Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD wint dik verdiend van koploper Wykels Hallum

Driesum- Op een druilerige middag werd er op sportpark Treffersheech afgetrapt tegen de koploper van de derde klasse B, Wykels Hallum. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd door teammanager Appie Postma al even aangestipt dat er een stunt in de maak was voor de blauwhemden en zo geschiedde. In de eerste helft zouden de mannen uit Hallum overklast worden door powerplay van VIOD.

IMG 1189

Nadat de wedstrijd in gang was gezet was het Wykels Hallum die vanaf de aftrap de eerste grote kans produceerde, echter kwam de bal niet langs de goed keepende sluitpost Otte Visser. Visser zette het spel snel voort en de bal kwam uiteindelijk terecht bij Nykle Durk van der Valk, welke met een afgemeten voorzet Sjoerd Visser bereikte. De flankenflitser twijfelde niet en schoot het leder onberispelijk tegen de touwen. 1-0. Tien minuten later het mooiste doelpunt van de middag. Een afgeslagen corner van VIOD komt terecht bij van der Valk. Deze controleert de bal en volleert de ronde knikker prachtig in de bovenhoek buiten bereik van de verbouwereerde sluitpost van Hallum. 2-0. Na een half uur spelen het volgende doelpunt voor de blauwhemden, het was Sjoerd Visser die het hoofd van Roelof van de Veen wist te vinden. Bij de tweede paal wist van der Veen de bal in het uiterste hoekje achter de goalie te knikken. 3-0. Een weelde voor de mannen uit Driesum, het werd echter nog mooier. In de 35ste minuut werd Erik van der Veen bereikt, van der Veen wist met een afgemeten steekbal Sjoerd Visser weg te steken. Oog in oog met de sluitpost faalde Visser niet en scoorde zo zijn tweede van de middag. 4-0. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft en zo kon er bakkie thee gedronken worden met een gedroomde 4-0 voorsprong.

IMG 1206

De tweede helft een spelbeeld van VIOD kan wel maar hoeft niet en Wykels Hallum wil wel maar kan niet. De Driezummers bleven strijden voor elke centimeter, Wykels Hallum had het hier zichtbaar moeilijk mee. Daarnaast stond de verdediging van VIOD vandaag als een huis en werden ook de kleine kansjes die de Hallummers kregen niet tot doelpunten gepromoveerd. De score had echter nog verder uitgebouwd kunnen worden als de scheidsrechter consequent bleef betreffende buitenspel. Dit bleek lastig voor de jongeling dus bleef de eindstand, na 90 minuten en een beetje, steken op 4-0. Een prima prestatie als collectief.
Saillant detail: Door de twee doelpunten van Sjoerd Visser werd een persoonlijke mijlpaal bereikt, namelijk de eerste ster voor Visser. En voor de eerste keer dit seizoen werd de heilige nul gehouden door de blauwhemden.

Volgende week trapt VIOD om 14.30 in en tegen Kollum af.

Voor alle foto's van de wedstrijd klik hier.

IMG 1210

IMG 1225

IMG 1253

IMG 1277