Afdrukken

Topseizoen voor VIOD A1

VIOD A1 is op een mooie vijfde plaats geëindigd, er werd dit seizoen boven verwachting gepresteerd door de mannen van het leidende trio Jasper van der Veen, Willem Mulder en Eddy de Roos. Omdat het alweer een tijdje geleden is dat de ‘Jonge Honden’ van VIOD iets van hun hebben laten horen hierbij de wedstrijdverslagen van de tweede seizoenshelft.

IMG 1072

De Lauwers – VIOD (1-3)

Te beginnen bij De Lauwers uit Warfstermolen, als men denkt dat Driesum/Wouterswoude een gat is bezoek dan gewoon eens De Lauwers en je voelt je meteen een stuk beter. Dat gezegd hebbende gaan we het nu over de wedstrijd hebben. VIOD startte erg matig misschien de onderschatting die er wel eens in kan sluipen als het zo goed gaat. Zo stonden de blauwhemden al snel tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. Toen de mannen van de A’s eindelijk wakker waren beleefden die een makkelijke ochtend. Nog voor rust werd de stand op 1-3 gebracht, eerst was het Jelle die op snelheid doorbrak en dit koelbloedig afmaakte. Vervolgens was het weer Jelle die VIOD op voorsprong bracht, een afgemeten voorzet kon eenvoudig worden binnengetikt. Nog voor rust gooide VIOD de wedstrijd op slot, een corner van Lieuwe Schaafsma werd weggewerkt Gerco Bremer bracht de bal weer voor de goal en Gerald Mous kon de bal met een hakje het doel in werken. Rust. In de tweede helft liet Gerald Mous zich nog even uit de tent lokken, dit kostte hem een onnodige gele kaart, voor de rest gebeurde er niets noemenswaardig en bleef het 1-3.

VIOD – Bergum-BCV combinatie (3-4)

Na de winst van vorige week moest VIOD aantreden tegen de ‘mannen’ uit Bergum. Een knap voetballende ploeg, welke op inzet zeker wel gepakt zou kunnen worden. De blauwwitte formatie startte voortvarend, binnen no time was het 1-0. De bal werd onderschept op de helft van Bergum en van pak hem beet 30 meter schoot Gerald de bal over de keeper welke te ver voor zijn goal stond. Daarna werd de stand gelijkgetrokken zeker weten doet ik dat niet maar wat kin ut skele. Wat we nog wel weten is dat eerst Jelle of Lieuwe, 1 van de twee in ieder geval, het net wist te vinden. Lieuwe slalomde om een paar verdedigers alsof het niks was, het was ook niks maar dat terzijde. Vervolgens was het Jelle die door middel van een dieptebal de stand op 3-1 bracht. Vlak voor rust kwamen de Bergummers nog terug tot 3-2. Na de rust was VIOD de kluts helemaal kwijt en werden er twee tegendoelpunten geïncasseerd deze klap kwamen de mannen niet meer te boven. Einstand 3-4.

IMG 1086

Be Quick – VIOD (1-3)

Laten we het zo zeggen, deze twee teams liggen elkaar niet zo. Er is van nature al een spanningsveld tussen de ‘boeren’ en de ‘stadjes’ en dat werd vandaag weer eens duidelijk. Het begon al dat de scheidstrechter in geen velden of wegen te bekennen was, -2 reeten. Toen er uiteindelijk iemand was gevonden konden we los, VIOD begon slap aan de wedstrijd en stond al snel tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. Daarna pakte VIOD het goed op, in het bijzonder Roy Mulder welke bekend staat als niet bepaald een grote jongen speelde de twee meter lange spits helemaal tureluurs. Uit betrouwbare bronnen is vernomen dat de spits nog steeds nachtmerries heeft. Nu even ter zake VIOD kwam op gelijke hoogte uit een eigendoelpunt, al beweert de heer Schaafsma nog steeds dat het zijn goal was. Er werd gerust met een 1-1 stand. Na de rust waren het alleen de blauwhemden die de klok sloegen. Remco Veenstra, Jan-Gerben Raap, Roy Mulder, Hessel Turkstra en niet te vergeten Watze-Wiebe Raap stonden als een blok achterin, geen enkele kans werd meer weggegeven. Ook loopwonder Pieter Kommerie excelleerde deze wedstrijd, de kilometervreter liep bijna elk gat dicht. Doordat VIOD Be Quick terugdrong werd het steeds onvriendelijker. Dit resulteerde in 3 gele kaarten voor de Dokkumers en een penalty voor VIOD, feilloos benut door Kommerie. Kort hierna gooide Lieuwe de wedstrijd in het slot, door met zijn zere enkeltje de bal vanaf randje zestien in de verre hoek te plaatsen. Mooie punten voor de blauwwitten uit Driesum.

VIOD – Holwerd (4-1)

Vandaag werd er gevoetbald tegen de rode lantaarndrager Holwerd, echter trof VIOD bijna een geheel nieuw team aan met enkele oud bekenden van Blija. VIOD startte voor de verandering een keer scherp aan de wedstrijd en het was Auke Visser die naar goed doorzetten op geheel eigen kracht de 1-0 op het scorebord zette. Vervolgens was het Gerco Bremer die zeer beheerst met zijn sublieme rechterbeen de 2-0 binnenschoof. Voor de rust werd er door beide teams nog eenmaal gescoord. Ook na de rust was VIOD weer de bovenliggende partij echter werden er niet veel kansen meer gecreëerd, alleen Gerco Bremer wist nogmaals het net te vinden.

IMG 1087

GSVV – VIOD (2-0)

Op een prachtige doordeweekse dag werd er gevoetbald tegen GSVV een ploeg die eigenlijk kampioen zou moeten worden, echter worden ze bij elke tegenstander simpelweg genaaid. VIOD deed het gewoon met de eigen ploeg alleen stond Jeroen Krol in de goal, dit alleen omdat eerste keuze Jos Dammer niet aanwezig kon of wilde zijn, maar dat zullen we nooit meer weten. Er werd gekozen voor een 4-5-1 opstelling, catenaccio dus. Dit pakte goed uit voor de Driezummers welke normaal gesproken met de billetjes bloot gaan tegen de betere tegenstanders. De rust werd met een 0-0 stand bereikt er werden zelfs nog enkele speldenprikjes uitgedeeld maar het mocht niet baten. De tweede helft startte ongelukkig voor de formatie van Jasper en Willem A.K.A Willy, een bal werd niet goed verwerkt en zo viel de 1-0 binnen. Vervolgens viel ook nog de 2-0, kansen werden niet meer gecreëerd en zo eindigde het in 2-0. Ondanks de nederlaag toch een goede uitslag.

VCR –VIOD (1-3)

De op één na laatste wedstrijd van het seizoen wat ook betekent dat u bijna klaar bent met lezen, dus nog even volhouden. Een ware derby zo laat in het seizoen, het houdt het wat leuk zo met die mooie potjes op het einde. Het begin was rommelig daar konden wij dit keer natuurlijk niets aan doen dat was allemaal de schuld van Eddy, want die was de shirtjes vergeten. VIOD kwam al snel achter een te korte terugspeelbal van Ivar Nanne, Nanne zag het niet meer zitten en wilde graag de bank op. De blauwhemden creëerden een legio aan kansen, de keeper van hûnewippers had het echter op de heupen. Aan de andere kant redde Dammer ook een paar keer zeer puik. Zo eindigde de eerste helft in 1-0. Na de rust voerde VIOD de druk nog een beetje op, het was nota bene Jeroen Krol, ja u leest het goed, het was Krol die wist te scoren. Hierna was VCR gebroken en de blauwwitten helemaal los. Binnen een tal van minuten werden er twee doelpunten geproduceerd, beide op naam van Jelle Kommerie. Opvallend is de tweede helft van Ivar Nanne, het trainingsbeest wist elke bal weg te rossen en zijn tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Mede hierdoor werd het een overwinning voor VIOD A1.

VIOD – Wykels Hallum/Birdaard Combination (3-6)

De laatste wedstrijd van het jaar, de bedoeling was om nog één keer te vlammen. De blauwen startten dan ook goed aan het tweekamp en kwamen vroeg op voorsprong. Hierna liet iedereen het afweten en stond het binnen luttele minuten 1-4 voor de bezoekers. Na de rust werd het niet veel beter het wel al snel 1-6. In het laatste kwart wist VIOD nog wel wat terug te doen. Doelpuntenmakers; Jelle (2x) en Jan Gerben.

Ondanks het teleurstellende resultaat van de laatste wedstrijd eindigde VIOD door toedoen van de resultaten op andere velden alsnog op de 5de plaats. Er werd dus een zeer goed seizoen gedraaid met een hecht team. Voor iedereen die tot zover gekomen is met lezen, respect en graag tot volgend seizoen.

IMG 1092

IMG 1108

IMG 1125

IMG 1128

IMG 1132

IMG 8238

IMG 8240

IMG 8248

IMG 8258

IMG 8269

IMG 8270

IMG 8291

IMG 8293

IMG 8294

IMG 8298
Foto's: Willem Mulder