Wedstrijdverslagen

Afdrukken

Opnieuw nederlaag voor kansen missend VIOD 2

Het blijft een terugkerend thema bij VIOD 2, het benutten van de kansen. Waar de goal in de eerste vijf wedstrijden nog redelijk makkelijk werd gevonden valt dit in de laatste 5 wedstrijden behoorlijk tegen. Kansen voldoende maar gescoord wordt er amper. Zo ook afgelopen zaterdag thuis tegen buurman Zwaagwesteinde 2. De wedstrijd begon nog wel veelbelovend, na een kleine 3 minuten was het Pieter Feddema die de bal aan de Zwaagwesteinder defensie ontfutselde en Berend Jan Castelein in staat stelde om de 1-0 aan te tekenen.

IMG 8723

Even later leek VIOD zelfs op 2-0 te komen toen Lieuwe Schaafsma een corner in 1 keer binnen draaide maar deze goal werd door scheidsrechter Johannes van der Veen afgekeurd omdat Berend Jan Castelein de keeper zou hebben gehinderd. Na tien minuten kwam Zwaagwesteinde op gelijke hoogte toen een snelle aanval over de rechter zijde kon worden binnen gewerkt door de rappe Jan Visser. Even later kreeg VIOD een grote mogelijkheid om weer op voorsprong te komen maar Lieuwe Schaafsma kreeg na aangeven van Hein Visser de bal niet voorbij zwaagwesteinde keeper Gerrit Daleman. Een minuut later was het wel raak aan de overzijde. Een hoge voorzet werd verkeerd ingeschat door Pieter Kommerie en Rene Nauta kon van dichtbij de 1-2 op het scorebord brengen. De rest van de eerste helft leverde VIOD nog een aantal dikke kansen op maar met name Jelle Kommerie had het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg ook Zwaagwesteinde nog een aantal goede kansen maar Feije Wiersma stond op de goede plaats.

IMG 8753

In de tweede helft gooide VIOD de opstelling om, Doede Wielstra, Pieter de Vries en Leo Bosma kwamen binnen de lijnen. De eerste twintig minuten had VIOD het beste van het spel en creëerde een groot aantal kansen, maar weer werden deze niet benut. Met name Berend Jan Castelein en Leo Bosma kregen goede kansen maar scoorden niet. Toen na 67 minuten bal via de hak van Tjam Wiersma voor de voeten van zwaagwesteinder Jan Visser kwam passeerde deze Feije Wiersma en besliste de wedstrijd. Ook hierna kreeg VIOD nog kansen op de aansluitingstreffer maar gescoord werd er niet. Hierdoor moest VIOD 2 weer een nederlaag slikken waardoor er na de perfecte competitiestart van 15 punten uit 5 duels er nu uit de laatste 5 duels slecht 1 schamel puntje werd binnen gehaald.

Opstelling VIOD 2: Feije Wiersma, Tjibbe van der Veer, Wytze van der Zwaag, Pieter Kommerie (‘45 Leo Bosma), Tjam Wiersma, Jaep van der Valk, Hein Visser (‘45 Pieter de Vries), Jelle Kommerie (‘72 Yoram Nanne), Lieuwe Schaafsma (‘39 Doede Wielstra), Pieter Feddema, Berend Jan Castelein

Voor alle foto's van de wedstrijd VIOD 2 - Zwaagwesteinde 2 klik hier.

VIOD 2   Zwaagwesteinde 2

IMG 8770

IMG 8808

IMG 8820

IMG 8832