Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD 3 heeft tweede overwinning binnen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VIOD 3 - SC Berlikum 5 op het programma. Om 14:30 werd er afgetrapt op het zonnige sportpark ‘Treffersheech’.

In het begin was het een beetje aftasten voor beide ploegen. VIOD zocht naar de lange bal en Berlikum kwam er af en toe uit met de snelle mannen voorin. Toch kwam VIOD begin eerste helft op voorsprong. Na een goede bal van achteruit was het Jan Boonstra die de verdedigers van Berlikum te snel af was en de bal rustig door de benen van de keeper heen schoot, 1-0 voor VIOD.

Na de goal van VIOD zocht Berlikum de aanval, maar steeds was het keeper Johan Damstra die VIOD op de been hield. Halverwege de eerste helft kwam VIOD zelfs op 2-0. Na een goede actie aan de linkerkant was het Hessel Turkstra  die twee spelers uitkapte en met een steekpass Jan Boonstra wegstuurde. Hij schoot de bal op goal, maar de keeper van Berlikum had een goede redding in huis. Bij de rebound was hij echter kansloos. Deze werd namelijk door Alle Jaap Jacobs koelbloedig binnengetikt. Zo werd de ruststand bepaald op 2-0.

Na de rust leek VIOD het even kwijt te zijn en gaf een 2-0 voorsprong weg. De eerste goal was een corner die de speler van Berlikum in één keer binnen schoot. Niet veel later was het 2-2. Via een dieptebal van Berlikum was het een aanvaller die naar binnen kruiste en de bal rustig in de korte hoek schoot.

VIOD moest weer opnieuw beginnen. Beide ploegen zochten naar de winst en kregen allebei een paar mogelijkheden, maar beide keepers stonden steeds in de weg. Toch pakte VIOD alsnog de volle winst in dit duel. Het was Jan Boonstra die met Jelle Wielstra samen voor de keeper kwam. Met tussenkomst van de keeper was het Jan – die met behulp van een slimme schouderduw – voor de 3-2 zorgde.

Niet veel later was het zelfs 4-2 voor VIOD met een hoofdrol voor Sander Visser. Hij versierde eerst een vrije trap die hij zelf ging nemen. Hij schoot de bal voor de goal en Jan Boonstra kwam voor zijn man en tikte rustig met de binnenkant van de voet binnen. Zo maakte hij zijn 3de van de middag en was hij de Man of te match. Berlikum ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar VIOD hield stand en zo bleven de broodnodige 3 punten in Driezum.