hele week niet getraind, afgelopen dinsdag maakte Rikus van der Es zijn vertrek bekend aan de selectie en afgelopen donderdag stapte Viod keeper Pieter Meindertsma met zijn Kristine in het huwelijksbootje waar de hele selectie was uitgenodigd.

viod-kollum 3

Trainer Rikus van der Es (VIOD) levert zijn contract in

Per direct scheiden de wegen van trainer Rikus van der Es en voetbalvereniging VIOD. De belangrijkste aanleiding van zijn tussentijds vertrek is de mentaliteit van sommige spelers. Daarnaast is Van der Es van mening dat het vlaggenschip van VIOD te weinig punten onder zijn leiding heeft behaald. VIOD staat onderaan in de derde klasse B en heeft uit 9 gespeelde wedstrijden maar drie punten behaald. Van der Es hoopt door nu op te stappen dat zijn opvolger Leen Spek het tij wellicht nog kan keren. Het bestuur van VIOD betreurt zijn vertrek, maar heeft wel begrip voor zijn keuze.

VIOD website steeds vaker bezocht.

Anne Waterlander van www.x-lent.nl heeft de jaarcijfers betreffende de website www.viod-driezum.nl bekend gemaakt. Een vergelijking met voorafgaande jaren is, omdat de website vorig jaar mei online is verschenen, onmogelijk. Toch kan worden geconstateerd dat de bezoekersaantal fors zijn gestegen. In de periode 1 mei t/m 31 december 2010 werd de site 4345 keer door nog maar 1687 unieke bezoekers bezocht. In de afgelopen periode (okt – okt) wisten 9254 unieke bezoekers de weg te vinden naar www.viod-driezum.nl. Dit leverde in totaal maar liefst 23.736 bezoeken op. Opmerkelijk is dat de meeste bezoeken op Nederland na afkomstig zijn uit Rusland. De redactie is dan ook op zoek naar deze perso(o)n(en). Onze dank gaat dan ook uit naar alle tekstschrijvers en fotograven. Vooral door hun inzet is onze site uitgegroeid tot een aantrekkelijk medium voor vele voetballiefhebbers. Hieronder volgen nog enkele statistieken:

beste verkeersbronnen

bezoekers

De webmasters

12-11-2011: VIOD D1- Wykels Hallum D1

Na 2 twee wedstrijden op rij te hebben verloren werd het wel weer eens tijd voor de volle 3 punten. Beoogd slachtoffer hiervoor was Wykels Hallum, zij staan helemaal onderaan en dat moest dus kunnen. Maar van onderschatting mocht beslist geen sprake zijn want dat is ons al vaker raar om de kont geslagen.

bal in goal

Irnsum C1 – VIOD C1

Het is weer zaterdag en er schijnt een heerlijk herfstzonnetje prima weer om te voetballen. Door andere verplichtingen waren Jauke en Bernd niet van de partij en zo vertrokken we met 13 spelers richting Irnsum. De wedstrijd was door Irnsum verplaatst van 11 naar 12 uur en klokslag 12 uur gaf de scheids het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd.

schoenen3

Amelandia C1 – VIOD C1

We moesten zaterdag 5 november naar Ameland toe te voetballen en wel tegen Amelandia C1. Dit is voor ons een directe tegenstander op de ranglijst dus een punt op Ameland halen zou heel mooi zijn.

c 1 teamfoto 2011-2012

29-10-2011: Marrum D1 - VIOD D1

Na de overwinning van vorige week zitten we weer wat in de opgaande lijn. Maar het was al bekend dat we erg zwaar zitten ingedeeld en vandaag moesten we tegen zo’n topper spelen. Marrum d1 was vandaag de tegenstander en zij zijn de koploper in onze competitie.

bal in goal

VIOD vrijwilliger Corry Uitterdijk overleden

Na een lange periode van ziek zijn is maandag in alle vroegte in verzorgingshuis Berchhiem te Burgum Corry Uitterdijk overleden. Jarenlang volgde hij samen met Pieter Terpstra, Sieds Damstra, Hille Dantuma en Uilke Dijkstra de verrichtingen van het eerste elftal van VIOD. Voor onze vereniging zorgde hij er voor dat de voetbalvelden gevrijwaard bleven van mollen. Corry was niet alleen op zaterdagen op sportpark 'Treffers Heech' aanwezig, ook op doordeweekse dagen was hij hier vaak te vinden. De laatste tijd vaak met zijn maat Geert Tolsma. Corry zijn vrijwilligerswerk was vaak onzichtbaar. Hij zorgde er voor dat de 'verdwenen' ballen weer in het materialenhok kwamen te liggen. In 'Berchhiem' was het zijn broer Piet die hem elke zaterdagmiddag op de hoogte stelde van de resultaten van de VIOD teams. Dit was ook afgelopen zaterdag het geval. Direct daarna is hij in coma geraakt en daaruit niet meer ontwaakt. Het bestuur van VIOD wenst de familie veel sterkte en kracht toe om dit verlies te kunnen verwerken.

Verslag van bekerwedstrijden C1 tot nu toe

We starten met de “slechtste wedstrijd”  Even een kleine terugblik in vogelvlucht.

De start met de bekerwedstrijden tegen ASC kregen we dik aan de broek 0-13 en verliep voor ons dan ook zeer teleurstellend. Maar als je terug kijkt is dat eigenlijk niet verwonderlijk want de groep had nog maar 1 maal samen getraind en dat is natuurlijk geen goede basis om een wedstrijd te winnen, dus …… werk aan de winkel.

cs 002

VIOD 3 in tweede helft ruim langs Oostergo 3

Zaterdag 29 oktober speelde het derde elftal van VIOD uit tegen het derde elftal van Oostergo uit Ee. Een wedstrijd die gezien het verschil op de ranglijst gewonnen moest worden. Aangekomen in Ee bleek dat er geen scheidsrechter aanwezig was, na onderling overleg werd afgesproken dat de leider van Oostergo de eerste helft zou fluiten en VIOD-leider Tjeerd Visser de tweede helft.

heren 3 2011-2012

VIOD vergeet punt mee te nemen uit Rottevalle

Rottevalle – Voor VIOD Driezum stond de wedstrijd in Rottevalle op het programma, VIOD wilde eerherstel na de dikke nederlaag in Driezum tegen kampioenskandidaat Kollum, die zaterdag overigens beslag wist te leggen op de eerste periode in de derde klasse B, door van directe concurrent Zeerobben te winnen met 2-1, Zeerobben is de eerstvolgende tegenstander van VIOD volgende week zaterdag in Harlingen om 14.30.

schoenen3

Eerste plaatjesboek al vol?

Al dagen zonder kaas, ranja en borrelnootjes maar dan kon er op de aftrapdag van de voetbalplaatjes ook dubbel ingeslagen worden! Woensdag was er eindelijk de start van de actie in de C1000 en dat ging niet onopgemerkt. Een halfuurtje in de supermarkt en zeker twintig VIOD mensen kwamen voorbij. Van jong tot oud, van pake en beppe tot spelers, iedereen is enthousiast.

 001

Glaszuivere hatrick Romke Wielstra helpt VIOD 3 langs Burdaard 3

Afgelopen zatedag stond voor VIOD 3 het treffen tegen Burdaard 3 op het programma, een wedstrijd die eigenlijk een week eerder gespeeld zou worden maar geen doorgang kon vinden omdat Burdaard krap in de spelers zat. Afgelopen seizoen won VIOD nog twee maal van de mannen uit Burdaard en de algemene mening aan VIOD zijde was dat dit vandaag ook wel weer zou gebeuren.

2011-10-22 001

22-10-2011: BroeksterWalden D2 - VIOD D1

Na de dikke nederlaag van vorige week was er afgelopen week weer pittig getraind. Op de training gaat het steeds beter en het zou mooi als dat er vandaag ook eens zou uitkomen in de wedstrijd. Het was duidelijk een ander D1 dan vorige week. Er zat veel meer idee achter het spel dan vorige week en de inzet was ook beter en Brian deed het goed als voorstopper.

d 1 teamfoto 2011-2012

Eerste straatvoetbaltoernooi geslaagd!

Ondanks dat de informatie vooraf niet aan iedereen helder gecommuniceerd was, kan de jeugdcommissie terugkijken op een geslaagd KNVB straatvoetbaltoernooi. Dit toernooi hielden we vanwege het slecht voorspelbare weer, in de Nije Warf in plaats van ‘echt’ op straat.

straatvoetbal 22-10-2011

Gezocht: HOOFDTRAINER VV VIOD Driezum seizoen 2012/2013

Voetbalvereniging VIOD uit Driezum zoekt voor haar eerste elftal een enthousiaste en ambitieuze hoofdtrainer. De hoofdtrainer verzorgt de trainingen op dinsdag – en donderdagavond en begeleidt/coacht het 1e elftal tijdens de wedstrijden.

VIOD is een ambitieuze club, die uitkomt in de zaterdag 3e klasse B. Het eerste elftal bestaat uit een mix van ervaren spelers, en een groep jonge talenten. Ook het tweede elftal heeft een jonge talentvolle selectie.
De te benoemen trainer is in het bezit van het vereiste diploma, bezit technisch en tactische vaardigheden en is in staat en bereid om individuen beter te maken en om het team verder te ontwikkelen.

Selectie F1 2012/2013

teamfoto

Jan Roelof Raap
Wessel Reuvers
Peter Boersma
Geertje Bijlsma
Sem Bosgraaf
Wieger IJsbrand Hoekstra
Cris Hofer
Jipp Jitse de Haan
Pieter Woelinga
Fokke v/d Veen
 
Trainers: Berend v/d Land 0511-424424 of 06-83537269
                Hein Visser 0511-421953
 
Leiders: Gerrit Woelinga 0511-425774
              Fillipus v-d Veen 0511-423285
              Tjeerd Hoekstra 0511-423075

Dokkum 2 zonder moeite langs Viod 2

Na weer een week goed trainen mocht het weer niet baten voor Viod 2 om punten te pakken. Al na een klein half uur kwam Dokkum op een 0-3 voorsprong, uiteindelijk werd het 0-4 voor de Dokkumers. Een wedstrijd waar Viod op papier punten had moeten pakken werd nu ook verloren. Na alles te hebben geprobeerd qua systemen en tactieken moet Viod het toch bij zich zelf zoeken dat de resultaten zeer matig zijn. Nu komt het aan op doorzettingsvermogen, om er elke week maar weer voor te gaan komen de punten vanzelf.

viod 2 - dokkum 2 001

VIOD verliest geflatteerd maar terecht van Kollum

Driezum – Viod trad zaterdagmiddag aan tegen kampioenskandidaat Kollum, VIOD startte in dezelfde samenstelling als tegen de in winst omgezette wedstrijd tegen Anjum, in die wedstrijd werden de drie punten in eigen huis gehouden door met veel strijd en passie te spelen. Hoe anders was dit tegen Kollum.

viod-kollum

viod-kollum 1

Vanaf woensdag 26 oktober voetbalplaatjes bij C-1000 Damwâld verkrijgbaar

Na een lange voorbereiding is het eindelijk zover. Het voetbalplaatjesboek is klaar en de actie start woensdag 26 oktober. Een ongekend aantal spelers zijn de afgelopen periode hiervoor gefotografeerd. Bij de jeugd en dames zelfs een opkomst van 100%. Hoewel in sommige gevallen aarzelend zijn  90% van de mannen op de gevoelige plaat vastgelegd. Daarnaast zijn alle teams door Duco Halbesma gefotografeerd. In zijn eentje heeft hij dit project georganiseerd. Het heeft hem vele zweetdruppels gekost, maar het resultaat mag er wezen.

voorblad

VIOD heeft weer een consul

Onlangs heeft VIOD onder het genot van een uitstekend lopend Chinees buffet afscheid genomen van wedstrijdsecretaris Lammert Boonstra en consul Piet Woelinga. Laatstgenoemde was bijna 25 jaar verantwoordelijk voor de beoordeling van de velden op sportpark 'Treffers Heech'. Na een lange zoektocht heeft Tjerk van der Veen zich bereid gevonden om deze taak van Piet Woelinga over te nemen. Tjerk die woonachtig is op de Dammeloane 2 te Damwâld is bereikbaar op telefoonnummer 0511-424426 en e-mailadres: damwaldster@hotmail.com.

Rikus van der Es verlaat VIOD

De uit Surhuisterveen afkomstige Rikus van der Es heeft besloten om als trainer bij voetbalvereniging VIOD na afloop van dit seizoen te stoppen. Met Van der Es ging VIOD het vorige seizoen voor het eerst in haar geschiedenis de derde klasse in.

rikus

Matig VIOD 3 verliest in Boornbergum

Na de klinkende overwinning van vorige week op de Wâlden stond vandaag het uitduel tegen Boornbergum op het programma. Waar de wedstrijden van VIOD 1en 2 werden afgelast kon deze wedstrijd wel doorgang vinden. Op een uitstekende grasmat begon VIOD aardig aan de wedstrijd maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van de Boornbergummers.

bal in goal

08-10-2011: Holwerd D1 - VIOD D1

Na twee wedstrijden achter elkaar te hebben verloren was het vandaag wel weer eens tijd voor een overwinning. We speelden vandaag tegen Holwerd en in de beker hebben we dik van hun verloren. Dit kwam vooral door een stuk conditiegebrek maar gezien er de afgelopen weken pittig getraind is mag dat vandaag het probleem niet zijn.

d1 003 

VIOD beleidsplan aangepast

Naar aanleiding van opmerkingen die geplaatst zijn op de ledenvergadering en de input van bestuurs-, kader- en commissieleden is het beleidsplan 'Presteren door Plezier' door het bestuur geactualiseerd en opnieuw vastgesteld. U kunt het beleidsplan vinden onder de knop INFORMATIE en vervolgens Beleidsplan 2011.

01-10-2011: VIOD D1 - Beetgum D1

Na 2 competitiewedstrijden te hebben gespeeld staan we met 3 punten in de middenmoot. In deze competitie hebben we veel nieuwe en onbekende tegenstanders zo ook vandaag was de tegenstander Beetgum D1. Zij hadden met 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd ook 3 punten.

ballen

Sietse Postma schiet VIOD 3 langs de Wâlden

Na twee nederlagen op rij heeft VIOD 3 afgelopen zaterdag weer drie punten aan haar totaal toe weten te voegen, onder een stralende zon zette de Wâlden de wedstrijd in beweging, in de openingsfase viel er weinig te beleven, beide ploegen wisten niet echt gevaarlijk te worden.

3de20003

Kommerie meubelen en GMBouw schenken nieuwe trainingspakken aan F1 en F2

Twee weken geleden glunderden de E2 en E3, zaterdag 01-10-11 schitterden de F1 en F2. Ook zij kregen nieuwe trainingspakken!

f1 en gmbouw 1

f2 en kommerie

Foto's en uitslagen jeugd:

 
Woensdag 28 sep:
VIOD E1 – De Sweach E2   6-0
 
Zaterdag 1 okt:  
VIOD B1 – Ropta Boys B1   4-6
Holwerd C1 – VIOD C1   1-5
VIOD D1 - Beetgum D1   2-9
WTOC E1 – VIOD E1   1-14
ONB E4 – VIOD E2   1-4
VIOD E3 – Noordbergum E2G   4-1
VIOD F1 – Eastermar F1   2-0
VIOD F2 – ONB F4   0-11

E1 28 sep:

e1 28-09-11 2

24-09-2011: Burdaard D1 - VIOD D1

We moesten vandaag al vroeg uit de veren want de wedstrijd in Burdaard begon al om 9.00u. Burdaard is altijd een lastige tegenstander voor ons en in de bekerwedstrijd hebben we gelijk tegen hun gespeeld. Dus alleen met volledige inzet waren er vandaag punten te halen.

bal in goal

VIOD 3 verliest weer met 5-3

Onder heerlijke nazomerse tempraturen werd er om 14.30 afgetrapt in Gerkesklooster voor het duel tussen GSVV 3 en VIOD 3. Aanvankelijk had VIOD het betere van het spel en lieten ze de bal goed rondgaan, echt gevaarlijk werd VIOD echter niet, al waren er wel kleine kansjes voor Durk Wiersma, Romke Wielstra en Klaas Heidstra.

schoen

VIOD moet weer nederlaag incasseren

 
Zaterdagmiddag moest VIOD aantreden tegen Wykels Hallum, een ploeg waar vorig jaar nog tweemaal van gewonnen werd. Dit jaar gaat het echter niet zo gemakkelijk bij VIOD en is er nog geen wedstrijd gewonnen. In Hallum werd het 7-3 voor de thuisclub.
 

wykels hallum- viod1 001

Foto's en uitslagen jeugd zaterdag 24 september:

 
09:00     VIOD C1 - Blija C1G   7-6
09:00     Birdaard D1 – VIOD D1   4-0
09:00     VIOD E2 – Friese Boys E2   18-1
09:00     VVT F1G – VIOD F1   7-0
10:00     Drachtster Boys F8 – VIOD F2   0-6
10:15     Broekster Wâlden E5 – VIOD E3   2-1
10:30     VIOD E1 – De Sweach E2   6-0
 
E2:

e2 001

VIOD 2 toont veerkracht tegen Blauw wit '34

Omdat vorige week de eerste wedstrijd met een teleurstellende 3-2 uitslag werd verloren van Be Quick Dokkum wou VIOD 2 op deze zaterdag zijn eerste punten halen. Waar we vorige week nog overbezet waren met spelers, is daar binnen een week veel in veranderd! Want door blessures bij het 1ste en 2de waren we op 2 spelers na iedereen nodig bij het 2de!

2de 002

Vrieswijk en Bremer schenken nieuwe trainingspakken!

Vele malen kreeg de jeugdcommissie de vraag van spelers of hun trainingspakken al bijna klaar waren. Zaterdag 17 september op de eerste
competitiedag voor de pupillen, was het dan zover.

e2 met vrieswijk 1

e3 met bremer 3

VIOD 3 verliest van Veenwouden 5

Na de overwinning van vorige week op Ropta Boys stond afgelopen zaterdag het treffen met Veenwouden 5 op het programma van VIOD 3. Vanwege de vele afwezigen had coach Siebe Postma deze week maar 10 spelers tot zijn beschikking, gelukkig waren enkele spelers van VIOD 2 bereid met het derde mee te spelen.

3de 003

Viod F1 begint competitie met daverende overwinning!

Waar de leiders van F1 een moeilijke wedstrijd verwachtten, Walter, Gerrit, Erwin en David waren allen afwezig, bleek dit erg mee te vallen. Viod begon erg fel en in no-time stond er een comfortabele 4-0 op het score bord.

f1 001

17-09-2011: VIOD D1 - Wergea D1

Omdat vorige week de wedstrijd tegen Broekster Wâlden vanwege de veldomstandigheden werd afgelast speelden we vandaag onze allereerste competitiewedstrijd tegen Wergea d1 thuis. Wergea had z’n eerste competitiewedstrijd met 7-1 gewonnen en tijdens de warming-up was het tik-tik met 1 keer raken dus dat beloofde vandaag nog wat.

d1 001

Foto's jeugd zaterdag 17 september:

 
Be Quick E4 – VIOD E2   6-2
VIOD F2 - Broekster Walden F5   0-19
VIOD F1 - Suawoude F1   17-0
VIOD D1 - Warga D1   5-4
Drachster Boys E5 - VIOD E1   3-7
VIOD E3 - Drachten E6   11-2
VIOD B1 - St. Jacob B1   7-3

B1:

b1 012

VIOD 3 verslaat Ropta Boys 3 in eerste competitieduel

Na drie bekerduels, die overigens alle drie verloren gingen was het afgelopen zaterdag eindelijk weer tijd voor de competitie. Waar in de beker nog tegen hoger geplaatste tweede elftallen werd gespeeld mocht VIOD 3 nu spelen tegen een gelijkwaardige tegenstander

pict1010
Lag de Bloedneus van de Ropta Boys goalie hier aan ten grondslag??

Ervaren Be Quick Dokkum 3 geeft jong Viod 2 het nazien

Vandaag 10 september moest VIOD 2 aantreden voor hun 1ste competitie wedstrijd, na 3 bekerwedstrijden te hebben gespeeld werd er 1 punt behaald, de eerste bekerronde was tegen Fean '58 die vorig jaar op een punt na niet naar de reserve hoofdklasse promoveerde, en dat was aan de uitslag ook wel te zien het werd 1-8.

viod 2
Foto: Anneke Reiding


02-09-2011: VIOD D1 - Broekster Walden D2

Vanavond stond de tweede bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen Broekster Wâlden. Deze ploeg is een oude bekende want vorig jaar zijn we ze zowel in de competitie als in de beker verschillende keren tegen gekomen. Maar zo te zien waren er in de ploeg van Broekster Wâlden ook aardig wat wisselingen geweest. Na de dikke nederlaag afgelopen woensdag tegen Holwerd waren de jongens er op gebrand om niet weer
tegen zo’n dikke nederlaag aan te lopen.

d1 001

31-08-2011: VIOD D1 - Holwerd D1

Vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. We beginnen dit seizoen met heel veel nieuwe spelers en voor veel spelers voor het eerst op het grote veld en voor Brian is het helemaal nieuw want hij zit dit jaar voor het eerst op voetbal. Van te voren werd daarom voor alle duidelijkheid buitenspel nog eens uitgelegd.

900924670_6_ladm

VIOD A-selectie seizoen 2011-2012

Na een succesvol debuutjaar in de 3e klasse, waarin zelfs de nacompetitie om promotie werd behaald, mag VIOD heren 1 het opnieuw bewijzen in de prachtige 3e klasse B. Nu niet meer als onbekende maar als ploeg met een “reputatie”. Meestal is het 2e seizoen moeilijker dan het jaar ervoor. Maar de VIOD selectie heeft, met enkele personele wijzigingen, alle vertrouwen in het komende jaar. Daarom presenteerden zij zich tijdens de VoetbalSfeerdag voor de camera. Met deze ploeg belooft het weer een mooi, sportief voetbalseizoen te worden.

selectie heren 1 2011-2012

Oefen- en Bekerwedstrijden Viod heren 1

Oefenwedstrijden:

Zaterdag 13 aug   14:00   VIOD 1 - VC Trynwalden 1
Dinsdag 16 aug    19:30   Be Quick Dokkum 1 - VIOD 1

Bekerwedstrijden:

Zaterdag 20 aug  14:30   VVT 1 - VIOD 1
Dinsdag 23 aug   18:45   VIOD 1 - Tzummarum 1
Zaterdag 27 aug  14:30   Mulier 1 - VIOD 1
 

Start C-1000 voetbalplaatjesactie groot succes!

De kantine van VIOD was zaterdag 9 juli het decor van de officieuze aftrap van de door supermarkt C-1000 uit Damwâld geïnitieerde voetbalplaatjesactie. Maar liefst 85% van de leden gaven gehoor aan de oproep om zich te melden voor een ware fotoshoot. Volgens fotograaf Geert Marissen een ongekend hoog percentage.

fotoshoot5

Competitie indeling en Bekerwedstrijden VIOD heren 2

Bekerwedstrijden:

Zaterdag 20 aug  12:30   VIOD 2 - Fean'58 2
Dinsdag 23 aug   18:45   Be Quick Dokkum 2 - VIOD 2
Zaterdag 27 aug  12:30   Rottevalle 2 - VIOD 2

Competitie indeling en Bekerwedstrijden VIOD heren 1

Bekerwedstrijden:

Zaterdag 20 aug  14:30  VVT 1 - VIOD 1
Dinsdag 23 aug   18:45  VIOD 1 - Tzummarum 1
Zaterdag 27 aug  14:30  Mulier 1 - VIOD 1
 

Verbijstering na het overlijden van Rianke Prins

Geschokt, verbijsterd en verslagen…………………………..

Na het overlijden van Hille Dantuma, Wiebe Bosgraaf en Tjip Bethlehem werd onze vereniging voor de vierde keer dit seizoen geconfronteerd met het overlijden van een lid. Op 15 jarige leeftijd stierf afgelopen zondag Rianke Prins in haar slaap. Rianke was nu een jaar lid van VIOD.

rianke

Aanvankelijk voetbalde zij bij VIOD MC 1 junioren. Maar nadat de damescommissie had besloten om dit team te splitsen in een elf- en een zevental besloot Rianke om de keepershandschoenen op te pakken. Mede door de
keeperstraining van Kees Hansma zag je per week progressie. Rianke beleefde veel plezier aan het keepen. Inderdaad beleefde. Het doel van de MC junioren zal voor altijd leeg blijven. Rianke was een vrolijke meid die niet zo nodig op de voorgrond moest treden, maar wel actief betrokken was bij het team. Het nieuws van haar overlijden is als een bom ingeslagen. Niet alleen bij VIOD maar in de gehele dorpsgemeenschap van Driezum en Wâlterswâld. Zowel haar moeder Meta als stiefvader Romke zijn maatschappelijk heel actief. Romke is o.a.
trainer bij VIOD C junioren en Meta bestuurslid van de feestvereniging. Het dorpsfeest dat dit weekend op stapel stond is natuurlijk uitgesteld. Wij wensen Meta, Romke en de kinderen ontzettend veel sterkte toe. Ook zijn onze gedachten bij haar vader Wytze. Onze gevoelens komen tot uiting in een strofe van een gedicht dat Freerk de Jong ooit schreef:

Als een blad van een boom valt
Kijkt niemand op of om
een boom een blad ach wat
Een speelbal van de wind
Maar nu valt geen blad
Geen boom zelfs
Nee nu valt een kind
 

Het bestuur van v.v. VIOD.

VIOD start voetbalplaatjesactie

Het is zover! Een lang gekoesterde wens van vele voetballers (zowel jong als oud) gaat in vervulling. Supermarkt C-1000 uit Damwâld heeft besloten om ook een voetbalplaatjesactie te starten, eentje die zijn weerga niet kent. Naast VIOD doen ook VCR, Broekster Boys en De Wâlden mee. Deze voetbalplaatjesactie wordt nog mooier en stijlvoller dan die van Be Quick en Dokkum. Op 9 juli aanstaande wordt de voetbalkantine  van VIOD omgebouwd tot een ware fotostudio. Wij nodigen elk voetballend lid, die het komende seizoen voor één van de zeventien VIOD teams gaat spelen, dan ook uit voor een fotoshoot die deze dag zal worden gehouden.

voetbalplaatje 001 voetbalplaatje 002

VIOD D1 oefent tegen KNVB meisjes onder 13 jaar

Woensdagavond 25 mei zal VIOD D1, het kampioensteam van Jasper en Rene van der Veen, een oefenwedstrijd spelen tegen het KNVB meisjesteam van onder 13 jaar. In het team van coach Atty Eelkema spelen ook twee VIOD talenten, namelijk Lisanne Gosma en Nynke van der Velde. De wedstrijd begint om 18.30 uur

lisanne en nynke
Foto's: Duco Halbesma
 
teamfoto ds
Foto: AM

Anjum D1 - VIOD D1

Vandaag de return in en tegen Anjum, thuis hadden we gewonnen met 5-2. Tijdens de warming-up was het een schitterend gezicht dat iedereen het kampioen T-shirt van vorige week aan had. En na 1 minuut in de eerste helft was het duidelijk dat iedereen nog aardig in de overwinningsroes zat, want zo snel stonden we ook al met 1-0 achter.

ds 2

Sluiting sportvelden

De gemeente Dantumadiel deelt mee dat de sportvelden in de gehele gemeente gesloten zullen zijn van:

                               6 juni tot en met 7 augustus 2011

In beginsel zal niet van deze data worden afgeweken, noch ontheffing worden verleend voor eventuele wedstrijden, activiteiten of toernooien. Mochten er toch uitzonderingen worden gemaakt, dan dient dit schriftelijk bij de gemeente worden ingediend. Dit verzoek dient minimaal twee weken voor het evenement bij de gemeente binnen zijn.

alt

Promotie/degradatiewedstrijd VIOD 1 - Kollum 1


Doordat VIOD de tweede periode heeft gepakt in de derde klasse B, en Kollum vorige week dinsdag de degradatiewedstrijd van Zeerobben heeft gewonnen (2-1), mag VIOD in een tweeluik met Kollum uitmaken wie er naar de finale ronde gaat van deze nacompetitie.
Afgelopen zaterdag speelde VIOD in Kollum en moest het met een 4-0 verlies weer richting huis keren.
Vanavond (24 mei) speelt VIOD thuis tegen Kollum om 19:00 uur.
 

Oostergo D1 - Viod D1

Vandaag de grote wedstrijd, tegen het altijd lastige Oostergo uit. Bij winst van ons en puntenverlies van Drogeham zouden wij de kampioen zijn. Maar ja, Oostergo is altijd een zware tegenstander en in de laatste bekerwedstrijd hadden we dan ook van hun verloren.

d1 14-05-2011 001

VIOD pakt ondanks verlies de tweede periode

Na de beide kampioenswedstrijden van afgelopen zaterdag van Dames 1 en 2 van VIOD moesten de heren van VIOD om 15.00 uur aantreden tegen Rijperkerk. In een goede eerste helft van VIOD-kant werd er snel uitgelopen naar een 3-0 voorsprong, maar VIOD wist deze voorsprong niet te verdedigen en verloor onnodig van Rijperkerk met 3-4. 

viod - rijperkerk 14-05-1

VIOD 2 heeft zich gehandhaafd in 3e klasse

Na zaterdag 7 mei was de teleurstelling groot, die dag moesten we naar Roodgeel na een goeie 15 min te hebben gespeeld waar we vergeten te scoren! Na die 15 min draaide de hele wedstrijd om, de scheidsrechter maakte er een potje van en wij gingen er in mee, door er steeds maar tegen in te gaan en dan vergeet je te voetballen en dan verlies van een team dat minder als je is met 3-1!

heren 2 12-05-2011

SC.Heerenveen traint VIOD jeugd

Afgelopen woensdag kwam ex-profvoetballer Maarten de Jong
van SC.Heerenveen een clinic geven bij voetbalvereniging VIOD. De organisatie
kan terugkijken op een zeer geslaagde middag, die gesponsord werd door de C1000
in Damwoude. Mede door het mooie weer konden de meer dan honderd voetballers en
voetbalsters flink zweten en genieten. Eerst de jongste jeugd, later de
ouderen, iedereen even enthousiast.

heerenveen 001

Nieuwbouw kleedkamers voortvarend van start

Het zal niemand, die vaak op sportpark ‘Treffers Heech’ een wedstrijd van zijn of haar favoriete team bezoekt, zijn ontgaan dat VIOD is gestart met de bouw van vier kleedkamers. De successen die onze vereniging de afgelopen jaren heeft geboekt, kent ook haar keerzijde.

12-05-2011 002

VIOD wint in Hallum van Wykels

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in Hallum op het programma tegen Wykels. Voordat de wedstrijd begon werd er eerst een minuut stilte gehouden en speelde VIOD met de rouwbanden vanwege het overlijden van oud-bestuurslid en sponsor/supporter Tjipke Bethlehem, we wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe met dit verlies.

wh-v

VIOD 2 speelt ook gelijk bij Harkemase boys 3

Na 1-1 tegen Zwaagwesteinde waren we nog niet veel
opgeschoten om uit de degradatie zone te komen, we waren daar de 1ste helft
heer en meester maar vergaten te scoren en dat lijkt ons zo langzamerhand elke
wedstrijd op te breken!

hielke

VIOD met moeite langs Ternaard

In de slotfase van de competitie heeft VIOD drie zeer belangrijke punten gehaald in de race voor een periodetitel, op het goede tweede veld in Driezum werd er even na half drie met de bal beschikbaar gesteld door C1000 Van der Veen Damwoude afgetrapt en VIOD moest het deze wedstrijd zonder René van der Veen en Jelmer Visser doen vanwege een schorsing. In de heen wedstrijd werd een 0-2 voorsprong verspeeld en met 4-2 verloren, VIOD was dus gewaarschuwd.

1e 8

Drogeham D1 - Viod D1

Vanavond (dinsdag 19 april) speelden we een inhaalwedstrijd omdat Drogeham afgelopen zaterdag niet kon. De eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie hadden we met 7-2 van hun gewonnen. Maar gezien de resultaten van de afgelopen weken van Drogeham was wel duidelijk dat we ze niet mochten onderschatten.

900924670_6_ladm

Foto's nieuwbouw kleedkamers

De bouw van de nieuwe kleedkamers is van start gegaan. De komende tijd zullen we jullie op deze site met foto's op de hoogte houden hiervan.

24-12-2011:

2011-12-24 003

2011-12-24 004

Viod 2 en Dokkum 2 in evenwicht

Afgelopen zaterdag kwam vv Dokkum naar Treffersheech, het beloofde een beladen duel te worden met 2 ploegen die het zelfde doel hebben en dat is handhaving in de 3e klasse.
Met nog 5 wedstrijden te gaan is elke wedstrijd van groot belang, en elk punt broodnodig.

Voetbalschoen

VIOD speelt gelijk tegen SC Stiens

In Driezum stond afgelopen zaterdag de wedstrijd om de derde plaats op het spel tussen VIOD en SC Stiens. VIOD moest het vandaag doen zonder de geschorste Jouke Bosgraaf, Wietze van der Zwaag zou zijn positie overnemen ware het niet dat hij vrijdag zijn enkel verzwikte. Daardoor kwam aanvoerder Jelmer Visser op de laatste man positie te spelen. In de heenwedstrijd werd jammerlijk met 3-1 verloren, waar een 0-1 voorsprong in de laatste tien minuten werd weggegeven.

heren1 19-03-11

VIOD 2 kan net als het 1ste ook niet uit de voeten op kunstgras

Dit weekend stond ons de nummer 3 Trynwalden te wachten, de wedstrijd zou om 2 uur beginnen en dan hoefden we niet op kunstgras te spelen, Dat werd met luidt gejuich ontvangen maar helaas was er halverwege de week een mailtje dat de wedstrijd om 12 uur zou beginnen, en dat zou betekenen dat we wel moesten spelen op kunstgras!  Deze velden zijn een vernieling voor de sport.  

viod 2 09-04-2011

Onder de maat spelend VIOD verliest in Anjum

Afgelopen zaterdag heeft VIOD drie belangrijke punten verspeelt in de race om de derde periode. Viod kwam in de 26ste minuut op achterstand door een lage harde knal van Sietze Jansma in de rechterbeneden hoek. Gelijk in de minuut hierna scoorde Bauke Visser van VIOD meteen de gelijkmaker. Ruststand 1-1.

heren1 19-03-11
Foto: AM

VIOD speelt in aantrekkelijk duel gelijk tegen Berlikum

Berlikum – Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd in en tegen titelkandidaat Berlikum op het affiche, in een aantrekkelijk duel werden alle doelpunten in het eerste half uur van de eerste helft gescoord, aan Viod zijde was het Pieter van den Bosch die tweemaal scoorde, en aan Berlikum zijde was dit Bas van der Baan. De belangen voor beide teams waren deze avond groot, Berlikum moet winnen om aansluiting met ONT te krijgen en VIOD kon bij winst de tweede periode pakken, mits er met meer dan twee doelpunten verschil werd gewonnen.

bv2

VIOD 2 weet koploper Berlikum geen pijn te doen

Zaterdag kwam titel kandidaat Berlikum bij ons bezoek, de uit wedstrijd was toen der tijd onze eerste wedstrijd in de 3de klasse die werd met 3-2 verloren, het krachtsverschil was toen duidelijk en het was dan ook voor de technische staf een verbazing dat we daar de rust in gingen met 1-2 stand. Maar uiteindelijk konden we de voorsprong niet vasthouden en gingen we met 0 punten naar Driesum.

viod 2 02-04-2011

 

26-03-2011 Viod D1 - Anjum D1

Na 3 wedstrijden te hebben gespeeld in de voorjaarscompetitie staan we met 9 punten op de eerste plaats. Omdat Oostergo vorige week van ons verloor en Anjum toen gelijk speelde tegen Drogeham staat Anjum nu op de 2e plaats. We wisten eigenlijk niet goed wat we van deze ploeg moesten verwachten. Het was in elk geval belangrijk om ons eigen spel goed uit te voeren en niet teveel naar de tegenstander kijken.

CSC_0009

19-03-2011 Viod D1 - Oostergo D1

Vandaag dus de kraker  thuis tegen Oostergo d1. Deze ploeg waren we in de najaarscompetitie ook al tegen gekomen, we stonden toen na 3 minuten al op een 0-2 achterstand, uiteindelijk is het toen met veel hangen en wurgen toch nog 4-4 geworden.

d1 19-03-2011

VIOD wint in matig duel van Opende

Zaterdag kreeg VIOD in Driezum Opende op bezoek, Jouke Bosgraaf keerde na zijn blessure terug in de basis en Albert Boersma en Sytze Wiersma hadden hun schorsing uitgezeten, waardoor zij ook weer beschikbaar waren. Hoofdtrainer Rikus van der Es keerde ook weer terug op de bank, Pieter Ele Kuitert was geschorst vanwege zijn totale aantal gele kaarten.

 viod-opende 1

VIOD 2 staat na winst op de 5de plek, maar kan nog niet spreken van handhaving

 
Zaterdag 26 februari moesten we aantreden tegen Be Quick 3, een tegenstander die voor dit duel 1 punt meer als ons had. Dus een duel die heel belangrijk is voor handhaving in de 3e klasse.
 
viod 2 26-03-2011

Gehavend VIOD 2 kansloos onderuit tegen Blauw wit '34 3

 
Op 19 Maart moesten we voetballen uit tegen Blauw wit '34.
We wilden deze wedstrijd graag verplaatsen naar doordeweeks, maar door de overvolle veld bezetting bij hun kon dit geen doorgang vinden.
 
alt
 

VIOD countert naar 1-4 overwinning in Dokkum

VIOD moest het deze middag stellen zonder de geblesseerde Jouke Bosgraaf en de geschorsten Albert Boersma en Sytze Wiersma. Aanvoerder Jelmer Visser had zijn wedstrijd schorsing erop zitten en Pieter van den Bosch was weer hersteld van zijn blessure, dezen sloten dus weer aan bij de wedstrijdselectie. Ook was dit de laatste wedstrijd voor VIOD met interim trainer Leen Spek op de bank omdat Rikus van der Es, na het een tijdje rustiger aan te hebben gedaan, heeft aangegeven zijn taken weer op te pakken bij VIOD.

Dokkum-VIOD

VIOD E2 voorbij aan Boornbergum’80 E2

Afgelopen zaterdagochtend moest de E2 thuis aantreden tegen Boornbergum’80 E2. De gasten hadden uit de eerste twee duels nog geen punten gehaald, waardoor deze zeker niet onderschat mochten worden.

E2_2

12-03-2011 Dokkum D1 - Viod D1

Vandaag de tweede competitiewedstrijd na de winterstop tegen Dokkum. Deze tegenstander waren we in de najaarscompetitie ook al tegen gekomen, we hebben toen 3-3 gelijk gespeeld.

05-03-2011 VIOD D1 – Drogeham D1

Vandaag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Drogeham. We hadden ook ons nieuwe lid Meindert Boersma in de gelederen, Klaas Jan was geblesseerd zodat we in totaal met 15 spelers waren.
 
d1 600

Winterstop, Bekervoetbal en Bowlen van D1

Op vrijdag 18 februari zijn we met de ploeg te bowlen geweest in Oostrum. Vooral Eddy viel deze avond op met zijn colbert en zondagse pantoffels, deze mocht hij niet aanhouden tijdens het bowlen maar dat hinderde hem niet zoveel want hij gooide de ene na de andere strike. Na afloop was er voor iedereen patat en was het tijd voor de prijsuitreiking: 1e plaats Watze Wiebe, de 2e voor Pieter en de derde plaats was voor Wessel. Het was een zeer geslaagde avond. 
 
bowlen d1

VIOD 2 heeft weer wat lucht door winst op Minnertsga 3

  
Zaterdag 12 maart stond ons Minnertsga 3 te wachten. Door het het verlies tegen Foarut werd het tijd dat er weer eens punten werden gepakt. De uitwedstrijd werd verloren met 2-1 maar ondanks dat verlies lagen er ook toen wel kansen op de 3 punten, en met dat idee werd de kleedkamer op gezocht.

Gehavend VIOD speelt gelijk tegen WTOC

 
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VIOD-WTOC op het programma, een altijd beladen maar leuk en sportief duel, VIOD probeert bovenin mee te blijven draaien terwijl WTOC de punten nog nodig heeft om zich veilig te spelen in de derde klasse B.
 
heren 002

VIOD in tweede helft ruim langs Wykels Hallum

alt

Dinsdagavond 8 maart - Na de tegenvaller van afgelopen zaterdag, er werd 3-2 verloren bij Friese Boys waar VIOD meer had verdiend, moest er nu in Driezum worden aangetreden tegen Wykels Hallum. VIOD zou in dezelfde samenstelling beginnen als afgelopen zaterdag tegen Friese Boys, ware het niet dat Pieter van den Bosch zich 's middags afmeldde wegens een blessure, het was Marcel van der Meulen die Pieter van den Bosch goed verving. Jouke Bosgraaf die zaterdag ook geblesseerd was geraakt kon wel spelen.

VIOD 2 ziet door nederlaag degradatiezone dichter bij komen

 
alt
  
Zaterdag moest het 2de van VIOD naar Foarut 2, een directe concurrent waar we met 3 punten voorsprong nog boven stonden.
Er mocht dus vandaag niet verloren worden, want bij verlies kon het nog wel eens heel spannend worden.

Viod verliest nipt van Friese Boys

frv4

VIOD was afgelopen zaterdag vooral in de eerste helft de beter voetballende ploeg in Kollumerzwaag, maar Viod wist niet te winnen van Friese Boys en verloor met 3-2.

VIOD 2 pakt met veel inzet een punt bij Dokkum 2

 
alt
 
Afgelopen zaterdag was het dan weer zover de eerste wedstrijd na de winterstop voor het 2de in de competitie. In de oefenwedstrijden werd er gelijk gespeeld tegen WTOC 2 en er werd gewonnen van Friese Boys 2, dus na een goede voorbereiding stond ons Dokkum 2 te wachten.

Simone Hofer (E1) verder in selectie!

 
Talentvolle E’s van voetbalverenigingen in de regio Leeuwarden, werden deze maand gescout en op regionale trainingen uitgenodigd. Sytze Pieter Bijlsma en Simone Hofer uit onze E1, mochten hun kunsten laten zien op de trainingen in Leeuwarden.
 
rvt 7

Finale Dantumadielcup Viod F2

 
idem maar met leiders hennie vrieswijk en arnold roorda. trainer doede wielstra
Staand; Hennie Vrieswijk (leidster), Daniel Mous, Kees Vrieswijk. Tamme Kerkstra, Marco Kommerie, Roeland Raap, Arnold Roorda (leider) Zittend; Erwin Bosma, Walter Kingma, Doede Wielstra (trainer) Liggend; Jesse Meindertsma Afwezig; Gerrit Damstra
 
Viod F2 had zich al in een vroeg stadium geplaatst voor de finaledag van de Dantumadielcup. Tijdens de poulewedstrijden werd er 4 keer gewonnen en 6 keer gelijk gespeeld. Daarmee werd met 18 punten een eerste plaats in de poule bereikt.De finale werd 19 februari gespeeld in de sporthal de Boppeslach te Damwoude. Onze tegenstanders waren VCR F2 en Broekster Walden F5. Ook Veenwouden F2 deed mee, maar deze tegenstander zouden wij vandaag niet ontmoeten in een wedstrijd.

VIOD in slecht duel ruim langs Haulerwijkse Boys

f1

Zaterdag kwam rode lantaarndrager Haulerwijkse Boys in Driezum op bezoek, de heenwedstrijd werd begin dit seizoen met 2-3 gewonnen door drie doelpunten van Viod in het eerste kwartier van de wedstrijd.

VIOD wint met 1-3 van Hardegarijp

 
001
 
Afgelopen zaterdag reisde de equipe van interim-trainer Leen Spek af naar Hardegarijp. Ondanks de gure omstandigheden was het VIOD dat de wedstrijd goed begon.

VIOD speelt verdienstelijk gelijk tegen koploper ONT

DSC_0085
Zaterdag kwam koploper ONT in Driezum op bezoek, de confrontatie eerder dit seizoen werd verloren met dikke cijfers, dus wilden de mannen uit Driezum onder leiding van Interim trainer Leen Spek zich vandaag revancheren en laten zien dat die wedstrijd een incident was. Dit lukte enigszins want Viod speelde in een goede wedstrijd met 2-2 gelijk tegen ONT.

VIOD komt goed uit winterstop

De laatste wedstrijd voor Viod in de buitenlucht was de oefenwedstrijd op 25 november 2010 tegen GSVV en aangezien Viod afgelopen week pas is begonnen met trainen was het eerst even afwachten hoe de ploeg van Rikus van der Es ervoor stond.

Wiebe Bosgraaf toch nog vrij plotseling overleden.

alt 
Vrijdagmorgen 14 januari is na een ernstige ziekte in zijn woonplaats Driezum Wiebe Bosgraaf op 56-jarige leeftijd overleden. De meeste voetbalsupporters zullen hem kennen als scheidsrechter op één van de Friese voetbalvelden. VIOD hoefde nooit tevergeefs een beroep op hem te doen bij oefenwedstrijden. Om belangenverstrengeling te voorkomen floot hij nimmer competitiewedstrijden waarbij VIOD teams betrokken waren. Dit jaar werd hij nog door de gemeente Dantumadiel in het bloemetje gezet voor zijn jarenlange belangeloze inzet als scheidsrechter bij het schoolvoetbal. Maar voor VIOD heeft hij meer betekend dan alleen het leiden van voetbalwedstrijden. Twee decennia voetbalde hij in het eerste elftal van VIOD. Wiebe was technisch goed onderlegd en had een uitstekende traptechniek. Wiebe en zijn vrouw Fokje volgden de sportieve verrichtingen van hun kinderen altijd op de voet. De weekenden stonden in het teken van de voetbalsport. Hun kinderen Nienke en Gaatze hebben bij VIOD gevoetbald en Jouke is de vertrouwde laatste man van VIOD 1.
Wiebe Bosgraaf was daarnaast de eerste trainer van VIOD dames 1 en als leider/trainer van jeugdteams zette hij zich met volle overgave in voor onze vereniging. Op nadrukkelijk verzoek van de familie gaan alle VIOD activiteiten gewoon door. Wij wensen Fokje, (klein) kinderen, Wiebe’s ouders en verdere familie veel sterkte.
 
Het bestuur.

VIOD krijgt ‘gratis’ kuipstoeltjes van Broekster Boys!

Tot grote verbazing van het bestuur van v.v. VIOD is de nieuwe tribune in aanbouw nu al voorzien van kuipstoeltjes. Op nieuwjaarsdag waren onbekende VIOD fans verantwoordelijk voor deze geste. Maar de aap kwam, na het lezen van het spandoek, al spoedig uit de mouw. De stoeltjes waren afkomstig van de tribune van ‘grote broer’ Broekster Boys. De VIOD fans waren ongetwijfeld in een euforische stemming. VIOD wist namelijk voor de derde keer op rij te winnen van de Broeksters. Eerst was daar de overwinning op het veld in het KNVB toernooi en daarna won VIOD twee keer de finale om de Dantumadeel Cup in de zaal. De dolenthousiaste VIOD aanhang verwacht dat een deel van de toeschouwers in de toekomst kiezen voor het betere voetbal op sportpark ‘Treffers Heech’ in Driezum. De nieuwe tribune trok veel bekijks, waarbij de kuipstoeltjes dadelijk even werden getest.

tribune 1

tribune 2

 

Nieuwe trainingspakken voor de C's en D's

alt
Achterste rij vlnr: Folkert de Boer (Club van 100), Freerk Reitsma, Bernd de Groot, Jeroen Krol, Tjam Wiersma, Yoram Nanne, Erik vd. Veen, Hessel Turkstra en Roelof vd. Veen (leider)
Voorste rij vlnr: Jacob Visser, Gerco Bremer, Ivar Nanne, Jarinus Germeraad, Arnout Westert, Lieuwe Schaafsma, Pieter de Vries, Jauke Visser, Bote Hiemstra en Romke Wielstra (leider). 
Op de foto ontbreken: Oege Reitsma (leider) en Iebe Soepboer (trainer)
 
alt
Achterste rij vlnr: Cor Bosgraaf (leider), Rene vd. Veen (trainer-leider)
Middenste rij vlnr: Watze-Wiebe Raap, Folkert Bosgraaf, Wessel de Roos, Jelle Kommerie, Pieter Kommerie, Theo Zwart, Jasper vd. Veen (trainer-leider) en Folkert de Boer (Club van 100)
Voorste rij vlnr: Tom vd. Berg, Jos Dammer, Rido Spiegelaar, Loran Nanne, Renze Visser en Bauke Haarsma. 
Op de foto ontbreken: Klaas Jan de Groot, Niek Dijksterhuis en Gerald Mous
 

Geslaagd Viod kersttoernooi (foto's zie: lees meer)

Het traditionele VIOD kersttoernooi was maandag 27 december 2010 weer een groot succes. Maar liefst achttien teams met jeugd voetbalden in sporthal de Boppeslach.
Uiteindelijk kon niet iedereen in de prijzen vallen, hier de teams die er wel met een prijs vandoor gingen:

V.V. VIOD wint voor de derde keer de Dantumadiel Cup

dc6

VIOD heeft afgelopen donderdagavond de Dantumadiel Cup met succes verdedigd, in de Boppeslach in Damwoude waar dit toernooi voor de 15e keer werd gehouden wist Viod in een spannende finale met 1-3 te winnen van Broekster Boys.

Clubblad VIOD nu ook digitaal en in kleur

alt

Het nieuwe clubblad van VIOD is nu ook beschikbaar in digitale vorm. Zowel op de algemene als de dameswebsite kunt u dezen doorbladeren. Bijkomend voordeel is dat deze in full colour verschijnt. Door de volgende link te activeren kunt u genieten van de eerste editie van dit seizoen:

Klik hier

De redactie.

VIOD verlengt contract met beide hoofdtrainers

Het bestuur van VIOD is zeer tevreden met het feit dat zowel het contract met de hoofdtrainer bij de heren, Rikus van Es, als die van de vrouwen, Gideon van Ligten, is verlengd. Beide teams doen het verrassend goed. Promovendus VIOD 1 (heren) staan keurig in de middenmoot in de derde klasse B en de vrouwen zijn zelfs koploper in de tweede klas. Voor beide trainers geldt dat zij aan het eerste seizoen bij VIOD bezig zijn.

Doarpsman Hille Dantuma (89) fan Driezum ferstoarn.

alt

Nei in koart siikwêzen is op freed 19 novimber yn syn hûs oan de Master Hofstrastrjitte te Driezum Hille Dantuma op njoggenentachtich jierrige leeftiid ferstoarn. Foar it ferieningslibben yn Driezum hat hy in soad betsjutten.

Viod verspeelt voorsprong tegen Ternaard

viodf1

Afgelopen zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Ternaard op het programma, waar Viod een 0-2 voorsprong uit handen gaf en met 4-2 verloor, een grote wanprestatie en een teleurstelling voor de wederom vele trouwe Viod supporters die mee waren gereisd naar Ternaard.

Viod verliest in en van Stiens

alt

Viod verloor zaterdag met 3-1 van Sc Stiens, waar een gelijkspel een betere afspiegeling van de wedstrijd was geweest.

Viod in tumultueus slot langs Anjum

alt

Viod kreeg afgelopen zaterdag Anjum op bezoek, de geschiedenis leert dat de thuis spelende ploeg de punten vaak in eigen huis weet te houden, wat nu ook weer het geval was.

VIOD D1 – S.C. Stiens D4

Vandaag stond S.C. Stiens op het programma, deze jongens staan onderaan op de ranglijst en gezien het gemiddelde aantal tegendoelpunten per wedstrijd mochten we dit normaal gesproken niet verliezen.

Tribune

Tot slot hopen wij met de jaren het hoofdveld te voorzien van een tribune voor onze vaste supporters. De tribune (welke al in ons bezit is) zal worden geplaatst aan de zuidkant van het veld. De tribune (afhankelijk van de gekozen stoelen) zal ongeveer tussen de 30 á 40 supporters van plaats kunnen voorzien.

Tek. Internetsite d.d. 04-04-10-Model02 [640x480]

Plattegronden

Plattegronden

Hieronder ziet u de plattegrond van de nieuw te bouwen kleedruimten. Wij krijgen straks de beschikking over 4 extra kleedruimten, welke voldoen aan de hedendaagse eisen van de KVNB. Derhalve 4 extra kleedruimten komen er straks ook 2 scheidsrechtersruimten, behandelkamer (EHBO-ruimte), bergruimte sportmaterialen (kleding), technische ruimte en een kassahokje.

Tek. Internetsite d.d. 04-04-10-Model [640x480]

Hieronder ziet u de plattegrond van de bestaande accommodatie. Bij de bestaande accommodatie hopen wij straks een aantal wijzigingen te realiseren. Allereerst worden de toiletgroepen verplaatst direct naast de ingang van de kantine. Er komt één extra damestoilet bij en bij de heren kan één extra urinor geplaatst worden. De bestuurskamer zal worden uitgebreid. En oude toiletgroepen worden bij de keuken getrokken waardoor de keuken en bar uitgebreid kunnen worden.

Tek. Internetsite d.d. 04-04-10-Model01 [640x480]

Artist Impression

Artist Impression sportpark “Treffersheech”

Hieronder wordt in een aantal tekeningen getoond hoe het sportpark er straks uit zal gaan zien.

Artistimpression03 [640x480]

 

Hierboven is een vogelvlucht van het sportpark “Treffersheech” weergegeven. Linkonder is de bestaande accommodatie weergegeven welke intern verbouwd zal worden. Rechts daarnaast is de nieuwe accommodatie ten behoeve van de kleedruimten weergegeven.

Het oude vertrouwde kassahokje is verdwenen en deze is nu inpandig verwerkt in de nieuwe accommodatie. Het sportpark bezit overigens over 2-velden en 1 trainingsveld (veld-B ligt achter het hoofdveld welke niet op de vogelvlucht is weergegeven).

definitief 13 [640x480]

definitief 11 [640x480]

definitief 08 [640x480]

definitief 10 [640x480]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viod weet niet te winnen van Opende

Viod miste vanmiddag de geblesseerde Pieter Ele Kuitert en moest het ook doen zonder de zieke Pieter van der Bosch. Sjoerd Visser verving Pieter Ele vandaag in de spits. alt

VIOD D1 – Oostergo D1

Deze morgen moesten we om 10 uur thuis spelen tegen Oostergo dat 2e op de ranglijst stond maar we waren al om 9 uur aanwezig omdat we met onze nieuwe tenues bij de sponsor op de foto zouden komen.

CSC_0020

VIOD overklast Dokkum

Driezum - VIOD heeft vandaag verdiend gewonnen van Dokkum, al leek het daar in de eerste tien minuten van de wedstrijd niet op, want het team van Wichard de Haan kwam op een 0-1 voorsprong door Martijn Jongeling die geheel vrijstaand in de korte hoek inkopte. VIOD was in de eerste tien minuten niet bij de les, waardoor er een tweede grote kans voor Dokkum ontstond, gelukkig voor VIOD schoot de spits van dokkum op de buitenkant van de paal.

DSC_0051

Viod wint in Oudwoude van WTOC

Oudwoude - De Mannen van trainer Rikus van der Es moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Wtoc, Rikus kon over een geheel fitte selectie beschikken.

BroeksterWâlden D2 - VIOD D1

Zaterdag 9 oktober stond BroeksterWâlden op het programma. Van tevoren wisten we eigenlijk niet wat we van deze ploeg moesten verwachten. In deze ploeg zaten een stuk of vijf meisjes waarvan een paar erg goed speelden.

VIOD Laat de winst glippen tegen Friese Boy's

Driezum - In een niet goed maar wel spannend duel won Friese Boys 1 punt en verloor Viod in blessuretijd er 2 punten, eindstand 2-2.

CSC_0036

VIOD in eerste kwartier langs Haulerwijkse Boys

VIOD won vanmiddag van Haulerwijkse Boys door een goed en vooral effectief eerste Kwartier.

Selectie E2 2012/2013

e2 klein
 
Tamme Kerkstra
Cornelis Kaspersma
Minke de Vries
Klasiena Dijkstra
Jesse Meindertsma
Feikje Wielstra
Marco Kommerie
Roeland Raap
 
Trainer: Freerk Reitsma
             Bernd de Groot
Leider: Johan Kerkstra 0511-425755    

Debutant VIOD verliest thuis nipt van Berlikum

 

Afgelopen zaterdagmiddag was het dan eindelijk zover, VIOD mocht haar debuut maken in de 3de klasse B. Tegenstander tijdens dit debuut was het gerenommeerde SC Berlikum, een ploeg die van te voren getipt werd als titelkandidaat in deze klasse. VIOD heeft tijdens de bekerwedstrijden nog niet echt kunnen testen waar men als ploeg stond, maar zou dat vandaag meer dan duidelijk kunnen maken.

21-08-2010 Bekerwedstrijd Burdaard d - V.I.O.D. d

De eerste wedstrijd van dit seizoen speelde Viod uit tegen Burdaard. Voor de meeste jongens betekende dit voor de eerste keer op een groot veld. In het begin was het daarom ook erg zoeken waar ze nou precies moesten staan. Dit resulteerde ook al na vijf minuten in een 1-0 achterstand, dit beloofde nog wat.

Disclaimer

Hoewel deze website met de uiterste zorgvuldigheid is samengesteld, kan de juistheid van de opgenomen informatie niet altijd worden gegarandeerd. Daarom kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze site.

Van deze site mag niets worden gebruikt, in welke vorm dan ook, zonder toestemming van de redactie. Fotomateriaal mag alleen worden gebruikt met toestemming van de fotograaf Anne Waterlander(www.x-lent.nl)

 

 

 

 

 

Welkom op de V.I.O.D. website

Binnenkort meer.Tot ziens langs de lijnen van sportpark Treffersheech te Driesum!