Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD 2 knokt zich naar punt bij koploper Ropta Boys 2

Voor vandaag stond voor VIOD 2 een uitwedstrijd op het programma bij koploper Ropta Boys, een ploeg waar thuis van was verloren. VIOD kwam met een afgeroomd elftal aan in Oosternijkerk, door diverse oorzaken was een groot aantal spelers afwezig en ook uit het eerste elftal kwam vandaag geen aanvulling.

VIOD Heren 2 seizoen 2016 2017

Met A-junior Jelmer Roodhart in de basis begon VIOD goed aan het duel, nadat aan beide zijden de eerste speldenprikken waren uitgedeeld was het Lieuwe Schaafsma die vanaf de rechterzijde op de doelman afkwam, met een stiftbal liet hij de keeper kansloos maar een verdediger kon nog net redding brengen op de doellijn. De rebound viel echter voor de voeten van Doede Wielstra en hij liet het net wel bollen en zodoende de 0-1 op het scorebord te brengen. Hierna was het Ropta Boys dat het initiatief en het betere van het spel had. Na 24 minuten werden de gastheren gevaarlijk maar VIOD-doelman Feije Wiersma wist met kunst en vliegwerk zijn doel leeg te houden. Twee minuten later was Wiersma wel kansloos toen Ropta Boys na een uitgespeelde aanval de 1-1 liet noteren. Ondanks dat het initiatief bij Ropta Boys lag wist VIOD uit de counter nog wel enkele kansjes te creëren, tot een doelpunt wist VIOD echter niet te komen. Bij VIOD moet de geblesseerde Pieter Kommerie zich laten vervangen, zijn vervanger is Leo Bosma die sinds de kerst de weg naar Driesum niet meer leek te vinden maar vandaag weer aanwezig was. Even later was het Tjam Wiersma die iets te enthousiast het duel aanging en hiervoor een terechte gele kaart ontving. Op slag van rust was het Ropta Boys dat zijn overwicht in een voorsprong wist om te zetten. Een lange bal werd prachtig gecontroleerd door de spits waarna hij zijn aanvalspartner in staat stelde de 2-1 aan te tekenen. Pieter de Vries had de 2-2 nog op de schoen voor de rust maar zijn inzet werd uit de goal geronseld door de Ropta goallie.

In de tweede helft veranderd er weinig aan het spelbeeld, Ropta is de bovenliggende partij maar VIOD kan op strijdlust aardig meekomen. Ropta kan zijn overwicht niet omzetten in veel doelkansen en bij de kansen die ze wel weten te creëren is doelman Feije Wiersma een sta in de weg. Ook VIOD krijgt nog een paar kansjes waarvan de grootste voor Berend van der Land is, maar net wanneer hij de trekker over wil halen krijgt de bal een lelijke stuit mee waardoor de bal niet in het doel beland. Hierna wordt de moegestreden van der Land vervangen door A-junior Watze Wiebe Raap. In de slotfase neemt VIOD wat meer risico door Yoram Nanne en Leo Bosma een linie door te sturen. In blessuretijd wil Doede Wielstra een actie inzetten in het strafschopgebied maar wordt hierbij onreglementair gestuit door een verdediger waardoor de uitstekend fluitende scheidsrechter weinig andere keuze heeft dan naar de stip te wijzen. Dit buitenkansje wordt door Leo Bosma feilloos benut waardoor de eindstand komt op 2-2. Een uitstekend resultaat voor VIOD 2. Uitblinkers aan VIOD-zijde waren de jonge Lieuwe Schaafsma en Jelmer Roodhart.

Opstelling VIOD 2: Feije Wiersma, Tjam Wiersma, Wytze van der Zwaag, Pieter Kommerie (‘30 Leo Bosma) Jelmer Roodhart, Lieuwe Schaafsma, Hein Visser, Yoram Nanne, Doede Wielstra, Berend van der Land (‘67 Watze Wiebe Raap) en Pieter de Vries.