Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD wint spannende derby van WTOC

Afgelopen zaterdag werd de derby tussen WTOC en VIOD Driesum gespeeld. Voor VIOD een cruciaal duel om kans te blijven houden op direct lijfsbehoud. Bij winst zouden de blauwhemden WTOC op twee punten naderen en wellicht over Minnertsga heen klimmen.

IMG 1991

VIOD komt fel uit de startblokken en de eerste mogelijkheden zijn dan ook voor de Driezummers. Pieter Ele Kuitert en Sjoerd Visser komen in scoringspositie, maar deze pogingen strandden beide op goalie Geoffry Hoiting. Vervolgens krijgt ook WTOC haar eerste doelpogingen welke goed gepareerd worden door de sterk keepende Otte Visser. In de 34ste minuut komt VIOD op voorsprong, na een prima steekbal van Roelof van der Veen wordt Nyckle Durk van der Valk gevloerd binnen de beruchte lijnen met een penalty als gevolg. De pingel wordt beheerst in de hoek geplaatst door Erik van der Veen. 0-1. Hierna volgden er nog enkele kansjes over en weer, maar uiteindelijk werd er gerust met een 0-1 tussenstand.

IMG 2023

De tweede helft begon rommelig en onrustig, VIOD wist hier beter van te profiteren dan de gastheren. In de 60ste minuut werd het dan ook 0-2 in het voordeel van de Driezummers. Doordat de grensrechter van WTOC nogal vaak zijn vlag in de lucht stak, was het wachten totdat de scheidsrechter het volgende vlagsignaal zou negeren, dit gebeurde. Pieter Ele Kuitert kon na een hoge bal van achteruit richting het vijandelijke doel. Kuitert was niet zelfzuchtig en zag de meegekomen Erik van der Veen vrij staan, welke zijn tweede van de middag mocht aantekenen, 0-2.

Wat vervolgens plaatsvond was een kaartenfestijn voor de mannen in het geelblauw, wat resulteerde in een rode kaart voor WTOC wegens commentaar op de leiding. Hierna moest VIOD ook verder met 10 man na een tackle van Jouke Sjoerstra, welke ook met geel afgedaan zou kunnen worden. Wat volgde waren vele scrimmages voor de goal van VIOD, deze werden vakkundig het strafschopgebied uitgewerkt. De blauwhemden moesten uiteindelijk toch één doelpunt toestaan na een slippertje van de keeper van VIOD, 1-2. Enkele spannende minuten volgden, maar de winst werd veiliggesteld. Zo behoudt VIOD de kans op rechtstreeks lijfsbehoud.

Volgende week moet VIOD aantreden tegen AVC uit Sexbierum en de blauwwitte formatie zal alles op alles zetten om de drie punten in Driesum te houden. De wedstrijd start om 14.30 in Driesum, tot volgende week.

Voor alle foto's van de wedstrijd WTOC 1 - VIOD 1 klik hier.

IMG 2029

IMG 2052

IMG 2159

IMG 2171