Afdrukken

VIOD A1 sluit zich aan bij de top

VIOD A1 – ST Anjum/Oostergo A1 (1-7)

Na een winterstop van pak ‘m beet twee maanden mochten de mannen van de technische staf Jasper van der Veen (Trainer), Willem Mulder (Assistent-trainer) en Eddie de Roos (Grensrechter) weer aan de bak. Op de koude zaterdagochtend van 13 februari stond Anjum op het programma, op papier een pittige tegenstander namelijk de nummer 1 van de 2de klasse 09.

IMG 8130

VIOD A1 begon scherp aan de wedstrijd tegen de Anjummers, de Driezummers waren veelvuldig aan de bal, echter konden ze niet gevaarlijk worden. Na twintig minuten spelen was het Anjum die profiteerde van een fout aan VIOD-zijde, zo keek VIOD tegen een niet geheel verdiende 0-1 achterstand aan. Na de tegentreffer gingen de A’s op zoek naar de gelijkmaker, enkele schaarse kansen werden door de voorwaartsen niet benut. Waar VIOD de kansen liet liggen was het Anjum die vandaag optimaal profiteerde van de fouten die gemaakt werden door VIOD, zo stond er een ruststand van 0-4 op het bord. Na de thee was het VIOD die probeerde er nog wat van te maken, dit resulteerde dan ook in een goal van Gerco Bremer. Bijna direct na deze goal maakte de tegenpartij 1-5, na deze goal was het duidelijk dat er vandaag niets meer te halen viel en liep Anjum uit naar 1-7. Vandaag is gebleken dat het kwaliteitsverschil te groot was om vuist te kunnen maken.

IMG 8111

Friese Boys A1 – VIOD A1 (1-2)

Door enkele blessures aan VIOD-zijde reisden de Driezummers ietwat gehavend af naar Kollumerzwaag waar Friese Boys hun thuiswedstrijden beoefent. Dit zijn de wedstrijden waar VIOD A1 de punten moet pakken, de zogenaamde ‘zespuntenduels’.

De start van de blauwwitten was een droomstart te noemen, Friese Boys had de bal nog geen één keer aan mogen raken of Lieuwe Schaafsma stuurde Jelle Kommerie de diepte in die koelbloedig afrondde. Zo kwam VIOD A1 binnen twee minuten al op een 0-1 voorsprong. Hierna kwam het tweekamp aardig in evenwicht met een lichte overhand voor VIOD. De blauwwitten kregen  4 á 5 opgelegde mogelijkheden om de score uit te breiden en zo de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Uiteindelijk werd de score toch verdubbeld, nadat Pieter Kommerie de bal veroverde op de vijandelijke helft en in de 16 meter omver werd geduwd, penalty gegeven door de goed leidende leidsman. Deze pingel werd benut door Jelle Kommerie. Na de rust was het spelbeeld omgedraaid het was Friese Boys dat aandrong, maar de defensie van VIOD kwam niet in grote problemen. VIOD kreeg ook in de tweede helft, nu vooral gevaarlijk uit de counter enkele uitstekende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, dit werd echter nagelaten. Met nog een kwartier te gaan wist Friese Boys niet geheel onverdiend de aansluitingstreffer te maken. De Driezummers kwamen verder niet meer in de problemen en trokken de drie punten over de streep, een puike teamprestatie van VIOD A1.
Na de winst op Friese Boys A1 posteert VIOD A1 zich op een keurige 4de plaats van de in totaal twaalf clubs.

Stand A1 22 02 2016

IMG 8114

IMG 8128

IMG 8135

IMG 8138

IMG 8147
Foto's: Willem Mulder
 
  • Postma Verhuur
  • Maritiem Cluster Friesland
  • Damstra Installatietechniek
  • Hoveniersbedrijf Sake van der Wal

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!