Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD JO13-1 Kampioen!!!

Sinds afgelopen zaterdag 3 december mag VIOD JO 13-1G (oftewel de D1) zich kampioen najaar 2016 noemen. Het seizoen begon voor ons met 3 klinkende overwinningen in de poulefase van de beker. De eerste competitiewedstrijd begonnen we met een nipte 2-1 overwinning op Geel-Wit. Hierna werd VCR gemakkelijk met 11-0 opzij gezet. Ternaard uit was een moeilijke wedstrijd, maar toch werd er met  2-3 aan het langste eind getrokken.

2016 12 10 VIOD JO13 1 Kampioen 001

Tussen door wonnen we voor de beker met 3-2 van Noord Bergum. In het vervolg van de competitie werd er vervolgens met ruime cijfers gewonnen van Dokkum en Wykels Hallum. Vanaf dat moment werd er al voorzichtig over een eventueel kampioenschap gesproken. Op 5 november stond de belangrijke wedstrijd tegen onze grote concurrent Anjum op het programma. Na een belabberde eerste helft stonden we bij rust met 4-1 achter en zagen we het kampioenschap aan de horizon verdwijnen. Maar in de tweede helft werden de ruggen gerecht en werd het uiteindelijk toch nog 4-4. Na deze uitslag waren we ons er van bewust dat het doelsaldo wel eens heel belangrijk kon worden. Hier werd in de volgende wedstrijd uit tegen Ropta Boys flink aan gewerkt: 0-9.

Op 19 november werd er op een ijskoude en regenachtige zaterdagochtend gebekerd tegen De Monnik: 6-2 winst en weer een ronde verder. Onze laatste competitiewedstrijd thuis tegen Holwerd Blija moest zeer dik gewonnen worden. Omdat Anjum er ook steeds lustig op los scoorde, was het doelsaldo nog maar plus 1 in het voordeel van VIOD. En Anjum moest nog 2 wedstrijden spelen. VIOD deed wat het moest doen en met een 14-0 nederlaag werd Holwerd-Blija terug naar huis gestuurd. Anjum wist slechts met 0-6 van Dokkum te winnen, dus zag het er allemaal weer rooskleurig uit. Nu was het afwachten wat Anjum in hun laatste competitie wedstrijd op 3 december uit tegen Geel-Wit zou doen. Anjum had een hele dikke overwinning nodig om kampioen te worden. Rond 12 uur kreeg Doede een telefoontje dat ze 1-1 gespeeld hadden, we waren KAMPIOEN!!!!!

Op zaterdag 10 december stond de bekerwedstrijd tegen Sint Jacob nog op het programma, deze werd helaas met 0-2 verloren. Maar dat mocht de pret niet drukken, want na de wedstrijd stond er nog een rondrit door Wouterswoude en Driezum op het programma en werd het geweldige seizoen afgesloten met patat en een frikandel in de kantine. Een geweldige prestatie van de topspelers Renske, Atte Sjoerd, Himke, Thijs, Wessel, Jan Anne, Wieger, Fokke, Rikus, Pieter, Oebele, Peter en Sem! Onder leiding van Doede Wiersma en Tjeerd Hoekstra en trainer Bauke André van der Wal.

2016 12 10 VIOD JO13 1 Kampioen 002