Afdrukken

Historie v.v. VIOD

Historie v.v. VIOD in vogelvlucht

Op 7 september 1965 richtte een aantal sportliefhebbers onze vereniging op. Het eerste elftal werd ingedeeld in de derde klasse van de toenmalige F.V.B. In het derde seizoen sleepte dit team onder leiding van trainer Anne Kloetstra het kampioenschap in de wacht. VIOD 1 moest daarna 35 jaar lang in de wachtkamer plaatsnemen om een tweede kampioenschap te mogen vieren.

Een jaar later volgde VIOD 2 waar Gosse Hoekstra en Johannes van der Meulen de scepter zwaaiden. Ook VIOD 2 wist jarenlang geen bijzonder resultaat te boeken. In 1981 mocht eindelijk weer eens de kampioensvlag worden gehesen.

Bij de jeugd kon voor het eerst in het seizoen 1971/1972 een kampioen worden gehuldigd. Dit was het B. pupillen elftal van trainer Wietze de Vries.

De resultaten van het vrouwenvoetbal zijn, sinds haar intrede twintig jaar geleden, constanter. Binnen de afgelopen twee decennia zijn zowel de dames als meisjes gestaag gegroeid en behoren ondertussen tot de top in Fryslân.

Wanneer een bezoeker nu in de kantine van VIOD zijn ogen goed de kost geeft, ziet hij of zij in de kampioensgalerijen tientallen foto’s staan van kampioensteams, waarvan de meeste successen stammen uit de afgelopen twintig jaar.

VIOD is als dorpsvereniging zeer succesvol geweest. Kampioenschappen op het veld en in de zaal, maar ook bekersuccessen hebben de vereniging een bepaalde status gegeven, die ook verwachtingen scheppen voor de toekomst.