Wedstrijdverslagen

Afdrukken

Viod knokt zich naar overwinning in Kollum

Voor deze speelronde stond de uitwedstrijd tegen Kollum op het programma. De thuiswedstrijd werd 2-1 gewonnen van de Kollumers. Maar deze laten in thuiswedstrijden zien dat ze een lastig te nemen horde zijn. Viod wil graag voortborduren op het goede resultaat van vorige week, de ruime winst op koploper Wykels Hallum.

IMG 1308

Droomstart Viod

Vorige week lag de bal na twee minuten in het net, nu moest de supporters van Viod drie minuten langer wachten. Sjoerd Visser dribbelde het zestienmetergebied binnen en schoot hard tegen de paal. De bal stuiterde het veld weer binnen, Erik van der Veen kreeg de bal in zijn bezit en leverde een puntgave voorzet af. Sjoerd Visser nam de bal aan op z'n borst, liet de bal één keer stuiteren en liet doelman Andries Dijkstra daarna kansloos, 0-1. Direct hierna een goede kans voor Kollum, maar een goed schot net buiten het zestienmetergebied werd katachtig uit de hoek getikt door doelman Otte Visser. Daarna duurde het maar even, voordat Viod haar aantal doelpunten verdubbelde. Erik van der Veen snoepte de bal van de Kollum-defensie af, ging alleen op doelman Dijkstra af en schoot hard in de lange hoek raak, 0-2. Door deze score begon Kollum de druk op te voeren, zonder dat dit leidde tot grote kansen. Het was Viod die Kollum weer in het zadel hielp. Een lange bal van laatste man Pieter Ele Kuitert werd onderschept, die aanval die hieruit volgde, werd uiteindelijk afgerond door Gerard van Zonneveld, 1-2. Net voor de rust een duel op het middenveld, Kuitert kwam niet ongeschonden uit de strijd en moest zich laten vervangen. Matthijs van der Wal was zijn vervanger.

IMG 1341

Mouwen opgestroopt

In de rust werd Jelmer Visser gewisseld vanwege een welbekend ijsbeentje, voor hem in de plaats kwam Kees Hansma. De tweede helft had continue hetzelfde spelbeeld. Kollum had veel meer balbezit dan Viod, ging achterin met drie verdedigers spelen, maar kwam niet tot grote uitgespeelde kansen. Een aantal ongevaarlijke kopballen die of naast gingen of in de handen van doelman Visser kwamen. En aantal schoten vanuit de tweede lijn niet veelal over het doel vlogen. De Viod-defensie stond als een huis en gaf geen krimp. Maar er was meer. Viod speelde weer met zelfvertrouwen, er werd geknokt voor elke meter en men was bereid elkaar te helpen. Een ware teamprestatie! Vijf minuten voor het einde van de speeltijd werd het feest compleet. Kees Hansma veroverde de bal aan de zijlijn en begon aan een rush richting het Kollumer-doel. Hansma werd echter in de zestien in de rug gelopen, hierdoor ging de bal terecht op de stip. Erik van der Veen ontfermde zich over dit klusje en schoot feilloos raak, 1-3. Hierna floot scheidsrechter Westerloo redelijk snel voor het einde van de wedstrijd.

Weer een driepunter voor de ploeg uit Driezum. De marge naar de veilige tiende plek is nog maar een punt. Rechtstreekse handhaving is het doel van de ploeg van Anton van Zwol. Aanstaande donderdagavond speelt Viod de resterende acht minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Rijperkerk vanwege de scheenbeenbreuk van Viod-speler René van der Veen. Zaterdag heeft de ploeg dan een vrij weekend. Zaterdag 22 april staat dan de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma, de derby in en tegen Zwaagwesteinde.

Voor alle foto's van de wedstrijd klik hier.

IMG 1291

IMG 1340

IMG 1429

IMG 1433

IMG 1450