Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD 2 houdt het hoofd koel in Leeuwarden en wint voor het eerst sinds 8 oktober

Provoceren, harde tackles, asociaal taalgebruik, en een scheidsrechter die niet alles kon volgen. Dit waren de ingrediënten voor het eerste competitieduel van VIOD 2 na de winterstop. Het tweede elftal van de Lions had vandaag gekozen voor een strijdwijze die de grenzen van het toelaatbare opzocht en er ook regelmatig over heen ging. Coach Iebe Soepboer had de manschappen vandaag goed geïnstrueerd, ga niet mee in dit spelletje en vooral, houd de mondjes dicht.

2017 02 18 Lions 66 2   VIOD 2

Door een rits aan afwezigen reisde VIOD 2 vandaag met een afgeroomd elftal richting Leeuwarden om het op het vroege tijdstip van 11.45 op te nemen tegen het tweede elftal van Lions. In een oefenduel had VIOD gewonnen van WTOC 2 waardoor men de smaak van de overwinning al weer enigszins te pakken had, een smaak die sinds 8 oktober al ontbrak, hierna volgde een reeks van 6 competitiewedstrijden zonder overwinning. Een reeks die er voor had gezorgd dat VIOD van de eerste positie was afgegleden naar een plek in de middenmoot.

Ondanks alle afwezigen was VIOD vandaag de betere ploeg. Ondanks een veldoverwicht kon VIOD de eerste helft de goal van de tegenstander niet vinden. Enkele goede kansen waren niet besteed aan Berend Jan Castelein en Tjam Wiersma. Vlak voor rust mocht Lions een vrije trap nemen na één van de zoveelste schwalbes. Deze vrije trap werd niet goed ingeschat door de VIOD defensie waardoor de Lions van dichtbij de 1-0 achter doelman Feije Wiersma konden schuiven.

In de tweede helft deed VIOD er nog een schepje bovenop en domineerde in het eerste kwartier na de rust. De gastheren werden met de rug tegen de muur gezet en al snel resulteerde dit in de gelijkmaker, Lieuwe Schaafsma veroverde de bal en stelde Berend Jan Castelein in staat de 1-1 aan te tekenen. Niet veel later wist VIOD zelfs de leiding te nemen toen Matthijs van der Wal een mooie individuele actie van Tjam Wiersma wist te promoveren tot doelpunt. Na deze goal wisten de Lions de regie wat over te nemen en was het aan doelman Feije Wiersma en de uitstekende defensie onder leiding van Albert Boersma te danken dat er niet werd gescoord. De VIOD verdediging zat er lekker strak op bij de Leeuwarders en de enkele keren dat ze wel door wisten te breken had Feije Wiersma een paar heerlijke reddingen in huis. In de tussentijd was Berend Jan Castelein voor de Leeuwarders de zondebok geworden. Het mag een klein wonder worden genoemd dat hij schadevrij het eind van de wedstrijd heeft gehaald na enkele aanslagen waar zelfs Pepe en Sergio Ramos had schaamrood van op de kaken zouden hebben gekregen. In de slotminuut maakte Lieuwe Schaafsma aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 binnen te schieten en VIOD de eerste driepunter sinds 8 oktober te bezorgen. Door deze overwinning mag VIOD hoop houden op het behalen van nacompetitie, de doelstelling van dit seizoen.

Opstelling VIOD 2: Feije Wiersma, Jelmer Roodhart, Albert Boersma, Tabe Annema, Sytze Wiersma (‘62 Jan Gerben Raap), Tjam Wiersma, Hein Visser, Matthijs van der Wal (‘66 Watze Wiebe Raap), Lieuwe Schaafsma, Berend van der Land (‘60 Remco Veenstra), Berend Jan Castelein.