Afdrukken

Wedstrijdverslagen VIOD A1

VIOD A1- GSVV A1

Op vijf september begon de A1 van VIOD om stipt 10.30 aan het nieuwe seizoen. In de transferperiode hebben een aantal spelers de overstap gemaakt naar VIOD A1, de getransfereerde spelers zijn Auke Visser die VIOD bij VV Noordbergum weggevist heeft met dank aan zijn maat Pieter Kommerie. Pieter Kommerie zag het licht ook weer na twee jaar en besloot om weer bij zijn oude liefde VIOD aan de slag te gaan. Ook Falco Braaksma besloot zijn voetbalcarrière weer nieuw leven in te blazen. De laatste maar zeker niet de minste is Bram Meulenbeld, deze transfer zag niet iedereen aankomen, dus kon deze ook nog maar net voor het verstrijken van de transferperiode worden afgerond dankzij goede medewerking van VV Holwerd/Blija.

IMG 7678

Al met al stond er dus een redelijk nieuwe ploeg aan de aftrap tegen GSVV. Al snel bleek dat het team nog als los zand fungeerde, dus keek VIOD A1 al snel tegen een nederlaag aan. Desalniettemin kreeg VIOD aan het einde van de eerste helft nog een aantal goede kansen om een doelpunt op het scorebord te zetten, dit gaf de burger moed voor de tweede helft. Ruststand: 2-0. Dit was enkel een illusie, want vandaag was GSVV simpelweg een maatje te groot voor de A’s van VIOD die zichtbaar nog even los moeten komen. Omdat het nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen is en de verborgen kwaliteiten nog naar boven moeten komen hebben we goede hoop op een beter resultaat in de volgende krachtsmeting. Over twee weken staat VC Trynwalden op het programma. Eindstand:0-6.

VC Trynwalden A1/2 – VIOD A1

Op papier moest het kunnen zeiden we donderdag tegen elkaar op de training. Op papier wel ja, maar bij aankomst moest de leider/trainer van de plaatselijke VC iets bekennen, diezelfde week was de A1 opgeheven en de spelers werden over de teams verdeeld. Een lichte tegenvaller voor de mannen van de trainer Jasper van der Veen, leider Willem Mulder en onze trouwe grensrechter Edze (Eddy) de Roos. Echter had de blauwwitte-formatie besloten om er vandaag vol voor te gaan, door strijd en passie te tonen. Deze strijd en passie waren in de eerste helft echter ver te zoeken. VIOD had het erg moeilijk tegen het makkelijker voetballende Trynwalden. Toen er na exact 45 minuten werd afgefloten keek VIOD tegen een achterstand aan van 2-0. In de rust werd iedereen even op zijn plek gezet door coach Jasper en zijn Wikipedia Willem. VIOD gooide de ‘holtsjes’ weer bij elkaar, want het woord opgeven komt niet voor in het woordenboek van de jongens. In de tweede helft kregen de ruim vierhonderd vijandige  toeschouwers een heel ander VIOD te zien, overigens nadat de bal nog een keer aan de verkeerde in het netje belandde . Vervolgens was het VIOD dat de klok sloeg eerst was het (snelle) Jelle Kommerie die de 3-1 op het scorebord zette, hij bedacht zich niet toen de bal in een scrimmage voor zijn voeten belandde en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Dit gaf de mannen goede moet ze kwamen zelfs terug tot 3-3, deze twee doelpunten nam Gerald Mous voor zijn rekening. Maar het werd toch nog een hele zure ochtend voor de Driezummers, in de allerlaatste secondes van de wedstrijd belandde de bal heel onfortuinlijk achter de goed keepende Jos Dammer in de goal. Eindstand: 4-3.

IMG 7689

VIOD A1 – Friese Boys A1

Het was de op vroege ochtend van drie oktober toen de mistdampen optrokken en het zonnetje voorzichtig tevoorschijn kwam. Met andere woorden perfecte voetbalomstandigheden op sportpark Treffersheech te Driesum. De boys in White and Blue treden vandaag aan tegen de Friese Boys uit Kollumerzwaag. Aangezien de vorige wedstrijd van de Driezummers de spelers weer goede hoop hadden gegeven werd er met het nodige vertrouwen toegeleefd naar de wedstrijd tegen de Kollumerzwagers. VIOD startte in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden scherp, dit resulteerde ook vrijwel direct in de 1-0. Stand-in Erik van der Veen ronde koelbloedig af na een goed opgezette aanval van de VIOD’ers. In plaats van vol gas te geven en Friese Boys helemaal met de grond gelijk te maken zakte VIOD in, het verloor de grip op de tegenstander, dit resulteerde dan ook in twee tegengoals. Lichtpuntje van de eerste helft was onze vuurvreter Roy Mulder die een twee meter grotere tegenstander moest verdedigen maar hier totaal geen moeite mee had, legendes zeggen dat die spits nog steeds nachtmerries heeft van Roy. Ruststand: 1-2     Nu VIOD weer tegen een achterstand aankeek, wat het de afgelopen weken wel gewend is. Raakten de jongens dus niet in paniek, want de kansen zijn er zeker alleen gaan ze er niet in werd terecht opgemerkt, geen speld tussen te krijgen, want zo stak de vork in de steel natuurlijk. Aan de tweede helft werd goed scherp begonnen door VIOD en binnen een minuut had spits Jelle Kommerie de bal al achter de keeper van de roodwitten geknald. VIOD had weer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in de 3-2, het was Gerald Mous die van afstand raak schoot. Nu de verdediging onder leiding van Remco Veenstra ook als een huis stond was er niets aan het handje voor VIOD. Het kwam zelfs op 4-2 na een prachtige aanval over vijf schijven. Het begon bij Folkert Bosgraaf die de bal op Ivar Nanne passte die vervolgens de bal keurig breed gaf op Gerco Bremer die met een fenomenale pass Jelle Kommerie wist te bereiken, Jelle behield goed het overzicht en zag Gerald Mous helemaal vrij staan, deze kon de bal rustig binnenschuiven. Niks loos zo leek het ten minste, maar VIOD A1 kreeg een penalty om de oren, keeper Jos Dammer kwam net een centimeter tekort en zo stond 4-3. Het bleek nog erger te kunnen, met nog luttele seconden op de klok was een moegestreden VIOD niet helemaal zo scherp meer en kon de geheel vrijstaande spits van Friese Boys de rebound binnenschuiven. Wederom puntverlies in de laatste secondes, ja dat komt hard aan in het VIOD-kamp. Eindstand: 4-4.

Anjum/Oostergo A1 – VIOD A1 

Op sportpark It Kolkenfjild te Anjum stond op zaterdag 10 oktober de combinatie van Anjum/Oostergo op het programma. Deze fusie is in de jeugd doorgevoerd bij deze clubs om dat ze op ‘de kloai’ vandaag de dag liever in de broccoli en wortels om zitten pulken, dus dat toont maar weer eens aan dat VIOD trots mag zijn op het feit dat ze nog allemaal jeugdteams te been kunnen brengen zonder te fuseren. Betreffende de krachtsmeting. De Anjummers stonden gedeeld op de eerste plaats in de tweede klasse waarin VIOD opereert (VIOD: 11de plaats). Deze verhoudingen werden op het veld ook al snel duidelijk, Anjum/Oostergo kwam al snel op 1-0. Nu VIOD na dit doelpunt ook doorhad dat ze toch echt al begonnen waren aan de wedstrijd kwam VIOD stukje bij beetje steeds beter in hun spel, dit resulteerde dan ook in de welverdiende 1-1. Het was Lieuwe Schaafsma die zijn eerste kopdoelpunt van zijn leven maakte, hij was weer even net zo blij als de kleine Lieuwe die vroeger zijn cadeautjes open mocht maken met Sinterklaas. Voor rust was de blijdschap al snel weer verdwenen nadat de kloaiklûten  op 2-1 kwamen. Ruststand: 2-1. Over de tweede helft zullen we maar niet te ver uitweiden, VIOD incasseerde nog een aantal tegendoelpunten, wat een terechte uitslag tot gevolg had. Volgende week staat de match tegen De Lauwers A1 op het programma. Eindstand: 6-1

IMG 7696

VIOD A1 – De Lauwers A1

Op 17 oktober 2015 waren het vooral dreigende grijze wolken die boven Treffersheech hingen, dit zal toch niet een voorbode zijn? Tegenstander van vandaag: De Lauwers, deze tegenstander kennen de mannen uit Driesum nog wel van de beker. Een goede herinnering, want er werd met 6-4 gewonnen. Het is een fysiek sterke ploeg die duels niet uit weg zullen gaan.     VIOD begon slapjes aan de wedstrijd, binnen vijf minuten hadden De Lauwers al enkele 100% kansen gemist, dat de 0-0 nog op het scorebord stond was te danken aan onze sluitpost Jos Dammer. Na de beginfase overleefd te hebben kreeg VIOD uit het niets een corner, deze viel ietwat gelukkig voor de voeten van Gerald Mous die wel raad wist met dit cadeautje. Vervolgens kreeg VIOD goed grip op de wedstrijd, verdedigend stond het goed en zo kon er aan aanvallen gedacht worden. VIOD A1 voetbalde goed van achteruit, en creëerde een legio aan kansen waar ook veel mooie aanvallen bij zaten. Het was Jelle Kommerie die de voorsprong verdubbelde, hij gebruikte zijn snelheid als wapen en prikte 2-0 binnen. Na de 2-0 werd door onze trouwe supporter Iebe geroepen dat de punten al ‘ien’e tosse’ waren, hier waren de meningen op dat moment over verdeeld maar dat terzijde. De eerste helft liep naar het einde toen B-Junior Renze Visser onderuit geschoffeld werd en terecht de strafschop toegekend kreeg door de prima fluitende leidsman René van der Veen. Jelle Kommerie ging achter de bal staan en schoot het leer onberispelijk binnen. Ruststand: 3-0.  Voor het eerst dit seizoen stonden de manschappen van het leidende Trio (Jasper, Willem en Eddy) voor in de rust, toch wel even een lekker om ook te weten hoe dat voelt. Na de rust moesten de mouwen weer worden opgestroopt, want de 90 minuten waren nog niet voorbij natuurlijk. Gelukkig schoot na de rust Jelle op formidabele wijze de 4-0 in het net. Een weergaloze lob van vijf meter afstand zeilde over de keeper heen in de verre hoek, of het de bedoeling was zullen we nooit weten, want Kommerie wilde de pers niet te woord staan over deze wereldgoal. Vervolgens was het Renze Visser die samen met Rido Spiegelaar even een zaterdag geleend werden van B’s die het net wist te vinden op aangeven van Jelle. Ook de Lauwers beet nog even van zich af en wisten er nog twee doelpunten in te prikken. Het slotakkoord was echter voor de Driezummers, het was Gerald Mous die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Lieuwe Schaafsma en zo kon inkoppen. Daarna kreeg VIOD nog enkele kansen door de onvermoeibare Hessel Turkstra die de hele rechterkant bestreek door alsmaar te blijven opstomen, de verdediger van Turkstra had zichtbaar de tong op zijn schoenen hangen. In de laatste minuten wist VIOD er nog een doelpunt in te prikken door geblunder in de verdediging van De Lauwers A1. Eindstand: 7-2.

De eerste overwinning voor de A1 van VIOD is een feit, de blauwwitte formatie heeft zich op dit moment op de 9de plaats geposteerd, maar de echte voetbalkenners zien zo dat er meer in zit dan een negende plaats. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Birdaard/Wykels Hallum, ook nu zal VIOD er meer met zijn allen tegenaan moeten gaan om resultaat te boeken.

Voor alle foto's van de wedstrijd VIOD A1 - De Lauwers A1 klik hier.

IMG 7738

IMG 7742

IMG 7744

IMG 7748

IMG 7749

IMG 7750

IMG 7757

IMG 7759

IMG 7761

IMG 7763

IMG 7765

IMG 7766

IMG 7770

IMG 7771

IMG 7774

IMG 7775

IMG 7780
Foto's: Willem Mulder