Wedstrijdverslagen

Afdrukken

Veerkrachtig VIOD B1 in een uiterst enerverende wedstrijd langs VVT B1

Op zaterdag 10 oktober stond de derde wedstrijd van het seizoen op het programma voor VIOD B1, uit tegen VVT uit Twijzelereheide. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark ‘de Heide’ en kan nu al worden beschouwd als één van de mooiste wedstrijden van het nog prille seizoen. VIOD wist zijn eerste twee wedstrijden winnend af te sluiten, waar VVT de koppositie bezet door vier keer te winnen. 

Teamfoto VIOD B1 2015 2016

Om 11 uur Nederlandse tijd werd er afgetrapt. In de eerste minuten van de wedstrijd was het direct duidelijk dat de B1 van VVT vooral bestond uit tweedejaars spelers, aangevuld met twee dispensatiesspelers. VIOD had het hier erg lastig mee omdat het moeilijk was om duels te winnen tegen de fysiek sterkere tegenstander. Dit resulteerde in een handvol kansen voor de vlugge aanvallers van de thuisploeg. Echter, wist Brian Visser door uiterste krachtinspanningen VIOD te behoeden van een snelle tegentreffer. VIOD werd door het vroege druk zetten van de thuisploeg gedwongen tot het spelen van de lange bal. Wel resulteerde dit tot enkele kansen. In de 30e minuut was het toch raak voor de thuisploeg, dat uit een corner wist te scoren. Even daarna wist VIOD zich te herpakken en wist de gelijkmaker te maken via de voet van Renze Visser. Deze treffer leverde enige verwarring op bij de thuisploeg omdat de scheidsrechter net voor het schot al had gefloten voor een vrije trap voor VIOD. Net voor tijd wist VVT langs zij te komen door een vlotte aanval via de zijkant om te zetten in een goal.  

VIOD kwam in het tweede bedrijf niet scherp uit de startblokken, wat resulteerde in twee snelle tegentreffers: 4-1. Tien minuten later vonden er enige tactische aanpassingen plaats bij VIOD. Zo kwam Nicky van der Staal in het veld, hij wist direct zijn stempel op de wedstrijd te drukken door snoeihard de bal tegen het net te werken. Deze treffer resulteerde in een totale wederopstanding van VIOD, wat bleef vechten voor de drie punten. Kort daarna wist middenvelder Johan Pilat met een kopbal de aansluitingstreffer te maken. Even later was het dezelfde Johan Pilat die de VVT keeper voor schut zette door hem door de benen te spelen, 4-4. VIOD was de bovenliggende partij geworden en zag in dat hier meer te halen was dan een gelijkspel. Het was Jelmer Roodhart die zijn schot in de linker kruising zag verdwijnen en de keeper kansloos liet mede doordat de poging licht werd getoucheerd door een verdediger. Daarna was het Renze Visser die de voorsprong uitbouwde naar 4-6. VVT was getuige van een spektakelstuk, wat ons deed denken aan Abe Lenstra die ooit voor Heerenveen een achterstand van 5-1 tegen Ajax wist om te buigen in een overwinning. Het werd nog erger voor de leeftijdsgenoten uit ‘de heide’. De ingevallen Theo Zwart wist op zijn Hemiaans binnen te schieten waardoor hij de harten van de aanwezige Cambuurfans sneller deed kloppen. Dit betekende ook direct de eindstand: 4-7.

Mede door de geleverde strijd en vechtlust wist VIOD de in eerste instantie kansloze wedstrijd om te buigen in een klinkende overwinning. Voor de supporters aan VIOD kant was dit een genot om naar te kijken. Ook leverde dit complimenten op van VVT, wat een zeer sportieve wedstrijd speelde. Dinsdag 13 oktober (19:30) speelt VIOD B1 thuis tegen Oostergo/Anjum B1, kan VIOD deze reeks van overwinningen doorzetten?