Afdrukken

‘VIOD A1 klimt omhoog’

SJO Bergum BCV combinatie A2 – VIOD A1 (3-1)

Op 31 oktober 2015 moest de A1 van VIOD Driesum aantreden tegen de Burgummers. Op papier een lastige wedstrijd, wellicht dat de blauwwitte formatie vandaag voor een verrassing kan zorgen. Het begin van de wedstrijd verliep stroef, VIOD had moeite met het sterke defensieve blok en de lopende middenvelders van de zwartroden en kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe. Echter mistte de tegenstander een legio aan kansen zodat de achterstand bij de rust nog maar 1-0 was.
 
IMG 7965
 
Waar het in de eerste helft nog aan ontbrak bij VIOD was de inzet waar we het normaal gesproken van moeten hebben, in de tweede helft was deze wel tevoorschijn getoverd en voerden we de druk op BCV op. Het was echter BCV dat tegen de verhouding in met een haarscherpe counter scoorde. De A1 liet zich niet van de wijs brengen door dit doelpunt en ging door met waar het gebleven was. Dit resulteerde in een flink aantal vrije trappen rond de zestien van BCV deze werden allen hopeloos overschoten, maar het spreekwoord luidt 24x is scheepsrecht dus de laatste vrije trap verdween dan ook eindelijk achter de keeper. Met nog een kwartier te gaan was alles weer mogelijk voor VIOD. Het dwong zelfs een penalty af, de verdediger meende dat die even voor keeper moest spelen met als gevolg een strafschop, deze werd jammer genoeg niet benut. VIOD deed er alles aan om nog een punt uit het vuur te slepen maar het mocht niet baten, het was BCV daarentegen die uit een counter de 3-1 in het netje legde.
 
VIOD A1 – Be Quick A2 (3-3)
 
Op de vroege morgen van 7 november stonden ‘de stedsjes’ op het programma. De blauwhemden begonnen niet sterk aan de wedstrijd en gaven Be Quick de ruimte om te voetballen. Daar maakten zij dan ook dankbaar gebruik van, dit resulteerde al snel in een 0-1 achterstand. Naar mate de eerste helft vorderde begon VIOD beter in haar spel te komen dit resulteerde in een knappe goal van Jelle Kommerie. Vlak voor rust komt de A1 zelfs op voorsprong, Erik van der Veen kan vrij inkoppen na een goed uitgespeelde aanval. Na de thee begon VIOD even slap als in de eerste helft dit keer werd het hard afgestraft en keken de mannen van Leider/Trainer Jasper van der Veen binnen no-time tegen een achterstand aan. VIOD moest weer opzoek naar de gelijkmaker het benutte de zijkanten beter, dit resulteerde in gevaarlijke voorzetten van Lieuwe Schaafsma en Folkert Bosgraaf. Ook Watze Wiebe Raap onderscheidde zich in positieve zin op het middenveld door veel ballen te veroveren. Het was uiteindelijk Falco Braaksma die voor het grootste gevaar zorgde, hij slalomde door de verdediging en werd onderuit geschoffeld. Dit resulteerde in een penalty welke benut werd door Erik van der Veen.
  
VIOD A1 – VCR A1 (4-6)
  
Zaterdag 14 november werd afgetrapt voor de beladen derby tussen VIOD en VCR. De openingsfase was rommelig de Driezummers waren de bovenliggende partij maar wisten dit niet uit te drukken in de score. Na een kwartier spelen liep ‘spierbal’ Pieter Kommerie tegen een gele kaart aan door iets te enthousiast aan de noodrem te trekken. Wat restte is een penalty en 10 minuten tijdstraf, deze werd knap gestopt door sluitpost Jos Dammer. Echter de corner die daarop volgde werd wel verzilverd. Het scoreverloop verliep vervolgens des VIOD’s: VIOD kwam op 2-1, 2-3 voor VCR, 3-3 VIOD (RUST) 3-5 VCR, 4-5 VIOD, 4-6 VCR. Van goed voetbal kwam de gehele wedstrijd niets meer van terecht, zo won VCR dan ook verdiend.
 
IMG 7956
  
ST Holwerd/Blija A1 – VIOD A1 (4-6)
  
HOLWERD 28 november: Gezien de ranglijst moest het een gemakkelijke wedstrijd worden voor de mannen uit Driesum. VIOD was dan ook heer en meester in het eerste half uur. Jelle Kommerie wist de 1-0 binnen te prikken. Vervolgens was het Gerald Mous die een vrije trap in de bovenhoek krulde. Wat er toen gebeurde mag je aan Joost vragen, binnen een kwartier werd de score door Holwerd omgedraaid in voor hun een 3-2 voorsprong. Dit kwam door een reeks van persoonlijke fouten waarvan hun snelle aanvaller van kon profiteren. In tweede helft begon VIOD wederom sterk echter wist Holwerd nog één keer tegen te scoren daarna was het VIOD wat de klok sloeg de score werd omgebogen naar 4-6 door goals van Jelle Kommerie, Lieuwe Schaafsma en Gerald Mous. Een zwaarbevochten overwinning en een knappe team prestatie.
  
Broekster Walden A2 – VIOD A1 (0-4)
  
Op pakjesochtend werd er gevoetbald tegen Broekster Walden, dé derby van het noorden. Er was die dag een windkracht 14 opgestoken hierdoor werd VIOD gedwongen de bal laag te houden op het prachtige kunstgrasveld. In plaats van donderdag in het hondenweer te trainen hebben we een zeer geslaagd teamuitje gehad en zijn we er ook achter de reden gekomen waarom Ivar Nanne op voetbal zit. Zijn antwoord op de vraag ‘’wie gaat mee met het teamuitje naar de E10’’ was zijn antwoord, ik citeer: ‘’Dit is de enige reden waarom ik voetbal, natuurlijk ben ik van de partij’’. Het gezelligheidsbeest speelde overigens een prima pot tegen de broek. VIOD begon sterk en bleef geconcentreerd voetballen dit resulteerde in een penalty welke binnengeschoten werd door Jelle. Vervolgens werd één van de mooiste doelpunten van dit seizoen gemaakt. Hij komt op naam van Pieter Kommerie, een goed opgezette aanval beland via een steekpass bij Schaafsma hij geeft de bal goed voor en Pieter volleert het leer tegen het net. In de tweede gaan de Driezummers onverstoord door. Dit resulteert in twee doelpunten van Jelle Kommerie, zo werd het de wedstrijd van de gebroeders Kommerie en niet te vergeten de verdediging. Deze stond als een huis vandaag met Remco Veenstra, Kuitenbijter Roy Mulder, Watze Wiebe Raap en Falco Braaksma.
 
IMG 8016
 
VIOD A1 – VC Trynwalden A2 (6-4)
 
Op 12 december werd VCT ontvangen op sportpark Treffers Heech. Tegen deze tegenstander hadden we al eerder gevoetbald en verloren, dus tijd voor revanche. VIOD begon oppermachtig aan de wedstrijd en het stond dan ook als snel 3-0. Jelle bezorgde Trynwalden de eerste twee tegentreffers de derde kwam op naam van Roy Mulder een mooi moment voor de zelden scorende verdediger. Ook leider Willem Mulder was natuurlijk zo trots als een pauw. Voor rust werd er nog wel een tegengoal geïncasseerd door een onoplettendheidje. Na de rust gooiden de blauwhemden de wedstrijd direct in het slot. Het waren Jelle Kommerie en Gerald Mous die scoorden. Daarna ontglipte VIOD de grip over de wedstrijd en begon het foutenfestival en was binnen luttele minuten 5-3. Maar toen was het onze reddende engel Gerco Bremer die de 6-3 binnentikte. In de laatste seconden van de wedstrijd kon Trynwalden de 6-4 nog maken maar dat mocht de pret niet drukken.
 
VIOD A1 – Broekster Walden A2 (3-2)
 
De laatste wedstrijd voor de winterstop werd gespeeld tegen wederom Broekster Walden. Het was een wedstrijd waar het niveau niet al te hoog lag, dus moest er op inzet gewonnen worden. De blauwwitte formatie keek al snel tegen een achterstand aan welke nog voor het verstrijken van het half uur werd verdubbeld. Net voor rust kon VIOD nog iets terugdoen door een doelpunt van Erik van der Veen. Na rust ging VIOD op jacht naar de overwinning uitblinker aan VIOD –zijde was stille kracht Hessel Turkstra, hij onderschepte bijna elke bal en leverde ze in bij de goede kleur. Rond de 60ste minuut is het geklungel in de verdediging Jan Gerben Raap kan niets anders dan aan de noodrem trekken. Wat rest is een gele kaart en een vrij trap net buiten de zestien, deze wordt echter slecht ingeschoten. Broekster walden kan verder niet profiteren van de man meer situatie. Het laatste kwartier is voor de Driezummers, eerst kopt Erik van der Veen een corner binnen. Vervolgens kon Jelle in blessuretijd in een scrimmage de 3-2 binnentikken. Kort daarna wordt er afgefloten door de scheidsrechter. Trouwe grensrechter Edze ‘Eddy’ de Roos heeft vandaag overigens een prima wedstrijd gevlagd. Zo wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een serie knappe overwinningen en bevindt VIOD A1 zich op een knappe 5de plaats in de 2de klasse.
 
IMG 7957
 
IMG 7961
 
IMG 7969
 
IMG 7984
 
IMG 7991
 
IMG 7996
 
IMG 8003
 
IMG 8004
 
IMG 8022
 
IMG 8024
 
IMG 8030
 
IMG 8043
 
IMG 8044
 
IMG 8045
 
IMG 8049
Foto's: Willem Mulder