Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD 2 makkelijk langs Blauw Wit ‘34 4

Na het bonuspunt van vorige week in Oosternijkerk tegen Ropta Boys 2, stond vandaag het thuisduel tegen het vierde elftal van Blauw wit uit Leeuwarden op het programma. Het uitduel tegen de toenmalige nummer laatst was nog met pijn en moeite gelijk gespeeld en toen was er al verbazing dat deze ploeg laatste stond.

IMG 0927

Vanaf dat moment heeft Blauw Wit de laatste positie dan ook verlaten en klom gestaag op de ranglijst. De overwinningen van de laatste tijd hielden ook in dat Blauw Wit zicht kreeg op de laatste periode en zodoende nog aanspraak kon maken op nacompetitievoetbal. En dat nacompetitievoetbal is ook wat VIOD 2 nog ambieert. Na een slechte serie wedstrijden leek VIOD 2 hier niet meer voor in aanmerking te komen maar door zelf punten te pakken en doordat de concurrentie punten liet liggen gloort er toch weer hoop aan de horizon. Na wat rekenwerk kon wel worden geconcludeerd dat de laatste 3 wedstrijden dan 9 punten op zouden moeten leveren. Te beginnen met het duel van  vandaag.

Om 12.15 uur werd het duel onder leiding van Johannes van der Veen in beweging gezet. Al na drie minuten was het Blauw Wit dat met een ziedend afstandsschot de deklat liet trillen. Even later was het Pieter de Vries die door Hein Visser alleen voor de Leeuwarder doelman werd gezet, de doelman kwam echter als overwinnaar uit dit duel. In de 9e minuut is het weer Pieter de Vries die alleen voor de doelman verschijnt, nu na een pass van aanvoerder Wietze van der Zwaag. Dit keer omspeelt Pieter de doelman en tekent vanuit een lastige hoek voor de 1-0 voorsprong. Vlak hierna ontstaat er aan de andere kant ook een 1 tegen 1 situatie voor de goal, doelman Feije Wiersma weet de inzet van de Blauw Wit spits uit de goal te ronselen. In de 16e minuut verschijnt andermaal Pieter de Vries alleen voor de keeper, de keeper redt in eerste instantie maar de bal valt voor de voeten van Jelle Kommerie die de bal voor slingert op Berend van der Land, deze kopt terug op Pieter de Vries die al koppend de 2-0 op het scorebord brengt. Na 32 minuten wordt het zelfs 3-0 als de bal uit een afgeslagen aanval voor de voeten van Lieuwe Schaafsma valt die ondanks dat hij drie ballen zag toch de juiste bal in de goal kreeg. Een paar minuten voor de rust is het Kees Hansma die Jelle Kommerie op de rechterkant wegstuurt. Zijn afgemeten voorzet wordt op waarde ingeschat door Berend van der Land die de 4-0 aantekent. Op slag van rust wordt het zelfs nog 5-0 als de bal uit een corner voor de voeten van Yoram Nanne valt die de bal in de verre hoek schiet.

IMG 0948

Zo werd de rust bereikt met een weelderige en enigszins geflatteerde 5-0 voorsprong. Coach Iebe Soepboer bracht maar liefst 4 nieuwe spelers in de rust waaronder topscorers Berend Jan Castelein en Doede Wielstra. Verder kwamen ook nog Pieter Kommerie en Nico Sijtsema in het veld. Tabe Annema, Berend van der Land, Lieuwe Schaafsma en de licht aangeslagen Jelle Kommerie bleven in het kleedlokaal achter.

Wie dacht dat VIOD met deze aanvallende impulsen de score in de tweede helft wel even uit zou breiden kwam bedrogen uit. Alleen Blauw Wit wist een doelpunt te scoren waardoor de eindstand op 5-1 kwam. VIOD kreeg nog wel een aantal kansjes maar Pieter Kommerie en Nico Sijtsema scoorden in kansrijke positie niet. Ook topscorer Doede Wielstra kreeg nog een tweetal kansen maar vond de doelman en de paal op zijn weg. Wietze van der Zwaag was ook nog dicht bij een doelpunt, zijn lange bal vanaf eigen helft werd door de keeper verkeerd ingeschat, de bal stuiterde over hem heen maar verdween helaas voor Wietze aan de verkeerde kant van de paal. Zo werd het eindsignaal gehaald met een 5-1 uitslag.

Volgende week speelt VIOD 2 uit tegen Be Quick 3, wil VIOD zicht houden op de nacompetitie zal VIOD zelf moeten winnen en hopen dat AVC 2 of Leovardia 2 nog ergens averij oploopt. Wordt vervolgd……

Opstelling VIOD 2: Feije Wiersma, Wietze van der Zwaag, Albert Boersma, Tabe Annema (‘46 Nico Sijtsema), Yoram Nanne, Jelle Kommerie (‘46 Pieter Kommerie), Kees Hansma (‘60 Tjam Wiersma), Hein Visser, Lieuwe Schaafsma (‘46 Doede Wielstra), Berend van der Land (‘46 Berend Jan Castelein) en Pieter de Vries.

Voor alle foto's van de wedstrijd klik hier.

Klembord01

IMG 0952

IMG 0975

IMG 1024

IMG 1074